• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Gostovanje Dunajčank nova priložnost za dokazovanje mladih Kamničank

Slovenske državne prvakinje bodo v torek, ob 20. uri, v tekmi četrtega kroga ženske srednjeevropske lige, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik, gostile avstrijsko ekipo VB Niederösterreich Sokol Post. Kamniške odbojkarice, ki so v tem tekmovanju do zdaj edine že igrale štiri tekme, so tudi edine, ki še niso izgubile.

Čeprav slovenske državne prvakinje proti najboljši hrvaški ekipi niso začele dobro, so v naslednjih nizih še četrtič letos premagale Zagrebčanke. Trikrat so bile od njih namreč boljše že v pripravah na novo sezono. Hkrati je bila to druga zmaga Kamničank v dobrih 24 urah, kajti dan pred tem so prav tako s 3:1 slavile v Kopru proti Ankaranu.

»Občutek sem imel, kot da se nismo dovolj dobro ogreli, je pa res, da se je začela z manjšo zamudo. Toda že proti koncu prvega niza smo nakazali, da smo sposobni prikazati boljšo igro, kar smo nato tudi potrdili. Dekleta so se začele držati dogovora, bile so bolj zbrane in tiste stvari, ki smo jih morali oddelati stoodstotno, smo jih tudi oddelali in tekmo z izjemo končnice četrtega niza v miru pripeljali do konca v svojo korist,« je tekmo v Zagrebu komentiral Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

Čeprav je prav vsaka igralka dodala svoj kamenček k mozaiku končnega uspeha, si je posebno pozornost tokrat zaslužila Mija Šiftar, ki je bila pri svojih petnajstih letih najbolj učinkovita igralka tekme. »Mija je izreden talent. To se vidi. Vsako priložnost, ki se ji ponudi, izkoristi, kar je zelo pomembno tudi zato, da sama vidi, da lahko, da napreduje. Zelo se trudi tudi na treningih in zagotovo je to tista prava pot po kateri mora nadaljevati,« je bil z njeno predstavo nadvse zadovoljen Rozman.

Ob tem ne smemo pozabiti, da je Šiftarjeva priložnost v prvi postavi dobila potem, ko se je na tekmi z Grosupljem poškodovala le dve leti starejša Naja Boisa. »Zagotovo ne smemo pozabiti na Najo, ki ima poškodovan gleženj, in ko se ji bo do konca pozdravil, bo tudi ona prispevala svoj delež, ki že do zdaj ni bil majhen. V letošnji sezoni obe kažeta, da si zaslužita mesto v tej ekipi in s svojim delom potrjujeta, da sta na pravi poti.«

Nista pa edini v zdajšnji kamniški ekipi, kajti velik potencial je že pokazala 19-letna Fatoumatta Sillah, ki ima žal tudi nekaj težav s poškodbo, tu so še dve leti mlajša Naja Čižman, ki je še lani igrala v tretji ligi, pa njena vrstnica Živa Javornik, 19-letna Zala Špoljarič in le leto dni starejša Anja Zorman. Vse to so igralke, ki obetajo lepo prihodnost kamniški ženski odbojki, za vse pa velja, da bodo svojo nadarjenost in znanje lahko potrdile že v torek, ko bo v Kamniku gostoval dunajski VB Niederösterreich Sokol Post.

»Dunajčanke sploh ne bomo smeli podcenjevati, kajti ne smemo pozabiti, da so doma premagale Mladost s 3:1, tako da je pred nami še ena težka tekma, v katero moramo vstopiti maksimalno resno in odgovorno. Vsako minimalno podcenjevanje se nam lahko hitro maščuje. Me pa veseli, da imajo tudi Avstrijke zdaj močno ekipo, s tem je tudi srednjeevropska liga močnejša. Škoda je le, da v njej ni še kakšne madžarske ekipe, da ni Slovakinj, Čehinj, ampak liga je zanimiva, je dobra in tekme v njej so kakovostne, to pa je samo plus za nas,« se torkove tekme veseli Rozman.

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica