• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Prigarana zmaga v Novem mestu

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi desetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v Novem mestu premagali domačo Krko s 3:1 (19, -22, 25, 14). Že v nedeljo pa Kamničanke čaka nova preizkušnja, ko se bodo ob 16. uri v Gradcu pomerili z domačo ekipo v četrtem krogu srednjeevropske lige.

Krka – Calcit Volley  1:3 (-19, 22, -25, -14)

Novo mesto – Športna dvorana Marof, gledalcev 60, sodnika: Klinar, Miklošič.

Krka: Hafner, Ožbalt (L), Erpič 5, Čopi , Travnik 11, Kožar 2, Pulko 11, Lavrič, Peterlin 15, Hvala, Lindič 3, Jaklič (L), Renko, Koncilja 1. Trener: Tomislav Mišin.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 19, Purić 1, Kosmina, Gasparini 8, Klobučar 15, Siirilä 8, Brulec 1, Plot (L), Mujanović 6, Pavlović 21. Trener: Matija Pleško.

Kamničani, ki so v prejšnjem krogu pred svojimi gledalci ostali praznih rok v derbiju z ACH Volleyjem, so med tednom v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, v katerem branijo lanskoletni naslov, premagali Črnuče in si lahko vsaj za trenutek oddahnili. Na drugi strani so Novomeščani med tednom pokalni tekmi v Kanalu ostali praznih rok, zato pa so minulo soboto v domačem prvenstvu v Murski Soboti prišli do svoje druge zmage, do prve pa so prišli štirimi tedni, ko so doma presenetili Merkur Maribor. V prvi medsebojni tekmi v Kamniku so bili prepričljivo boljši varovanci Matije Pleška, ki so se v Novem mestu morali pošteno potruditi, da so zlomili odpor Krke. Tudi po zaslugi kar devet blokov Mihe Bregarja od skupno 17 kamniških ali kar štiri več od celotne domače ekipe. 

V prvi niz so bolj odločno vstopili gostje, ki so z blokom Tommija Siirilä povedli s 7:3, vendar so po štiri lastnih napakah domači ekipi omogočili, da so že na sedmi točki izid izenačili. Do nove večje prednosti so Kamničani prišli z blokom Mihe Bregarja (14:10), razpoloženi nekdanji igralec Krke, ki v zadnjih krogih spet igra na mestu blokerja, pa je bil zaslužen tudi za vodstvo s 16:11. Še bližje zmagi vodstvo z 1:0 v nizih so bili gostje po uspešnem napadu Mitje Gasparinija, zaustavil pa jih ni niti polminutni odmor Tomislava Mišina. S četrtim blokom Bregarja od petih gostujočih so prišli do sedmih zaključnih žog, tretjo je nato izkoristil Danilo Pavlović.

V začetku drugega niza so Novomeščani po dveh zaporednih asih Tonija Travnika povedli z 9:6, svojo prednost pa so z blokom svojega sprejemalca povečali na 15:11. Prednost štirih točk so imeli domači odbojkarji še pri izidu 18:14, z dvema zaporednima pa so se jim Kamničani približali na dve točki zaostanka. Še bližje so jim prišli z blokom Siirilä (20:21), vendar do preobrata ni prišlo. Še več, domači odbojkarji so z blokom Grege Erpiča izid v nizih izenačili s svojo prvo zaključno žogo.

Na servis Pavlovića so Kamničani v začetku tretjega niza domačinom pobegnili za tri točke (4:1), ki so jo z novim blokom Bregarja povečali na štiri (9:5). Po polminutnem odmoru so Novomeščani svoj zaostanek prepolovili, po napaki gostov pa prišli le še na točko zaostanka (11:12), tako da se je za polminutni odmor odločil Matija Pleško. Toda tudi po njej so bili boljši domači odbojkarji, ki so izid na 14. točki izenačili, z asom Travnika pa povedli s 15:14. Pred vstopom v končnico je Krka po še eni od številnih lastnih napak Kamničanov vodila že z 21:17. Toda v končnici so se gostje le zbrali, z blokom Bregarja izenačili na 22:22, Jan Klobučar pa je imel največ zaslug, da so se kamniški odbojkarji veselili zmage v tretjem nizu. Dosegel je zadnjih pet točk za svojo ekipo.

Tudi v četrtem nizu so bili gostje tisti, ki so prvi prišli do nekaj večje prednosti. S svojim že devetim blokom na tekmi je Bregar dosegel točko za 9:6, s svojim prvim pa Pavlović za vodstvo z 11:7. Še korak bližje novim trem točkam so bili kamniški odbojkarji po dveh zaporednih uspešnih napadih Pavlovića (18:11). Svoje je dodal še mladi Nik Mujanović, ki je ob koncu tretjega niza vstopil v igro namesto kapetana Gasparinija, dokončno pa je bil odpor Novomeščanov strt po asu Jana Brulca in zaostanku devetih točk (13:22). Zadnje tri točke na tekmi je dosegel Siirilä.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Vedeli smo, da bo tekma v Novem mestu težja, kot je bila v Kamniku. Krka ima dobro ekipo, ima dobre igralce in samo čakamo, kdaj se bo razigrala. Doma je bila vedno neugodna, tako je bilo tudi danes, nenazadnje pa so premagali državne prvake in to popolnoma zasluženo. V tretjem nizu smo dobro reagirali po zaostanku štirih točk in ta niz dobili. Veseli me, da so v tem ritmu tudi nadaljevali četrti niz. Lahko bi rekel, da je bila to ekipna zmaga, kjer pa bi vseeno lahko izpostavili Miho Bregarja, ki je bil zelo aktiven v bloku, in Nika Mujanovića, ki je dobro izkoristil svojo priložnost. Ampak še enkrat poudarjam, šlo je za ekipno zmago in na koncu je bilo lepo videti končno izid.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica