• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamničani z novo zmago do tretjega mesta v Mevzi

Kamničani z novo zmago do tretjega mesta v Mevzi

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga srednjeevropske lige doma premagali UVC Holding Graz s 3:0 (15, 12, 19). V sredo, 12. januarja, bodo Kamničani v 13. krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostovali v Kranju. Ob 20. uri se bodo v športni dvorani Planina pomerili z domačo Hišo na kolesih Triglavom.

Calcit Volley – UVC Holding Graz  3:0 (15, 12, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 30, sodnika: Brlas, Rajković (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Kos, Bregar 13, Purić 5, Kosmina, Gasparini 9, Klobučar 8, Siirilä, Brulec 3, Beravs, Plot (L), Pavlović 16, Mujanović 1. Trener: Matija Pleško.

UVC Holding Graz: Mikulass Koch 3, Kühl, Imširović 2, Zehner (L), Ladner 2, Scheucher, Kratz, Keen, Reiter 5, Rössl, Drobnič 7, Kühl 7. Trener: Robert Koch.

V petek so Kamničani brez večjih težav premagali Bratislavo, s podobnimi načrti pa so vstopili tudi v tekmo z ekipo iz Gradca, ki je do zdaj v srednjeevropski ligi zmagala le enkrat. Gostje iz Gradca so pri eni zmagi ostali tudi po gostovanju v Kamniku, na drugi strani pa so varovanci Matije Pleška z drugo zaporedno zmago v dveh dneh na lestvici srednjeevropske lige prehiteli Waldviertel na tretjem mestu.

V prvem nizu so Kamničani z blokom Dike Purića povedli z 10:5, po novem bloku, tokrat Mihe Bregarja pa je bilo že 13:6. Domači odbojkarji so tudi v nadaljevanju niza igrali zbrano, dobro na servisu in v napadu, po točki Danila Pavlovića pa so svojo prednost povečali na 18:10. Zadnji dve točki u uvodnem nizu je dosegel Bregar.

Tudi v drugem nizu so bili kamniški odbojkarji ves čas v prednosti, z blokom Mitje Gasparinija so povedli s 4:1, nato pa so z asom Jake Klobučarja gostom pobegnili že za pet točk (14:9). Gostujoči trener je vzel polminutni odmor, toda tudi po se domači odbojkarji niso zaustavili. Na servis Gasparinija so dosegli štiri zaporedne točke za vodstvo z 21:11, s tem pa je bil tudi drugi niz odločen. S tremi zaporednimi asi ga je končal Danilo Pavlović.

Tretji niz je bil najbolj izenačen. Gradčani so korak z domačini držali do devete točke, z delnim izidom 6:1 pa so jim Kamničani pobegnili za pet točk (15:10). Gostje so se domačinom še nekajkrat približali na tri točke zaostanka, zadnjič pri izidu 17:20, po uspešnem napadu Nika Mujanovića in dobro izvedenem prvem tempu Bregarja pa so jim domači odbojkarji pobegnili za pet točk (22:17). S tem je bila tekma odločena, s svojim tretjim asom pa je zmago potrdil Bregar. Še dva več je od skupno trinajstih kamniških prispeval Pavlović.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Realno je bilo pričakovati, da bomo tudi to tekmo dobili. Res pa je, da sta včerajšnja in nocojšnja tekma na papirju nekoliko lažji, vendar so morali fantje morali igrati zelo konkretno, da so prišli do tega rezultata. Zadovoljen sem lahko tako s statističnimi podatki kot s pristopom igralcev. Kdorkoli je dobil priložnost, jo je tudi izkoristil. Sprejem je bil nadpovprečen, v napadu smo bili na 70-odstotkih, kar je odlična številka, ob tem smo naredili še osem blokom in trinajst asov, tako da smo lahko zadovoljni. Saj pravim, nekako je bilo pričakovati, vendar je bilo to treba vseeno narediti.«

Miha Štamcar

foto Klemen Brumec

 


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica