• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Calcitovke do svojega četrtega pokalnega naslova

Odbojkarice Calcit Volleyja so v finalu zaključnega turnirja pokala Slovenije v ljubljanski dvorani Tivoli premagale Novo KBM Branik s 3:1 (21, -17, 22, 20). Za kamniško ekipo je to četrti pokalni naslov, z njim pa leta 2021 še niso zaključile, saj jih v torek, 28. decembra, v dvorani OŠ Stranje čaka še zaostala tekma drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige.

Calcit Volley – Nova KBM Branik  3:1 (21, -17, 22, 20)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 250, sodnika: Tomec, Valentar

Calcit Volley: Pavlović Mori 5, Špoljarič, Mihevc 3, Javornik, Radišković 22, Šiftar 6, Vovk, Kostić 15, Lenart 1, Janežič, Charuk 9, Sillah 8, Zorman 1, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

Nova KBM Branik: Milošič, Pogačar 1, Šalamun 10, Winkler, Knez (L), Bračko 4, Potokar 2, Gradišnik Klanjšček 15, Velikonja Grbac 12, Cikač, Galić, Lorber Fijok 18, Augustinovič. Trener: Bruno Najdič.

V lanski sezoni zaradi omejitev v zvezi s pandemijo covida-19 in reprezentančnih obveznosti slovenske ženske reprezentance nismo dobili pokalnih zmagovalk, tako da si v letošnji naslov branile odbojkarice Nove KBM Branika. Mariborčanke so do zdaj že osemnajstkrat, pri treh pa so bile Kamničanke. V polfinalu je bila mariborska ekipa boljša od SIP Šempetra, kamniške odbojkarice pa so premagale Krim. Oba letošnja medsebojna dvoboja v državnem prvenstvu sta pripadla Calcit Volleyju.

Kamničanke, ki so svoj zadnji naslov osvojile v sezoni 2018/19, so na najboljši možni način začele finalni obračun z bankirkami, saj po svojem četrtem bloku na tekmi, drugem Eve Pavlović Mori, povedle z 8:3. Sledil je še as Andjelke Radišković, po njem pa so Mariborčanke s tremi zaporednimi lastnimi napakami Kamničank vrnile v igro. Lorena Lorber Fijok je svojo ekipo približala na točko zaostanka (9:10), vendar do popolnega preobrata ni prišlo, kajti Kamničanke so jim vrnile s štirimi zaporednimi točkami. Z asom Olivere Brulec Kostić so kamniške odbojkarice povedle z 18:12, pred vstopom v končnico niza so bankirke svoj zaostanek prepolovile (16:19), z blokom Brine Bračko pa so prišle na dve točki zaostanka (19:21). V končnici so se Kamničanke spet zbrale, z asom Mije Šiftar prišle do štirih zaključnih žog, drugo je nato Brulec Kostićeva tudi izkoristila.

Začetek drugega niza je bil bolj izenačen, saj so po začetnem vodstvu Kamničank s 3:0, Mariborčanke z asom Naje Šalamun povedle s 6:5, po uspešnem napadu Lorene Lorber Fijok pa prvič na tekmi za dve točki (9:7). Že v naslednjem napadu je bila uspešna še Brina Bračko, tako da so bile kamniški odbojkarice tiste, ki so morale loviti svoje nasprotnice, toda po bloku Mirte Velikonja Grbac je bilo že 15:11 za Novo KBM Branik. Čeprav so se Kamničanke z napadom Radiškovićeve Mariborčankam približale na točko zaostanka, so bankirke po asu Velikonje Grbac spet pobegnile za štiri točke (19:15). Gregor Rozman je vzel polminutni odmor, vendar so po njem Mariborčanke dosegle še štiri točke, prednost osmih točk pa je bila več kot dovolj velika, da so izenačile izid v nizih. Z blokom, šestim mariborskim v drugem nizu, je izenačenje potrdila Lorber Fijok.

Tudi začetek tretjega niza je pripadel mariborskim odbojkaricam, ki so z asom Naje Šalamun prišle do treh točk prednosti (6:3). Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti z asom Lucille Charuk so do vodstva prišle Kamničanke (7:6). Ker je naslednji napad njegovih varovank končal v avtu, je Bruno Najdič posegel po polminutnem odmoru. Tudi po njem še ni bilo konec točk za kamniško ekipo, za vodstvo z 10:6 je zadnjo z blokom dosegla Katja Mihevc. Mariborčanke so se hitro vrnile v igro in po lastni napaki kamniške ekipe spet povedle s 14:13. Z odlično igro v polju, ko so rešili nekaj težkih žog, so Mariborčanke v končnico niza vstopile s prednostjo dveh točk (21:19), toda za že bolj napeto končnico je z blokom poskrbela Radiškovićeva z izenačenjem na 22:22. Reprezentantka Bosne in Hercegovine je dosegla točko za novo vodstvo Calcit Volleyja, ki je z blokom Lucille Charuk prišel do dveh zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih, že prvo je izkoristila Radišković.

Odlična igra Mariborčank v polju, predvsem libera Urške Cikač, je bila na začetku četrtega niza nagrajena z njihovim vodstvom 5:2, po bloku Velikonje Grbac, njenim petim na tekmi, pa so Kamničankam pobegnile za štiri točke (10:6). Ko so državne prvakinje s točko Mije Šiftar prepolovile zaostanek (12:14), je Bruno Najdič vzel svoj prvi polminutni odmor v četrtem nizu, po asu petnajstletne calcitovke pri prednosti točke (14:15) pa še drugega. Toda tudi po njem je Šiftarjeva izvajala še štiri začetne udarce, vse do kamniškega vodstva z 18:15. Mariborčanke so se jim še približale na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 19:20, toda na servis Mance Lenart so Kamničanke prišle do petih zaključnih žog za svoj četrti pokalni naslov.

Izjave po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Vollelyja: »Vedeli smo, da proti Novi KBM Braniku ne bo lahko in danes je odigrala fenomenalno tekmo. Tako da smo bili do konca v negotovosti in ne vem, kako se je tekma videlo od zunaj, vendar verjamem, da je navdušila vsakogar, ki jo je gledal. Dve izenačeni ekipi, veliko dobrih točk, napeto do samega konca … Na koncu so vendarle odločala izkušnje, nekaj naših dobrih odločitev v končnici četrtega niza, tako da se je tekma prevesila v našo koristi. Lahko pa bi bilo tudi obratno.«

Eva Pavlović Mori, odbojkarica Calcit Volleyja: »Mariborčanke zdaj igrajo popolnoma drugače kot v začetku sezone, ko smo jih brez večjih težav premagale. Ampak to smo tudi pričakovale. Mislim, da smo vseeno pokazale svojo kakovost, čeprav naša raven igre ni bila takšna, kot bi morala biti, ampak najbolj pomembno je, da smo prišle do zmage. Ponosna sem na svoje soigralke, to je še ena lovorika več v klubu, ostajata nam še dve in upam, da nam bo uspelo.«

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: »Mislim, da je bila tekma zelo gledljiva, veliko stvari je bilo zelo dobro odigrano, z obeh strani je bilo veliko borbenosti in s tega vidika smo lahko zadovoljni. Edino, kar bi oboji morali oddelati bolje, je napad, saj smo oboji bili premalo učinkoviti, če bi želeli biti še na višji ravni. Vse drugo pa ni nobenega problema, razočaran pa sem, ker smo imeli priložnost tudi za kaj. Morda se nismo 'upali' zmagati, na koncu pa je vendarle zmagala kakovost Calcit Volleyja in tudi njihove izkušnje.«

Lorena Lorber Fijok, odbojkarica Nove KBM Branika: »Od začetka tekme smo verjele, da smo lahko enakovredne Kamničankam. Žal nam je lahko, da nismo izkoristile priložnosti, ko smo tretji niz že skoraj imele v svojih rokah, pa se nam ni izšlo. Čestitam Kamničankam, vem pa, da bi morda lahko prikazale še več. Dobro, tekma je bila zanimiva, vendar …«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica