• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kegljanje: Končan je jesenski del v državnih ligah

V 9.krogu državnih lig je prva ženska ekipa doživela prvi poraz, prva moška ekipa je zmagala, prav tako druga ženska ekipa, medtem ko je druga moška ekipa remizirala, tretja pa izgubila. Predvsem je boleč poraz prve ženske ekipe, ki je s porazom proti neposrednim tekmicam za naslov prvaka padla na drugo mesto. Podobno se je zgodilo tretji moški ekipi. Druga moška ekipa bo kljub remiju prezimila na prvem mestu. Prva moška je glede na okoliščine na visokem drugem mestu, druga ženska ekipa pa je šesta.

Prva moška ekipa je v derbiju kroga gostila Proteus. Začeli so Matej Turk, Gašper Burkeljca in Štefan Flerin. Matej je igral odlično in z najboljšim rezultatom tekme (625 podrtih kegljev) gladko osvojil točko. Gašper (603) je tudi igral zelo dobro in v tretjem setu napravil odločilno prednost za drugo ekipno točko. Štefan (558) pa je dobro začel, osvojil prva dva seta, nato pa v tretjem močno popustil, v zadnjem nato popravil igro, a za točko je bilo premalo. 2:1 za Calcit in +39 kegljev. V drugem bloku so za Calcit nastopili: Peter Jantol, Marko Oman in Damjan Hafnar. Peter je praktično kopiral odlično igro Mateja in s 620 podrtimi keglji prepričljivo zmagal. Damjan je bi prav tako izvrsten, a nasprotnika je zlomil šele v drugem delu, ko je podrl kar 318 kegljev, skupaj pa 613. Marko se je močno trudil, a proti razigranemu nasprotniku ni imel možnosti. Na koncu je Calcit slavil s 6:2 in bo z dvema točkama za Triglavom in prav toliko pred Konstruktorjem prezimil kot drugi.

Prva ženska ekipa je prav tako gostila Proteus. To je bil derbi še neporaženih ekip, ki je odločal o naslovu jesenskega prvaka. Pri Calcitu so tekmo začele Tia Schatz, Lea Drnovšek in Tea Repnik. Dekleta so se zavedala pomembnosti tekme, zato je bilo v igri veliko nervoze. Tia (547 podrtih kegljev) je prva dva seta dobila, po izgubljenem tretjem pa ni uspela obdržati prednosti in je izgubila za vsega dva keglja. Lea (540) je slabše začela, potem pa lovila tekmico, izenačila rezultat v setih, a zaostanka iz prvega seta ni uspela nadoknaditi. Tudi Tea (545) je po zelo dobrem začetku že izgubljala, a je v zadnjem setu igrala zelo dobro in osvojila ekipno točko. Z 2:1 je povedel Proteus, ter +3 keglje. Pred odločilnim blokom, v katerem so za Calcit nastopile Noemi Živković, Tadeja Kokalj in Irena Koprivc je bilo še vse odprto. Žal so vse tri naše igralke podlegle pritisku in igrale daleč pod svojimi zmožnostmi. Nobeni ni uspelo osvojiti ekipne točke, tako da je Proteus zmagal s 7:1. Da so imela naša dekleta kar precej smole, pove podatek, da so se prav vsi dvoboji končali z 2:2, število podrtih kegljev pa praviloma v prid nasprotnic. Tako bodo dekleta prezimila na drugem mestu, vendar ne gre obupati, saj bo sezona še dolga.

Druga ženska ekipa je prav tako igrala doma. V goste je prišla ekipa Krka iz Novega Mesta. Za Calcit so tekmo odprle Ljuba Babnik, Tatjana Hace in Štefka Flerin. Ljuba (499) in Štefka (518) sta osvojili ekipni točki, Tatjana in Veronika Hanzir, ki je odigrala drugih 60 lučajev pa sta izgubili. V drugem bloku so nato za Calcit nastopile Lidija Pirman, Lea Drnovšek in Marija Ravnikar. Lea (543) ni imela nasprotnice, Lidija (540) in Marija (557) pa sta gladko zmagali in bilo je 7:1 za Calcit, kar pomeni solidno 6. mesto v jesenskem delu.

Druga moška ekipa je gostovala v Izoli. Pričakovali so zmago, a domačini, ki letos ne blestijo, so bili tokrat zelo razpoloženi. Tekmo sta za Calcit odprla Miha Uršič in Andraž Babnik. Oba sta igrala zelo dobro. Miha (561) je dokaj gladko zmagal, Andraž (573) pa je šele v zadnjem setu osvojil odločilno točko. Tudi v drugem bloku je šlo zelo na tesno. Nastopila sta Matic Babnik in Rok Jantol. Matic je podrl 550 kegljev, Rok pa izvrstnih 580. Tako je bilo 4:0 za Calcit, a prednost v kegljih le +26. V zadnjem bloku sta nastopila še Jakob Jančar in Franci Grubar. Jakob (505) ni bil razpoložen, Franci (550) pa klub solidni igri tudi ni uspel ustaviti nasprotnika. Končalo se je z izidom 4:4. Ker je Proteus ponovno izgubil, je Calcit na prvem mestu celo povečal prednost na dve točki.

Tretja moška ekipa je v derbiju vrha lestvice gostovala na Jesenicah pri ekipi Kranjska Gora. Začela sta Gašper Pirman in Rudolf Vodic in oba osvojila ekipni točki. Gašper je podrl 517, Rudolf pa 546 kegljev. V drugem bloku sta za Calcit igrala Pavel Serša in Franci Poljanšek. Pavel je podrl 534 kegljev in izgubil, Franci pa je osvojil točko. Pred zadnjim blokom je bilo 3:1 za Calcit, prednost pa vsega 4 keglje. V zadnje bloku sta nato igrala Mirjan Mlinarič (544) in Branko Progar. Mirjan je nesrečno izgubil za 6 kegljev, Branka pa je po slabi igri zamenjal Tone Klemenc, ki pa ni mogel zmagati. Tako je zmaga s 5:3 ostala doma. Tako sta ekipi izenačeni na drugem mestu, eno točko za ekipo Vodnjak.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani KK Kamnik, na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, posnetke domačih tekem pa tudi na  YT kanalu (kkcalcit kamnik).

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica