• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Calcitovci v finalu pokala ne bodo branili lanskoletnega naslova

Odbojkarji Calcit Volleyja so v polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v ljubljanski dvorani Tivoli izgubili proti Merkur Mariboru z 0:3 8-23, -20, 18). Mariborčani se bodo v finalu, v sredo, ob 20.30, pomerili z ACH Volleyjem, ki je v prvi polfinalni tekmi s 3:1 (16, -22, 22, 20) premagal Salonit Anhovo.

Calcit Volley – Merkur Maribor  0:3 (-23, -20, -18)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 150, sodnika: Novak, Zajec.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 5, Purić, Kosmina 14, Gasparini 8, Klobučar, Siirilä, Brulec 2, Beravs, Plot (L), Mujanović, Pavlović 15. Trener: Matija Pleško.

Merkur Maribor: Cafuta, Herman (L) 1, S. Adžović, Kovačević 8, Pavlović 7, Bračko, Košenina (L), Donik 2, A. Adžović, Planinšič, Kržič 9, Ikhbayri 22, Kovačič, Gergye 12. Trener: Sebastijan Škorc.

V letošnji sezoni so se aktualni pokalni zmagovalci, Kamničani in aktualni državni prvaki, Mariborčani, srečali že dvakrat, obakrat pa so se zmage veselili varovanci Sebastijana Škorca. Na obeh prvenstvenih tekmah so tekmo bolje začeli kamniški odbojkarji, preostali trije nizi so pripadli mariborskim. Toda na lanskem zaključnem turnirju, na katerem je bilo osem ekip, je Calcit Volley že v četrtfinalu izločil takrat že aktualne državne prvake in s podobnimi cilji je vstopil tudi v nocojšnji polfinalni obračun. Toda prvi hladni tuš so branilci naslova doživeli na včerajšnjem treningu, ko je bolečine v hrbtu začutil Jan Klobučar, ki je moral izpustiti današnji polfinalni obračun. Na koncu se je njegova odsotnost Kamničanom še kako poznala, čeprav ga je Martin Kosmina dobro zamenjal, toda Mariborčani so bili boljši v vseh elementih igre, s 67-odstotno uspešnostjo v napadu pa je izstopal odlični Ahmed Ikhbayri.

Kamniška ekipa je po bloku in uspešnem napadu Danila Pavlovića v začetku prvega niza nasprotnikom pobegnila za štiri (11:7). Sebastijan Škorc se je odločil za polminutni odmor, vendar so po lastni napaki Mariborčanov branilci pokalnega naslova vodili že s 17:12. Vodili so tudi še z 19:14, toda z dvema zaporednima asoma Jana Kržiča so Mariborčani prišli le na točko zaostanka (18:19), na 20. točki pa sta bili ekipi po napaki Kamničanov prvič v uvodnem nizu izenačeni. Že v naslednjem napadu je državne prvake do vodstva popeljal Roland Gergye, zato je Matija Pleško v kratkem času vzel še svoj drugi polminutni odmor, a je po vrnitvi na igrišče Ikhbayri dosegel asa. Kamničani so na 22. točki sicer izid izenačili, vendar so mariborski odbojkarji z blokom Filipa Kovačevića izkoristili svojo drugo zaključno žogo.

V drugem nizu sta se ekipi do osme točke menjavali v vodstvu, na servis Ikhbayrija pa in točki Gergyeja pa so Mariborčani prvi prišli do dveh točk prednosti (10:8), ki pa so jo Kamničani z napadom Martina Kosmine na 12. točki izničili. Vendar ne za dolgo, kajti po polminutnem odmoru Škorca je Kržič z blokom zaustavil napad kamniške ekipe, tako da je Merkur Maribor spet pobegnil za dve točki (14:12), na petnajsti pa je sledilo novo izenačenje. Tako je bilo vse do 19. točke, ko so Mariborčani na servis Uroša Planinšiča in blokom Kovačevića pobegnili za štiri točke (23:19). Leteči Ikhbayri in Kovačević pa nato samo potrdila mariborsko vodstvo z 2:0 v nizih.

Mariborčani so na najboljši možni način vstopili tudi v tretji niz, ko so na servis Kovačevića povedli s 3:0. Čeprav so se jim Kamničani še približali na točko zaostanka (5:6), so Mariborčani še enkrat pobegnili na plus tri (8:5). Odbojkarji Calcit Volleyja so se z uspešnim napadom vrnili v igro in izid na 14. točki izenačili. Izenačeno je bilo še pri 16:16, toda Ikhbayri je bil nerešljiva uganka za kamniško ekipo, ki je spet zaostajala za dve točki (16:18), po lastni napaki Danila Pavlovića pa že za tri (17:20). Kamničanom ni pomagal niti drugi polminutni odmor, kajti po njem so Mariborčan na servis Kržiča dosegli še štiri zaporedne točke. Drugo zaključno žogo je izkoristil Uroš Pavlović.

V prvem polfinalnem obračunu je imel ACH Volley po gladko dobljenem uvodnem nizu, ko je Kanalcem prepustil le 16 točk, v nadaljevanju tekme več težav. Drugi niz je celo pripadel Kanalcem, ki so bili boljši na servisu, v drugem in tretjem pa Ljubljančani niso več dovolili presenečenja. ACH Volley je bil boljši v bloku, dosegel jih je 12, od tega Matic Videčnik pet; kanalski odbojkarji pa osem. Predvsem pa so varovanci Mladena Kašića naredili manj lastnih napak, v štirih nizih 22, njihovi nasprotniki pa kar 37. Točke za ACH Volley so dosegli: Alen Šket 6, Nemanja Mašulović 11, Vuk Todorović 1, Jure Okroglič 4, Nikola Gjorgijev 14, Jan Pokeršnik 9 in Matej Kök 10, za Salonit Anhovo pa: Veljko Boharev 12, Irenej Karnel 2, Luka Lazar 11, Marko Radosavljević 12, Matic Vrtovec 14 in Srečko Ristić 9.

Izjavi po tekmi

Jan Brulec, igralec Calcit Volleyja: »Mislim, da smo prvi niz do končnice in vodstva z 19:14 igrali dobro, nato pa ... Še sam ne vem, kaj natančno se je takrat zgodilo? V nadaljevanju so se Mariborčani dvignili, nasprotno pa smo mi začeli padati v igri, tako da je bil izgubljeni prvi niz verjetno res tisti, ki je odločil tekmo. Pa niti ne bi rekel, da smo igrali slabo, energija je bila dobra, toda v mariborski ekipi je bil Ikhbayri praktično nezaustavljiv v napadu. Če je igralec, na katerega smo se najbolj pripravljali, da bi ga zaustavili, pri takšnih številkah je težko zmagati. Zelo se nam je poznalo tudi to, da Jan Klobučar ni mogel igrati, kajti vse do včeraj smo uigravali ekipo z njim na sprejemu, na včerajšnjem treningu pa je začutil bolečine v hrbtu in ni mogel igrati. Martin Kosmina ga je sicer dobro zamenjal, toda …«

Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribora: »Dejal bi, da je bil ključen zaključek prvega niza, ko smo nadomestili zaostanek petih točk, ki pa je bil posledica sobotne tekme z ACH Volleyjem, ko nismo bili pravi. Ko pa nam je igra stekla, smo prikazali zelo dobro odbojko, dobro predstavo, pravi boj in fantom lahko samo čestitam za prikazano igro. Tako se igra polfinale pokala in mislim, da smo zasluženo v finale. Dejstvo je, da nas je ACH Volley v letošnji sezoni obakrat premagal, ima dobro ekipo, igra doma, vendar se s tem trenutno ne obremenjujemo. Do jutrišnje tekme se moramo spočiti, priti na tekmo pravi, jo odigrati s takšno energijo kot danes. Jutri je finale, v finalu se uživa in naredili bomo vse, da v njem zmagamo.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica