• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Z osvojenimi tremi točkami izpolnili osnovni cilj

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagali Črnuče s 3:1 (17, -20, 20, 19). V sredo, 17. novembra, bodo Kamničani v svoji dvorani igrali povratno tekmo prvega kroga pokala CEV. Ob 20. uri se bodo pomerili s špansko ekipo Guaguas Las Palmas.

Črnuče – Calcit Volley 1:3 (-18, 20, -20, -19)

Ljubljana – Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 100, sodnika: Zajec, Perčič.

Črnuče: Verdinek (L), Mihelčič, Prevorčnik, Gornik 5, Rojnik 7, Bošnjak 20, Sešek 11, Oman 8, Slovnik 1, Jančič, Hodžič Šlejkovec, Mejal 3, Karadža Pevc (L). Trener: Jurij Žavbi.

Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar 9, Purić 6, Kosmina 2, Gasparini 2, Klobučar 6, Siirilä 7, Brulec, Beravs 1, Plot (L), Mujanović 8, Pavlović 15. Trener: Matija Pleško.

Trener kamniških odbojkarjev Matija Pleško je pred gostovanjem v Črnučah dejal, da bi ga z njegovim sodelavcem Gašperjem Ribičem zadovoljile le tri točke. Njuno željo so Kamničani izpolnili, čeprav so izgubili drugi niz, toda v preostalih treh njihova zmaga ni bila vprašljiva. S Črnučani bo Calcit Volley igral tudi v četrtfinalu pokala Slovenije, prva tekma bo na sporedu med 25. novembrom in 8. decembrom, toda do takrat bosta obe ekipi odigrali še kar nekaj tekem. Kamničan prvo že v sredo, ko bodo igrali povratno tekmo prvega kroga pokala CEV.

V prvi niz je kamniška zasedba vstopila tako, kot si je pred tekmo želel njihov trener Matija Pleško. Odločno na servisu, učinkovito v napadu, kar jim je po dveh asih Danila Pavlovića prineslo vodstvo s 5:2 in po napadu Martina Kosmine z 8:5. Črnučani so se jim po zaslugi Črta Bošnjaka približali na točko zaostanka (9:10), toda kaj hitro je bilo že 16:11 za kamniško ekipo. Domačini so se gostom nekajkrat še približali na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 17:19, toda po servisih Dike Purića je bilo njihovega odpora konec. Mitja Gasparini, ki je sredi niza zamenjal Miho Bregarja, je poskrbel za prvo od sedmih zaključnih žog za kamniško vodstvo z 1:0 v nizih, drugo je po lepi podaji Jana Brulca izkoristil Tommi Siirilä.

Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so povedli s 7:4, do odločilne prednosti pa so prišli na servis Matica Rojnika. Domači sprejemalec je s servisi začel pri vodstvu domačih z 9:6, končal pa pri vodstvu s 15:6, dosegel je tudi dva asa. Šele po drugem polminutnem odmoru in nekaterih menjavah so se Kamničani le zbudili. V končnici so se po točki Gala Timoteja Kosa domačinom približali le še na dve točki zaostanka (20:22), toda po kar treh lastnih napakah so v drugem nizu obstali na dvajseti točki.

V tretjem nizu je v igro vstopil tudi Jan Klobučar, ki ga je Matija Pleško sicer želel odpočiti za sredino povratno tekmo z Las Palmasom. Kamničani so po napaki domačih odbojkarjev povedli z 8:5, vendar so se po polminutnem odmoru Črnučani vrnili v igro in se že pri 8:9 vrnili v igro. Vendar ne za dolgo, kajti po novem bloku Siirilä, je bilo hitro spet plus tri za kamniško ekipo (13:10), po bloku Mihe Bregarja že 15:11. Po drugem polminutnem odmoru Jurija Žavbija so domačini dosegli dve zaporedni točki, toda na servis Žana Beravsa so jim Kamničani po uspešnem napadu Klobučarja pobegnili na šest točk prednosti (19:13). Visoke prednosti aktualni slovenski pokalni zmagovalci niso zapravili. Nik Mujanović je svoji ekipi priboril pet zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih, do njega pa so prišli po napaki na servisu domače ekipe.

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica