• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Tekmovanje TZS do 14 let - po dolgih letih spet na tekmovanjih, prva zmaga za Bamburač Progarja

Štiri leta so minila, odkar je zadnji igralec Tenis kluba Kamnik zaigral na kakšnem od tekmovanj Teniške zveze Slovenije v pionirski oziroma mladinski kategoriji, to je bil Gašper Rifel. Nekdaj tekmovalno zelo uspešen kamniški teniški klub (bili smo med deset najbolj uspešnih klubov v Sloveniji) je zadnjih desetih letih padel v globoko luknjo, kar se tiče tekmovalcev.

Čeprav redne treninge obiskuje že več kot 50 otrok (še pet let nazaj smo v teniški šoli imeli zgolj 6 otrok, tako nizko je padel klub), pa se le redki med njimi odločajo za bolj intenzivno vadbo, ki je pogoj za kakšen bolj opazen napredek in "približek" konkurenci iz drugih klubov. Letos pa nam je, kot rečeno, le uspel "preboj", na tekmovanje TZS v konkurenci do 14 let se je podal Nal Bamburač Progar. Format tekmovanja je bil kar primeren za novega tekmovalca, igrali so po sistemu Round Robin, kar pomeni, da igralci igrajo po skupinah in to vsak z vsakim. Drugi del tekmovanja, ki bo čez slaba dva tedna v Kopru, poteka po bolj "krutem" sistemu na izpadanje.

Prvi nastop v državni konkurenci seveda prinaša velik psihološki izziv, ki pa ga je Nal uspešno prestal, saj je v treh tekmah enkrat zmagal in dvakrat izgubil. Za začetek zelo spodbudno, upamo, da bo Nalov nastop opogumil tudi druge mlade igralce (in starše). Na fotografiji sta od leve proti desni Matevž Fefer, ki postaja vse boljši, in pa Nal

Bamburač Progar med treningom v telovadnici OŠ M. Vera na Duplici. Pogoji za trening so v kamniški občini slabi, nimamo pokritih teniških igrišč, zato smo pozimi prisiljeni trenirati v manjših telovadnicah na parketu in se voziti v Domžale, Trzin oziroma Šenčur. Enako velja tudi za naše člane, ki letos igrajo v tretji ligi, še tri leta nazaj pa so igrali v prvi. Kamniški tenis bo leta 2032 praznoval 100 let, odkar so bila zgrajena teniška igrišča na sedanji lokaciji, gre torej za enega najstarejših teniških klubov v Slovenije, igralci pa lahko zaigrajo tudi na teniških igriščih na Duplici.

V kamniški občini tenis redno igra preko 400 igralcev, to pa je že številka, ob kateri bi morali razmisliti o možnosti izgradnje teniške dvorane. Prvi skupni koraki so bili že narejeni, predstavniki obeh kamniških klubov so se začeli povezovati v smislu sodelovanja pri načrtovanju in izvedbi projekta "teniška dvorana". Prav bi bilo, da bi tenisači tudi pozimi dobili možnost igranja v svoji občini vsaj do leta 2032!

Lep pozdrav! 

www.tkkamnik.si

https://www.facebook.com/tenisklub.kamnik/

https://kamniska-liga.tenis-rekreacija.si/novice/


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica