• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Šempetrankam vrnile za poraz v Kamniku

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi enajstega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh s 3:0 (22, 13, 23) premagale SIP Šempeter. Že v ponedeljek, 6. decembra, bodo Kamničanke v povratni tekmi četrtfinala pokala Slovenije ob 20. uri gostile Ankaran, dva dni pozneje pa jih prav tako ob 20. uri čaka prva tekma drugega kroga pokala CEV proti sloviti turški ekipi Eczacibasi Dynavit Istanbul.

SIP Šempeter – Calcit Volley  0:3 (-22, -12, -23)

Šempeter v Savinjski dolini – Športna dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 100, sodnika: Markelj, Pevc.

SIP Šempeter: Lukman, Božič 5, Koren 2, Črnila 2, Puckmeister 1, Vidali 6, Trbojevič-Ovčar, Lekše 9, Mazej (L), Štampar 2, Gimpelj 9. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley: Pavlović Mori 4, Špoljarič (L), Mihevc 5, Javornik, Radišković, Šiftar 6, Vovk, Brulec Kostić 18, Janežič (L), Charuk 13, Sillah 15, Zorman, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

V prvi letošnji medsebojni tekmi so Šempetranke presenetile Kamničanke v njihovi dvorani, to pa je bil tudi edini poraz aktualnih slovenskih državnih prvakinj v letošnjem domačem prvenstvu. Po njem so varovanke Gregorj Rozmana zabeležile same zmage, uspešne so bile tudi v srednjeevropski ligi, kjer prav tako ne poznajo poraza, v obeh tekmah prvega kroga pokala CEV pa so premagale tudi švicarsko ekipo Viteos Neuchatel. Tudi v Šempetru so nadaljevale svoj zmagoviti niz in na ta način domačinkam vrnile za poraz.

Začetek prvega niza je pripadel domači ekipi, ki je po uspešnem napadu Neje Vidali povedla s 6:2, vodila pa je tudi še s 7:3. Toda na servis Eve Pavlović Mori so Kamničanke prišle do preobrata in prav po njenem asu so drugič na tekmi povedle. Prvič je bilo pri izidu 2:1. Do konca niza prednosti niso več izpustile iz rok, čeprav so Šempetranke v uvodnem nizu naredile le eno lastno napako, Kamničanke pa kar osem. S točko Fatoumatte Sillah je kamniška ekipa povedla z 12:9, kapetanka Olivera Brulec Kostić pa je pred vstopom v končnico niza poskrbela za vodstvo z 21:17. Ko je Teja Lekše z asom zaostanek svoje ekipe znižala le na točko (20:21), se je obetala napeta končnica, vendar do nje ni prišlo, kajti po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana so Kamničanke dosegle dve zaporedni točki, vse dvome o zmagovalkah prvega niza pa je razrešila Lucille Charuk.

Že v začetku drugega niza so Kamničanke z dvema zaporednima asoma Brulec Kostićeve, domačinkam pobegnile za pet točk (7:2), v novih težava pa so bile Šempetranke na servis Charukove, ko so zaostajale že za devet točk (13:4). Tudi v nadaljevanju niza so gostujoče odbojkarice »pritiskale« na servisu, predvsem to velja za Mijo Šiftar in po lastni napaki domačink je bilo že 20:8 za Calcit Volley. Niz se je končal s še petim asom kamniške ekipe v drugem nizu. Dosegla ga je Fatoumatta Sillah.

Tudi tretji niz se je začel podobno kot drugi, le da je tokrat težave domačim sprejemalkam povzročala Katja Mihevc, po uspešno odigranem prvem tempu pa je Charukova dosegla točko za kamniško vodstvo s 4:0. Vendar se Šempetranke še niso predale, kajti po točki Maše Božič so izenačile izid na 8:8, toda njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po bloku Brulec Kostićeve so spet zaostajale za štiri točke (9:13). Domači trener Beno Božič je posegel po polminutnem odmoru, ki se mu je obrestoval nekoliko pozneje, ko je Kaja Gimpelj z dvema zaporednim asoma svojo ekip približala na točko zaostanka (16:17). Toda Brulec Kostićeva je prekinila serijo treh zaporednih domačih točk, nato pa je bila uspešna še dvakrat v napadu, tako da je moral domači trener še enkrat poseči po polminutnem odmoru. Tudi tokrat ob pravem času, saj je njegova ekipa v sami končnici niza rešila kar dve zaključni žogi Kamničank, ne pa tudi tretje, ko je bila v bloku uspešna Pavlović Mori. To je bil njen tretji blok na tekmi, kamniški pa osmi.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Z nocojšnjo tekmo smo lahko zadovoljni. Lahko rečem, da smo odigrali solidno tekmo, s pravilnim pristopom, konkretno odigrano in zasluženo zmago. Ker ima Andjelka Radišković manjše težave z roko, smo ji namenili premor, vendar sta Mija Šiftar in Fatoumatta Sillah jo dobro zamenjali. Veseli me, da imamo na voljo veliko taktičnih zamisli in igralk, ki lahko v vsakem trenutku zaigrajo. Zdaj nas čaka dan počitka, v ponedeljek pa povratna tekma z Ankarančankami v domačem pokalu, nato pa spet počitek in v sredo še Eczacibasi, ko bomo skušali prikazati svojo najboljšo tekmo sezone.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica