• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Turbino tokrat premagale brez izgubljenega niza

Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi osmega kroga 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje s 3:0 (16, 15, 20) premagala Turbino. V prihodnje krogu bodo Kamničanke v soboto, 20. novembra, gostovale v Puconih. Tekma z domačo ekipo Murexin-Kema Puconci bo na sporedu ob 19. uri.

Calcit Volley II – Turbina  3:0 (16, 15, 20)

Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 30, sodnika: Kodelič, Pajnik.

Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 5, Lužovec , Stupar, Lužovec 9, Štern 1, Ifko, Vukojević 10, Vavpetič, Herič 4, Žvegla 3, S. Sitar 9,T. Gojak(L), A. Gojak (L), Kraševec 11. Trenerka: Tjaša Gadža.

Turbina: Ž. Žigart 3, Ristič 1, Cussigh 6, Maučnik 7, G. Miklavec (L), Halič 6, J. Žigart 3, K. Miklavec. Trener: Danilo Maučnik.

Že v uvodu v sezono so Kamničanke premagale Turbino, v Rušah je bilo 3:1, brez izgubljenega niza pa so slavile v domači dvorani. V prejšnjem krogu so bile varovanke Tjaše Gadža proste, ker so imele Braslovče težave s pozitivnimi testi na covid-19, medtem ko so Rušanke izgubile v Mozirju, zato pa so pred štirinajstimi dnevi kot edini do zdaj doma presenetile vodilni Formis. Toda v Stranje so prišle v oslabljeni zasedbi, vendar to nikakor ne zmanjšuje uspeha domače ekipe, ki je prišla do letošnje tretje zmage v prvenstvu.

V prvem nizu so gostje sicer povedle s 4:2, toda na servis Adriane Vukojević, ki je dosegla tudi dva asa, so Kamničanke dosegle pet zaporednih točk za vodstva s 7:4. Do odločilne prednosti pa so prišle po vodstvu z 10:8, ko so dosegle kar osem zaporednih točk, zadnjo Tina Topič z blokom, prednost desetih točk pa so uspešno držale do konca niza, ki se je končal z napako gostij.

Drugi niz je bil bolj izenačen, z uspešnim napadom Nine Kraševec so Kamničanke sicer povedle z 9:5, s štirimi točkami prednosti so vodile tudi pri izidu 15:11, po dveh njihovih lastnih napakah pa so se jim gostje približale na dve točki zaostanka (13:15). Z uspešnim napadom Špele Lužovec je domača ekipa povedla z 19:14, vseh upov na preobrat pa je bilo za gostje konec, ko je bila na servisu Anamarie Štern, ki je z asom tudi zaključila drugi niz. 

Tretji niz je bil izenačen do enajste točke, z blokom Vukojevićeve pa so kamniške princeske prišle do petih točk prednosti (16:11). Z uspešnim napadom Žane Žigart so gostje zaostanek znižale na dve točki (15:17), vendar so bile domače odbojkarice dovolj zbrane, da preobrata niso dovolile. Še več, kapetanka Špela Lužovec je svoji ekipi priigrala pet točk prednosti, po lastni napaki gostij pa je bilo že v naslednjem napadu 22:16 za Calcit Volley. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Noemi Žvegla. 

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica