• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Z Dunaja s težko priborjeno zmago

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 9. krog srednjeevropske lige na Dunaju premagale Niederösterreich Sokol Post s 3:2 (19, 21, -18, -24, 14). V sredo, 12. januarja, bodo Kamničanke v srednjeevropski ligi ob 18.30 gostovale še v Kašteli pri Mladosti, v domačem prvenstvu se bodo svojim navijačem predstavile v soboto, 15. januarja, ko bodo ob 17.30 gostile Luko Koper.

Niederösterreich Sokol Post – Calcit Volley  2:3 (-19, -21, 18, 24, -14)

Dunaj – Športna dvorana Posthalle, gledalcev 50, sodnika: Juraček, Kovač (oba Slovaška).

Niederösterreich Sokol Post: Vassilakopoulos, Mitrengova 15, Pavlova, Chrtianska 16, Mićić, Hutchinson 2, Mehić 13, Tuluk, Trunner, Haselsteiner (L), Mikšikova 18, Haslinger 8, Baji (L), Katz. Trenerka: Zuzana Pecha Tlstovicova.

Calcit Volley: Pavlović Mori 5, Špoljarič (L), Mihevc 2, Javornik 4, Brulec Kostić 17, Charuk 22, Sillah 22, Zorman, Čižman 2. Trener: Gregor Rozman.

Aktualne slovenske državne in 21. decembra lani naprej tudi pokalne prvakinje so  na Dunaj prišle v nekoliko oslabljeni zasedbi, saj so doma ostale Leja Janežič, Andjelka Radišković, Mija Šiftar in Ana Marija Vovk. Prav tako Gregor Rozman še ni mogel računati na Najo Boiso, čeprav je bila z ekipo, tako da sta prvič v letošnji sezoni celotno srečanje odigrali Živa Javornik in Zala Špoljarič. Tudi v tako oslabljeni zasedbi so odbojkarice Calcit Volleyja prišle do zmage, resda šele v petem nizu, z osvojenima dvema točkama pa so na lestvici na prvem mestu prehitele Vasas Budimpešto.

Po dveh asih Olivere Brulec Kostić in napadu Lucille Charuk so Kamničanke v uvodu prvega niza povedle s 6:2, prednost štirih točk pa so držale vse do izida 14:10. Visoko vodstvo je nekoliko uspavalo Rozmanove varovanke, ki so popustile na sprejemu, ob tem so naredile še nekaj lastnih napak, kar so Dunajčanke izkoristile in po točki Diane Mitrengove povedle s 17:16. Toda do konca niza so domače odbojkarice dosegle le še dve točki, na servis Fatoumatte Sillah so gostje dosegle štiri zaporedne točke za vodstvo s 23:18, z dvema uspešnima napadoma pa je odbojkarica iz Gambije tudi končala prvi niz.

V drugem nizu so po napaki domače ekipe prve prišle do treh točk prednosti (5:8), z blokom Charukove so vodile tudi še z 11:8, vendar je Mitrengova izid na 12. točki izenačila. To je bil zadnji opomin za kamniško ekipo, ki je z delnim izidom 6:2 domačinkam pobegnila za štiri točke (18:14), njihov nalet pa je s polminutnim za trenutek zaustavila Zuzana Pecha Tlstovicova. Za miren vstop v končnico je z uspešnim napadom poskrbela Živa Javornik, saj so Kamničanke spet imele štiri točke prednosti (21:17). Charukova je z blokom svoji ekipi zagotovila pet zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih, tretjo je nato po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana izkoristila Sillah.

Bolje so v tretji niz vstopile Dunajčanke, ki so z asom Monike Chrtianski gostjam pobegnile za štiri točke (6:2). S tremi zaporednimi točkami so se jim Kamničanke hitro približale na točko zaostanka, toda po novih dveh točkah domače ekipe je Rozman že vzel svoj prvi polminutni odmor. Toda tudi po njem so bile še naprej v prednosti odbojkarice z Dunaja, zato je pri zaostanku štirih točk (12:16) Rozman vzel še svoj drugi polminutni odmor. Po vrnitvi na igrišče so Dunajčanke dosegle še štiri točke. Prednost osmih točk pa jim je ob nezbrani igri kamniške ekipe, ki je popolnoma popustila na sprejemu in v napadu, zadoščala za zanesljivo zmago v tretjem nizu.  

Po izgubljenem nizu so Kamničanke v četrtega vstopile bolj odločno in z asom Charukove povedle z 8:5. Vendar jim to ni zagotavljajo mirnega nadaljevanja, kajti borbene domače odbojkarice so jim bile za petami vse do izida 9:10. Na servis Katje Mihevc so Kamničanke dosegle tri zaporedne točke in spet prišle do nekoliko višje prednosti, toda spet je sledilo obdobje slabše igre kamniške ekipe. Dunajčanke so po dveh zaporednih blokih povedle z 20:17, za napeto končnico pa je poskrbela Charukova, ki je izid na 22. točki izenačila.  Do prve zaključne žoge za izenačenje v nizih so vseeno prišle domače odbojkarice, ki so z drugo po še eni lastni napaki gostij izkoristile.

V svojem drugem tie-breaku v letošnji srednjeevropski ligi, prvega so dobile v Budimpešti proti Vasasu, so Kamničanke po točki Sillah povedle s 5:2, z asom Eve Pavlović Mori pa s 7:3. Na menjavo strani so gostje odšle le z dvema točkama prednosti, tako da se je obetal še ogorčen boj za dve točki. Z nekaj sreče je Charukova z asom kamniško prednost povečala na tri točke, še lažje so njene soigralke zadihale po napaki domačink (10:6). A ne za dolgo, kajti Mitrengova je Dunajčanke popeljala do vodstva (12:11). V napeti končnici Kamničanke le izkoristile drugo zaključno žogo za še sedmo zmago v srednjeevropski ligi.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Izgovarjati se na to, da smo na Dunaj prišli v okrnjeni zasedbi, nima smisla. Mislim, da se nam je bolj poznala utrujenost, saj ne smemo pozabiti, da smo v fazi, ko je spet več poudarka na telesni pripravljenosti, se pravi, da smo veliko v fitnesu, tu pa je še sama pot. Verjemite mi, da ni ravno preprosto iz kombija stopiti na igrišče, kar se je na sami tekmi tudi poznalo. Je pa res, da sem po odigranih prvih dveh nizih pričakoval, da bo pot do zmage vseeno lažje. Toda to je šport, to je odbojka, najbolj pomembno pa je, da smo prišli do nove zmage in to je tisto, kar šteje.«

Miha Štamcar

foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica