• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Slovo od uspešnega leta 2021 z novo zmago

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v dvorani OŠ Stranje premagale GEN-I Volley s 3:0 (19, 23, 19). Svojo prvo tekmo v letu 2022 bodo Kamničanke odigrale v sredo, 5. januarja, ko bodo ob 20. uri v športni dvorani Kamnik v 14. krogu gostile Ankaran.

Calcit Volley  - GEN-I Volley  3:0 (19, 23, 19)

Stahovica - Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50, sodnika: Miklošič, Markelj.

Calcit Volley: Pavlović Mori 4, Špoljarič (L), Mihevc, Javornik, Radišković 12, Šiftar, Vovk, Brulec Kostić 10, Lenart, Janežič (L), Charuk 13, Sillah 16, Zorman 1, Čižman 3. Trener: Gregor Rozman.

GEN-I Volley: San. Damjanović, Leban 15, P. Marušiš, Goršek 5, Saš. Damjanović, Rituper 6, Banko (L), Š. Marušič 7, Žigon 2. Trener: Majda Čičič.

Novogoričanke, ki so imele v začetku letošnje sezone veliko težav s poškodbami in boleznijo, so v zadnjem času igrale zelo dobro. Pred nekaj dnevi so doma v vnaprej odigrani tekmi 14. kroga s 3:2 premagale Ankaran, še pred tem, v začetku meseca, v gosteh s 3:1 tudi Novo KBM Branik. Dober odpor so Kamničankam nudile tudi v njihovi prvi letošnji medsebojni tekmi, ko so jim odvzele niz. Tudi v dvorani OŠ Stranje so aktualnim državnim in pokalnim prvakinjam Slovenije, ki v njej opravijo največ treningov, nudile dostojen odpor. Na drugi strani so Kamničanke samo potrdile, da so bile v iztekajočem se letu najboljša slovenska ženska odbojkarska ekipa.

S tremi zaporednimi točkami Andjelke Radišković in eni Lucille Charuk so kamniške odbojkarice na začetku uvodnega niza nasprotnicam pobegnile za tri točke (4:1), toda že na peti sta bili ekipi po zaslugi Neli Goršek že skupaj. Razpoložena Selena Leban je bila ob servisih Špele Marušič najbolj zaslužna, da so Novogoričanke povedle s 14:10, toda po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana je s točko Olivere Brulec Kostić sledilo izenačenje na 16:16. V končnici niza so domače odbojkarice do odločilne prednosti prišle na servis Fatoumatte Sillah, še lani igralke GEN-I Volleyja, ki je s svojim drugim asom svoji ekipi zagotovila šest zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Po deveti, lastni napaki gostij, Kamničanke so v uvodnem nizu naredile dve manj, so jo z drugo zaključno žogo tudi izkoristile.

Tudi v drugem nizu je bila novogoriška ekipa dolgo enakovredna domačinkam, ki so po uspešnem napadu Fillah sicer povedle z 9:6, toda s točko Lare Rituper so do vodstva prišle Novogoričanke (15:14). Ko so pred vstopom v končnico niza Kamničanke z asom Neje Čižman prišle do treh točk prednosti (21:18), je vse dišalo po njihovi zanesljivi zmagi tudi v drugem nizu. Toda nekdanje dvakratne državne prvakinje se niso predale, z asom Špele Marušič, ki je tri sezone igrala za Calcit Volley, so na 22. točki izenačile, po napadu Rituper pa povedle s 23:22. Do prve zaključne žoge v drugem nizu so vseeno prišle domače odbojkarice, ko je bila v bloku uspešna Sillah, že s prvo pa je vodstvo z 2:0 potrdila Lucille Charuk.

V tretjem nizu so domače odbojkarice z uspešnim napadom Sillah povedle z 9:6, z asom Ane Žigon so se jim gostje še približale na točko zaostanka (9:10), po napadu Andjelke Radišković pa je bilo že 13:9 za Calcit Volley. Do še višje prednosti so Kamničanke prišle po zaslugi Anje Zorman (18:13), to pa je bila prednost, ki je novogoriška ekipa do konca tekme ni več ulovila. Z dvema zaporednima točkama Brulec Kostićeve so domačinke prišle do sedmih zaključnih žog, tretjo je nato Radiškovićeva tudi izkoristila.

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2022 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica