• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KAMNIČANKE UBRANILE ŠTIRI ZAKLJUČNE ŽOGE IN SO KORAK PRED CILJEM

Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi finalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale GEN-I Volleyj s 3:2 (19, 21, -21, -22, 17). V prvi tekmi so minulo soboto v Kamniku slavile s 3:0 (13, 16, 16), tretja tekma bo na sporedu četrtek, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik.

GEN-I VOLLEY – CALCIT VOLLEY  2:3 (-19, -21, 21, 22, -17)

Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štukelj, gledalcev 350, sodnika: Pevc, Markelj.

GEN-I Volley: Frelih 15, Pertens 19, P. Marušič 1, Rituper 17, Jelina (L), Blažič 14, Š. Marušič, Makuc, Mazej (L), Mohorič 9, Žigon 4. Trener: Vasja Lipicer Samec.

Calcit Volley: Radišković 20, Stojilković 3, Vovk (L), Đorđević 1, Hutinski 13, Boisa, Kregar, Charuk, Sillah 33, Vukojević, Pucelj 19, Čižman 2, Banko (L). Trener: Gašper Ribič.

V prvi finalni tekmi končnice državnega prvenstva so Kamničanke brez večjih težav prišle do zmage, vendar je njihov trener Gašper Ribič opozarjal, da bo druga tekma veliko težja, saj Novogoričanke doma igrajo bolje. Odbojkarice GEN-I Volleyja so to potrdile na igrišču, saj so po dveh izgubljenih nizih zaigrale kot prerojene, v obrambi zanje ni bilo izgubljene žoge, v napadu pa so bile vedno bolj nevarne. Na drugi strani so Kamničanke naredile veliko lastnih napak, tako da je o zmagovalkah odločal tie-break, v katerem so gostje ubranile štiri zaključne žoge, zato pa je njihovo prvo izkoristila Neneh Sillah.

Novogoriške odbojkarice so prvi niz začele na najboljši možni način, z asom Pie Blažič, nato pa še enim asom, tokrat Julije Mohorič, za vodstvo s 5:2. Toda odgovor Kamničank je bil še boljši, kajti z asom Sare Hutinski so izid že na peti točki izenačile, z novim uspešnim napadom Neneh Sillah, tretjim na tekmi, pa povedle s 6:5. Nalet gostij je Vasja Lipicer Samec zaustavil s polminutnim odmorom, drugega pa je vzel po treh zaporednih točkah Kamničank, zadnjo je z asom dosegla Nina Stojiljković, in njihovemu vodstvu s 13:10. Do odločilne prednosti so gostje prišle na servis Maše Pucelj, ko so po točki Sare Hutinski povedle z 18:11. Pred vstopom v končnico niza so se jim domače odbojkarice približale na tri točke zaostanka, v napadu je bila uspešna Pia Blažič (17:20), vendar je bilo po bloku Pucljeve že 23:18 za kamniško ekipo. Niz je s prvo zaključno žogo končala Sillahova.

Še bolj prepričljivo so Novogoričanke začele drugi niz, saj so na servis Polone Marušič povedle s 3:0. Vodile so tudi še s 4:1, spet pa so jih gostje hitro ulovile. Na 4:4 je izenačila Anđelka Radišković, vendar so domačinke, ob ne najboljšem sprejemu Kamničank, še enkrat prišle do treh točk prednosti (8:5). V še boljšem položaju so bile po napaki gostij in bloku Lare Rituper, saj so nasprotnicam pobegnile za pet točk (16:11). Gašper Ribič je posegel po drugem polminutnem odmoru, po njem pa so se Kamničanke domačinkam približale na dve točki zaostanka (16:18). Za polminutni odmor se je odločil Lipicer Samec, vendar je Neja Čižman z asom dosegla novo točko za Calcit Volley. Stojiljkovićeva je z asom svojo ekipo popeljala do prvega kamniškega vodstva v drugem nizu (20:19). V končnici niza je bila nezaustavljiva Sillahova, ki je imela največ zaslug za kamniško vodstvo s 23:20 in nato še za tri zaključne žoge. Drugo je izkoristila Radiškovićeva.

Tudi v tretjem nizu se domače odbojkarice, ki so prikazale zelo dobro igro v obrambi, niso sprijaznile s porazom. Do osme točke so držale korak s Kamničankami, ki so z blokom Hutinski prve prišle do treh točk prednosti (11:8). Na dvanajsti točki je Pia Blažič izsilila novo izenačenje, po njeni novi točki pa so Novogoričanke povedle s 14:12. Tudi po polminutnem odmoru Kamničank so domačinke dosegle še tri točke, zadnji dve Silvia Pertens z asoma, zato je Ribič vzel še eno polminutni odmor. Šele Radiškovićeva je zaustavila niz kar sedmih zaporednih točk domače ekipe, toda po asu Rituperjeve je bilo že 20:14 za GEN-I Volley. Novogoričanke so vodile tudi z 22:15, na servis Čižmanove pa so se jim Kamničanke približale na tri točke zaostanka (19:22), vendar do preobrata ni prišlo. Domača ekipa je za svoj prvi osvojeni niz v letošnji sezoni proti Calcit Volleyju izkoristila drugo zaključno žogo, saj je servis gostij končal v avtu.

Na krilih igre v tretjem nizu so novogoriške odbojkarice začele tudi četrti niz. Z asom Mohoričeve so povedle z 2:0, na četrti točki pa je izid izenačila Pucljeva. Kamničanke so do prvega vodstva prišle po napaki domače ekipe (6:5), vendar je z delnim izidom 4:0 GEN-I Volley prišel celo do treh točk prednosti (9:6). Hutinski je na deseti točki z blokom izid izenačila, v izenačenem nadaljevanju pa so prve do dveh točk prednosti spet prišle domače odbojkarice, ko je bila z asom uspešna Ana Žigon (17:15). Pucljeva je z asom izid še enkrat izenačila (18:18), toda pred vstopom v končnico je Rituperjeva dosegla novo točko za novogoriško vodstvo z 20:18. Čeprav so Kamničanke še izenačile na 20:20 in 22:22, je končnica pripadla Novogoričankam, ki so izkoristile že prvo zaključno žogo. Točko je dosegla Žigonova.

V tie-breaku so ob menjavi strani z minimalno prednostjo vodile Kamničanke, z blokom Frelihove pa so Novogoričanke povedle z 10:9. Ribič se je odločil za polminutni odmor, ki je po dveh zaporednih točkah Sillahove Calcit Volleyju prinesel dve točki prednosti (12:10). Toda Rituperjeva je s svojim šestim blokom na tekmi izenačila na 12:12. V še eni napeti končnici so bile na koncu vendarle bolj zbrane Kamničanke, ki so ubranile štiri zaključne žoge, prvo pa je izkoristila neverjetna Sillahova, ki je dosegla kar 33 točk.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Novogoričanke so iz niza v niz v obrambi igrale resnično fenomenalno. Prva dva niza smo zadeve še imeli pod kontrolo, nato smo popustile, na koncu pa se je tekma na našo srečo obrnila v našo korist. Vesel sem za to zmago. Pričakoval sem težko tekmo, moram pa dekletom čestitati, da so vztrajale in bile na koncu nagrajene s to zmago. Domačinke so nekoliko spremenile svoj začetni udarec, zato smo imeli nekaj več težav na sprejemu, ampak to je odbojka. One so pritiskale s servisom, mi smo bili na trenutke preveč mehki, ampak smo potem na igrišču iskali drugačne rešitve in nekako nam je uspelo. Toda prvenstvo še zdaleč ni odločeno. V četrtek začenjamo z 0:0 in dokler ne bomo dosegli zadnje točke, je možno prav vse.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica