• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Državne prvakinje niso ničesar prepustile naključju

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v ljubljanski dvorani Tivoli s 3:0 (17, 21, 20) premagale domači Krim. V sredo, 17. novembra, bodo Kamničanke v prvem krogu pokala CEV gostile švicarsko ekipo Neuchatel, tekma se bo začela ob 17.uri.

Krim – Calcit Volley  0:3 (-17, -21, -20)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 30, sodnika: Tomec, Novak.

Krim: K. Mohorič 2, Frelih, Deželak, J. Mohorič 3, Bavdaž 3, Jovanović 8, Šen, P. Blažič 8, T. Blažič (L), Bogataj, j-erman (L), Kenda, Krašovec 10, Šuštaršič 1. Trener: Jože Časar.

Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc 7, Javornik, Radišković 8, Šiftar 3, Brulec Kostć 12, Boisa 10, Janežič (L), Charuk 14, Sillah, Zorman, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

Za Kamničanke je bila tekma v Tivoliju že peta v osmih dneh, še petič pa so tekmo končale z zmago. Njihova igra morda ni bila na najvišji ravni, čeprav so večji del tekme igrale v najmočnejši zasedbi, toda še vedno dovolj dobra, da tri točke nikoli niso bile v nevarnosti, prevladovale pa so v vseh elementih igre. Najbolj na servisu, dosegle so devet asov, Ljubljančanke le tri in v bloku, saj so z njim dosegle deset neposrednih točk, domačinke pa sedem manj.

V prvem nizu so si Kamničanke že na začetku priigrale sedem točk prednosti, ki so jih držale vse do vodstva s 16:9. Pred vstopom v končnico niza so krimovke svoj zaostanek znižale na pet točk (16:21), do konca pa so osvojile le še točko. Uvodni niz se je končal z dvema asoma Mije Šiftar.

Bolj izenačena sta bila drugi in tretji niz. Kamničanke so naredile veliko število lastnih napak, domačinke pa so popravile svoj sprejem. Po vodstvu z 8:7 so Kamničanke sredi niza vodile s 16:13, do odločilne prednosti pa so prišle ko so z delnim izidom 5:2 podvojile svoje vodstvo na 21:15. Vodile so tudi s 24:18, izkoristile pa so šele svojo četrto zaključno žogo, ko je bila v napadu uspešna Andjelka Radišković.

V tretjem nizu so slovenske državne prvakinje do prednosti treh točk prišle po dveh zaporednih asih Lucille Charuk (5:2), do štirih točk prednosti pa jih je popeljala Radiškovićeva (10:6). Vendar to kamniški ekipi ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja niza, kajti po uspešnem napadu Zale Krašovec, lani igralke druge kamniške ekipe, so se jim domačinke približale na točko zaostanka (13:14). Toda po bloku Katje Mihevc je bilo že spet varnih plus tri za gostje (16:13), ki so z blokom Radiškovićeve povedle z 19:14. Še bližje končnemu uspehu so bile po novih dveh blokih, tokrat Charukove (22:16), po napaki domače ekipe pa so do končne zmage prišle po napaki Ljubljančank na servisu.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »To so tekme, ko se ti kakršnakoli nezbranost ali neodločenost lahko hitro maščuje. Vso tekmo smo morali držati primerno raven igre, da smo jo lahko mirno končali, čeprav ni bilo vse idealno, ni bilo neke presežne kakovosti, toda najbolj pomembno je, da nismo izgubili niza in da smo osvojili vse tri točke. Je pa dejstvo, da je so za nami res naporni dnevi, kajti pet tekem v osmih dneh se ne dogaja vedno, tako da ni bilo lahko. Igralke bodo zdaj imele dan in pol počitka, nato pa začnemo s pripravami na tekmo z Neuchatelom.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica