• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Z zanesljivo zmago v leto 2022

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 18. kroga srednjeevropske lige doma premagali VKP Bratislavo s 3:0 (15, 17, 23). Že jutri, ob 20. uri, bodo Kamničani v srednjeevropski ligi igrali še eno tekmo. Njihov nasprotnik v 13. krogu bo UVC Holding Graz.

Calcit Volley – VKP Bratislava  3:0 (15, 17, 23)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 30, sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Kos 1, Bregar 12, Purić, Kosmina, Gasparini 9, Klobučar 3, Siirilä 4, Brulec 1, Beravs, Plot (L), Mujanović 5, Pavlović 11. Trener: Matija Pleško.

VKP Bratislava: Billich, Jurik 3, Vančo, Tarabus 3, Kurej (L), Pavlicko, Trubač 2, Kostolani, Prešinsky, Malina 3, Banda 4, Yacoubou 14. Trener: Matuš Kalny.

Kamniški odbojkarji, ki so si med božično-novoletnimi prazniki napolnili baterije, so odločno vstopili v novo leto. Zavedali so se, da je zanje prav vsaka tekma do konca rednega dela srednjeevropske lige zelo pomembna, če se še želijo uvrstiti na zaključni turnir najboljše četverice. Svojo nalogo proti Slovakom so opravili zadovoljivo, čeprav je bilo v njihovi igri veliko lastnih napak, kar pa je bilo glede na to, da je šlo po daljšem času za njihovo prvo tekmo, tudi razumljivo. Z zmago so na lestvici na tretjem mestu ulovili Waldviertel, obe ekipi imata po 16 točk, s tem, da imajo Avstrijci tekmo več.

V prvem nizu so domači odbojkarji po zaostanku dveh točk (4:6) hitro ulovili svoj ritem in po nekaj zaporednih točkah Danila Pavlovića in Mitje Gasparinija povedli z 10:7. Gostujoči trener Matuš Kalny se je odločil za polminutni odmor, tudi po njem pa so Kamničani ostali zbrani in po bloku Mihe Bregarja ter napaki gostov vodili že s 14:9. Kalny je vzel še svoj drugi polminutni odmor, vendar se njegovi varovanci na manj kot tri točke niso več približali Kamničanom. Zadnjič pri izidu 12:15, vse njihove upe po preobratu pa je pokopal Gasparini z uspešnim napadom za Calcitovih 20:14. Do konca niza, ki se je končal z asom Janom Brulcem, so Slovaki dosegli le še točko.

Kamniška ekipa si je po napaki gostov že na začetku drugega niza priigrala tri točke prednosti (4:1). Na manj kot dve točki zaostanka gostom ni uspelo priti, po asu Tommija Siirilä pa so domačni vodili z 10:6. Nadaljevanje za domačo ekipo ni bilo več tako uspešno, saj ji je popustila zbranost, zato je Matija Pleško ob prednosti dveh točk (11:9) vzel svoj prvi polminutni odmor. Že kmalu po vrnitvi na igrišče je bilo spet plus štiri za Kamničane, po novi točki Gasparinija pa je bilo že 14:9. Kapetan domače ekipe je bil z asom in novim uspešnim napadom najbolj zaslužen na novo najvišje vodstvo Calcit Volleyja v drugem nizu (18:12), ki je bilo po drugem polminutnem odmoru gostov še višje (20:12). Niz se je končal z napako na servisu gostujoče ekipe.

V tretjem nizu je na mestu korektorja priložnost dobil mladi Nik Mujanović, z asom Bregarja pa so Kamničani povedli s 6:2. Kamniški bloker je izvajal še dva začetna udarca, zaostanek šestih točk (2:6) pa so slovaški odbojkarji z blokom Mathiasa Bande znižali le na dve točki (7:9). S polminutnim odmorom je Pleško zaustavil njihov nalet, vendar le za trenutek, kajti po novem bloku, tokrat Daouda Yacoubouja je bilo že 11:11. S tem težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, saj je Bratislava s tretjim blokom v tretjem nizu povedla s 15:14. Uspešen je bil Michal Trubač. Pred vstopom v končnico niza je moral Pleško še enkrat poklicati svoje varovance, saj jim je Bratislava z blokom Bande pobegnila za tri točke (20:17). Pavlović je izid na 20. točki izenačil, z malce sreče pa svojo ekipo spet popeljal do vodstva (23:22). Sledil je blok Bregarja za dve zaključni žogi za končno kamniško zmago, drugo je izkoristil Mujanović.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Poznalo se je, da je šlo za prvo tekmo po nekoliko daljšem obdobju, vendar naša zmaga ni bila ogrožena. V tretjem nizu nam je padla zbranost, bilo je vsega po malem, nasprotniki pa so osvajali točko za točko in kar naenkrat smo bili v zaostanku. Je pa res, da smo končnico odigrali zbrano, kot je treba. Tudi v jutrišnji tekmi proti Gradcu gremo po vse tri točke. Čeprav so tudi Avstrijci le pri eni zmagi, to prav nič ne pomeni. Moramo se spočiti in dobro pripraviti na novo tekmo.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica