• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KAMNIČANKE ŠE EN KORAK BLIŽJE NASLOVU DRŽAVNIH PRVAKINJ

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi finalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale GEN-I Volley I s 3:0 (13, 16, 16). Druga tekma bo na sporedu že v ponedeljek, 17. aprila, ob 18. uri, v Novi Gorici.

CALCIT VOLLEY – GEN-I VOLLEY 3:0 (13, 16, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 350, sodnika: Miklošič, Valentar.

Calcit Volley: Radišković 9, Stojilković 5, Đorđević, Hutinski 9, Boisa, Kregar, Charuk, Sillah 23, Vukojević, Pucelj 14, Čižman 3, Banko (L). Trener: Gašper Ribič.

GEN-I Volley: Frelih 1, Pertens 7, P. Marušič, Rituper 7, Jelina (L), Blažič 3, Š. Marušič, Makuc, Mazej (L), Mohorič 4, Žigon. Trener: Vasja Lipicer Samec.

Novogoriške odbojkarice so v tretji polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva presenetile Novo KBM Branik in tako preprečile finalni obračun med Kamničankami in Mariborčankami. Čeprav so v vseh letošnjih petih medsebojnih tekmah, treh v rednem delu državnega prvenstva in dveh v polfinalu Pokala Slovenije slavile odbojkarice Calcit Volleyja, ki ob tem novogoriški ekipi niso oddale niti niza, so branilke naslova spoštljivo govorile o svojih nasprotnicah. Čeprav so tudi prvo finalno tekmo po dobri uri igre dobile Kamničanke, se dobro zavedajo, da jih do četrtega zaporednega naslova, skupaj že sedmega, čakata še najmanj dve težki tekmi.

Uvodni niz so bolj nervozno začele domače odbojkarice, ki so po svoji sedmi lastni napaki za Novogoričankami zaostajale za tri točke (7:10). Toda po polminutnem odmoru, ki ga je zahteval Gašper Ribič, se je na igrišče vrnila popolnoma druga ekipa, ki je na servis Nine Stojiljković dosegla kar dvanajst zaporednih točk. Z dvema asoma se je izkazala Stojiljkovićeva, z dvema blokoma Sara Hutinski in Maša Pucelj, ki sta bili ob Neneh Sillah uspešni še v napadu. Visokega vodstva Kamničanke niso zapravile, z asom in svojo deveto točko je prvi niz končala Sillah.

Tudi začetek drugega niza je pripadel gostjam, ki so povedle z 2:0, vodile pa so tudi še s 5:3. Na servis Anđelke Radišković so Kamničanke z blokom Pucljeve Novogoričankam pobegnile za pet točk (10:5), po napaki gostij že za šest (12:6). Novogoriške odbojkarice, ki so imele glasno podporo s tribun, so se z uspešnim napadom Julije Mohorič domačinkam še približale na štiri točke zaostanka (14:18). Vendar do napete končnice ni prišlo, kajti po novi seriji dobrih servisov domače ekipe, tokrat Neje Čižman, so Kamničanke prišle do kar desetih zaključnih žog, drugo je nato izkoristila Pucljeva.

V tretjem nizu so se Novogoričanke dokončno sprijaznile s porazom. Očitno so se po sredini nepričakovani zmagi v Mariboru čustveno izpraznile, prav tako v njihovi igri ni bilo prave energije, kar so Kamničanke, ki so nadaljevale z zbrano igro, izkoristile na najboljši možni način. Do izida 11:8 so gostje še držale korak z domačimi odbojkaricami, ki so do odločilne prednosti prišle na servis Sare Hutinski, ki jih je zaporedoma izvajala kar sedem, vse do vodstva 22:9. V končnici niza so novogoriške odbojkarice svoj poraz nekoliko ublažile, spet pa je bila Pucljeva tista, ki je dosegla zadnjo točko v nizu, s tem pa tudi na tekmi.

Kamničanke so prevladovale v vseh elementih igre, najbolj očitno pa v bloku, saj so bile v njem uspešne desetkrat, Novogoričanke le enkrat in v napadu, kjer so bile 47-odstotne, gostje le 24-odstotne. Toda v ponedeljek bo nova tekma, GEN-I Volley, ki pričakuje polno dvorano, bo igral doma, česar se v kamniškem taboru dobro zavedajo.

IZJAVA PO TEKMI

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Začeli smo nekoliko preveč nervozno, z velikim številom lastnih napak, toda po polminutnem odmoru smo z dobrim servisom in boljšo igro v bloku in obrambi začeli igrati tako, kot sem si pred tekmo želel. V tem ritmu smo tekmo nadaljevali in jo zanesljivo dobili. Toda to je šele prva zmaga, do naslova potrebujemo še dve. Pričakujemo lahko, da bodo Novogoričanke doma igrale popolnoma drugače, zato bomo morali prikazati še boljšo tekmo kot nocoj. Ne mi ne Novogoričanke nimamo prav veliko časa, da se pripravimo na drugo tekmo. Pomembno bo, da se dobro spočijemo in se še enkrat dobro pripravimo na novo tekmo. Čeprav smo prvo tekmo gladko dobili, se na to ne smemo zanašati. Vsaka tekma je zgodba zase, začne se z 0:0, in dokler ne dosežeš zadnje točke na tekmi, je še ni konec. Od prve točke naprej bomo morali pritiskati na njihove sprejemalke, biti dobri v bloku in obrambi in učinkoviti v napadu. Vsekakor nas čaka veliko težja tekma.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica