• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Pred Cretujevimi očmi boljši Kamničani

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi polfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige doma premagali Merkur Maribor s 3:1 (22, -19, 17, 24). Druga tekma bo na sporedu v soboto, ob 19. uri, v mariborski dvorani Tabor, morebitna tretja pa prihodnjo sredo, 8. aprila, spet v Kamniku. 

Calcit Volley – Merkur Maribor  3:1 (22, -19, 17, 24)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150.

Calcit Volley: Planinšič 2, Mujanović 17, Lazar, Okorn, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 6, Sosa Sierra 20, Mitrašinović, Aponza 11, Pavlović 14. Trener: Jurij Žavbi.

Merkur Maribor: Jevšnik (L), Vodušek, Pernuš 3, Adžović 1, McConnell 12, Bračko 20, Kumer (L), Kržič 9, Donik 17, Leva, Fink 8, Najdič, Iršič, Peruničić. Trener: Sebastijan Škorc.

Kamniški in mariborski odbojkarji so se v letošnji sezoni pomerili že šestkrat, trikrat v rednem delu domačega prvenstva, kjer je bilo 3:1 in dvakrat 3:2 za Calcit Volley, ki je v srednjeevropski ligi zmagal s 3:1, v polfinalu pokala Slovenije pa so v gosteh Mariborčani zmagali s 3:2, doma pa izgubili z 1:3. Vendar so bili to le goli statistični podatki, ki v polfinalu končnice ne pomenijo prav nič. V veliki finale se bo uvrstila ekipa, ki bo prej prišla do novih dveh zmag. Obe ekipi sta za uvrstitev v polfinale končnice potrebovali le dve tekmi, Kamničani proti Fužinar SijMetalu in Mariborčani proti Salonitu. V Kamniku je bil na tekmi tudi selektor slovenske reprezentance Gheorgheu Cretu, ki je prav danes podpisal dvoletno pogodbo z Odbojkarsko zvezo Slovenije. 

V prvem nizu sta bili ekipi do sedme točke izenačeni, na servis Jureta Okrogliča pa so Kamničani povedli z 11:7. Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, čeprav so imeli lepo priložnost, da bi gostom pobegnili za pet točk, namesto tega je Rok Bračko, ki je bil tudi na servisu, zaostanek svoje ekipe znižal le na točko (12:13). Za prvi polminutni odmor se je tokrat odločil Jurij Žavbi, Sebastijan Škorc ga je izkoristil pri izidu 7:10. Mladi mariborski sprejemalec je po vrnitvi na igrišče izenačil na 13:13. Pred vstopom v končnico sta bila v bloku uspešna Daniel Aponza in Uroš Planinšič, tako da so Kamničani prišli do vodstva z 20:18, po mariborski napaki na servisu pa so prišli tudi do dveh zaključnih žog za zmago v uvodnem nizu. Že prvo je izkoristil Luis Sosa Sierra.

V drugi niz so bolje vstopili mariborski odbojkarji, ki so na servis Janža Janeza Kržiča povedli s 5:2, po dobri reakciji Bračka na mreži pa z 10:6, nato pa po polminutnem odmoru Jurija Žavbija in lastni napaki Kamničanov že z 11:6. Kamničani so se na servis Okrogliča in uspešnemu napadu Sose Sierre s tremi zaporednimi točkami (9:11) hitro vrnili v igro, polminutni odmor pa je takrat vzel še Škorc. Ko so gostje z asom Bračka spet prišli do štirih točk prednosti (15:11), je Žavbi reagiral še s svojim drugim polminutnim odmorom, vendar do preobrata ni prišlo. Na dve točki zaostanka so še prišli, zadnjič pri 17:19, za kaj več pa bi potrebovali boljši servis in blok. V obeh elementih igre so bili boljši Mariborčani, ki so prav z blokom Gregorja Pernuša v nizih izenačili na 1:1. 

S točko Uroša Pavlovića po dobrem servisu Planinšiča so Kamničani v tretjem nizu prvi prišli do treh točk prednosti (7:4), pri zaostanku štirih točk (6:10), ko je bil v bloku uspešen Daniel Aponza, pa je Škorc vzel polminutni odmor. Tudi po njem so bili domači odbojkarji boljši nasprotnik in to prav na servisu in bloku, ki sta bila najbolj problematična v drugem nizu. Tako so prav na servis Aponze in bloku Pavlovića Mariborčanom s štirimi zaporednimi točkami pobegnili na 18:9. Visokega vodstva Kamničani niso zapravili, vodstvo z 2:1 v nizih pa je potrdil Nik Mujanović.

Tudi v četrtem nizu so bili domači odbojkarji tisti, ki so nasprotnikovega trenerja prisilili v prvi polminutni odmor, kajti po napaki svoje ekipe in kamniškim vodstvom s 7:4 ga je zahteval Škorc. Njegovi varovanci so se hitro vrnili v igro, saj je Žiga Donik izid na deseti točki izenačil, Kamničani pa so po polminutnem odmoru odgovorili z blokom Aponze za vodstvo z 12:10 in novem bloku, tokrat Pavlovića s 15:12. Vendar se Škorčeva četa ni predala in z dvema zaporednima blokoma, zadnjega je dosegel Kržič, na 16. točki izid izenačila. Čeprav so jim Kamničani odgovorili z dvema zaporednima točkama, so Mariborčani na servis Connorja McConnella dosegli kar štiri točke za vodstvo z 20:18. Za napeto končnico je z asom poskrbel Mujanović, saj sta bili na 21. točki ekipi spet skupaj. A ne za dolgo, kajti po bloku Pernuša je bilo 23:21 za goste, ki so imeli tudi dve zaključni žogi. Obe so domači odbojkarji ubranili, nato pa je Planinšič z blokom zagotovil pomembno zmago v boju za finale končnice državnega prvenstva. Skupaj so Kamničani na koncu tekme zbrali 15 blokov, sedem Pavlović, štiri Aponza, Mariborčani so bili pri dve manj (Kržič štiri). 

V drugi polfinalni tekmi je ACH Volley doma premagal Hišo na kolesih Triglav s 3:0 (19, 15, 18).

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec

Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica