• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


V dobri uri do treh točk in pete zmage v Mevzi

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi kroga ženske srednjeevropske lige v svoji dvorani premagale dunajsko ekipo SVS Post Schwechat s 3:0 (19, 17, 17). V soboto, 13. novembra, bodo Kamničanke v osmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostovale v Ljubljani pri Krimu. Tekma se bo začela v športni dvorani Tivoli, ob 15. uri, že v četrtek, ob 18. uri, pa bodo v dvorani OŠ Stranje igrale tekmo osmine finala pokala Slovenije proti Formisu.

Calcit Volley – SVS Post Schwechat   3:0 (19, 17, 17)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 30, sodnika: Rajković, Brlas (Hrvaška).

Calcit Volley: Pavlović Mori, Špoljarič (L), Mihevc 1, Javornik, Radišković 10, Šiftar, Brulec Kostić 11, Boisa 8, Janežič (L), Charuk 12, Sillah, Zorman, Čižman 1.

SVS Post Schwechat: Vassilakopoulos 2, Mitrengova 5, Pavlova 4, Katz 3, Baji (L), Mičić, Mehić 3, Mikšikova11, Trunner 3, Haselsteiner 2, Tuluk, Haslinger. Trenerka: Zuzana Pecha Tlstovicova.

Slovenske državne prvakinje, ki so bile pred tekmo z Dunajčankami edina ekipa v ženski srednjeevropski ligi brez poraza, so neporažene ostale tudi po nocojšnji tekmi. S še peto zmago so še naprej edina ekipa, ki v letošnji sezoni v tem tekmovanju še ni izgubila. V vseh treh nizih so bile boljše v vseh elementih igre, tako da njihova zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva.

Gostujoča ekipa je v prvem nizu korak z domačinkami držala le do pete točke, kajti po Eve Pavlović Mori so prvič zaostajale za dve točki (5:7), po točki Naje Boisa že za pet (13:8). Tudi po polminutnem odmoru Zuzane Pecha Tlstovicove so Kamničanke prevladovale na igrišču. V bloku je kraljevala Lucille Charuk, v napadu je bila najbolj nevarna Boisa, na servisu pa so prav vse vršile pritisk na gostujoče sprejemalke. Po bloku Charukove je bilo 19:10 za Calcit Volley, po točki Pavlović Morijeve že 21:11. Visoko vodstvo je nekoliko uspavalo domačo ekipo, ki je imela težave na servis Diane Mitrengove, ki je z asom svojo ekipo približala na štiri točke zaostanka (18:22). Serijo šestih zaporednih točk Dunajčank je zaustavila šele Olivera Brulec Kostić, zmago Kamničank v uvodnem nizu pa je potrdila Olivera Brulec Kostić.

V drugem nizu so Dunajčanke domači ekipi sledile do osme točke, nato pa so po bloku Pavlović Morijeve in Katje Mihevc, na servisu je bila Charukova, zaostajale že za šest točk (8:14). Kanadska blokerka v kamniškem dresu je poskrbela za novo najvišjo prednost v drugem nizu (19:12), ki je domače odbojkarice niso več zapravile. Do konca niza so svojo prednost še povečale, tretjo zaključno žogo pa je s svojim tretjim blokom na tekmi izkoristila Mori Pavlović.

Že na začetku tretjega niza so Kamničanke z asom Mori Pavlović gostjam pobegnile na 5:0, z asom Charukove pa na 12:6. Dunajčanke so se po zaostanku sedmih točk (8:15), v napadu je bila za Kamničanke uspešna Brulec Kostićeva, domačinkam še približale na štiri točke zaostanka, toda po novem uspešnem napadu Charukove in vodstvu Calcita s 17:11, je bilo njihovega odpora bolj ali manj konec. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Neja Čižman.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »To so tekme, ki jih moramo dobiti z maksimalnim izidom in to smo nocoj tudi naredili. Že v slačilnici smo se pred tekmo dogovorili, da ne sme biti nobenega podcenjevanja, da moramo tekmo vzeti skrajno resno in sem zadovoljen, da so dekleta to tudi naredile. Nekoliko pa se nam v sami igri pozna, da že nekaj časa nimamo normalnega procesa treninga, saj si tekme sledijo ena za drugo. Predvsem se to pozna na uigranosti, na mirnosti v igri, ampak tako pač je, v tem ritmu tekem preprosto ni časa za kakovosten trening. Imamo tudi nekaj poškodb, zato ni ravno preprosto držati visoke ravni forme. Toda s tem moramo živeti, na tekmah, ki so pred nami, moramo izvleči maksimum in se potem čim bolje pripraviti na tekmo pokala CEV z Neuchatelom.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica