• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamničanke še naprej neporažene v Mevzi

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi drugega kroga ženske srednjeevropske lige v Zagrebu premagale domačo Mladost s 3:1 (-19, 20, 13, 23). V torek, 9. novembra, bodo Kamničanke v svoji dvorani v četrtem krogu srednjeevropske lige gostile avstrijsko ekipo VB Niederösterreich Sokol Post.

Mladost Zagreb - Calcit Volley  1:3 (19, -20, -13, -23)

Zagreb – Športna dvorana Bojan Stranić, gledalcev 20, sodnika: Adler, Mezöffy (oba Madžarska).

Mladost Zagreb: Freund 1, Popić 11, Perić 4, Smoljan (L), Papać, Grbavica 14, Brčić, Samadan 9, Marković 11, Štimac (L), Tomić 5. Trener: Leonard Barić.

Calcit Volley: Pavlović Mori 5, Špoljarič (L), Mihevc 1, Radišković 6, Šiftar 22, Brulec Kostić 19, Lenart, Boisa 1, Janežič (L), Charuk 10, Zorman, Čižman 6. Trener: Gregor Rozman.

Le dan po zmagi v derbiju sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske, ko so v Kopru premagale Ankaran, je kamniške odbojkarice v Zagrebu čakala nova težka preizkušnja. Tokrat v srednjeevropski ligi proti starom znankam, odbojkaricam Mladosti, s katerimi so v pripravljalnem obdobju odigrale tri prijateljske tekme. Vse tri so Kamničanke dobile.

Uvodni niz so varovanke Gregorja Rozmana začele z vodstvom 3:1, največ zaslug za njihovo vodstvo pa je imela kar domača ekipa, ki je naredila tri lastne napake. Toda ko so Zagrebčanke uredile svoje vrste, so na servis Mike Grbavica dosegle kar šest zaporednih točk za vodstvo s 16:10. Po bloku Astrid Popić je bilo že 19:11 za domačo ekipo, ki visoke prednosti ni zapravila. Trikrat so se jim Kamničanke približale na štiri točke zaostanka, zadnjič pri izidu 18:22, drugo zaključno žogo pa je za Zagrebčanke realizirala Grbavica.

Če v prvem nizu aktualnim slovenskim državnim prvakinjam ni prav veliko uspevalo, je bila njihova podoba v drugem popolnoma drugačna. V začetku niza je blestela Mija Šiftar, ki je do kamniškega vodstva z 8:3 dosegla kar pet točk. Do sredine niza so se jim domačinke po asu Martine Samadan približale na dve točki zaostanka (10:12), vendar so po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana Kamničanke po dveh asih Olivere Brulec Kostić spet prišle do prednosti petih točk (15:10). V končnici niza je bila v napadu nezaustavljiva Brulec Kostićeva, ki je poskrbela tudi za pet zaključnih žog za izenačenje v nizih. Drugo je z blokom izkoristila Lucille Charuk.

V tretjem nizu so Zagrebčanke še vodile z 2:1, toda po dveh zaporednih blokih Katje Mihevc je bilo 4:2 za Calcit Volley, ki je po bloku Šiftarjeve vodil že z 9:4. Ko so se jim domačinke s točko Josipe Marković približale na 10:11, se je obetalo izenačeno nadaljevanje niza, vendar do njega ni prišlo. Najprej po zaslugi dobrih servisov Andjelke Radišković do kamniškega vodstva s 16:11, nato pa je s serijo petih zaporednih servisov, tudi enim asom, zapečatila Neja Čižman (22:12). Vodstvo z 2:1 v nizih je potrdila odlična Šiftarjeva.

Tudi četrti niz so Kamničanke začele dobro in po napadu Brulec Kostićeve povedle s 6:3, toda domačinke se niso sprijaznile s porazom. Na krilih Josipe Marković, ki je dosegla tri zaporedne točke, so izenačile na 8:8. Do nove večje prednosti so prišle gostje po zaslugi svoje korektorice, Brulec Kostićeve in Andjelke Radišković, ko so domačinkam pobegnile na 14:10. Pred vstopom v končnico niza so slovenske državne prvakinje z blokom Eve Pavlović Mori svojo prednost povečale še za točko (21:16), vendar jim to še ni zagotavljalo končne zmage. Šele Brulec Kostićeva je prekinila serijo petih zaporednih točk zagrebške ekipe, z blokom Čižmanove pa so Kamničanke prišle do dveh zaključnih žog za končno zmago. Drugo je nato izkoristila Radiškovićeva.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Tekmo smo začeli, kot da se nismo dovolj dobro ogreli, je pa res, da se je začela z manjšo zamudo. Šele proti koncu prvega niza smo nakazali, da smo sposobni prikazati boljšo igro, kar smo nato tudi potrdili. Ampak kakorkoli že, prvi niz smo odigrali slabo in Mladost je zasluženo ta niz dobila. Zato pa je bilo nadaljevanje toliko boljše, začeli smo igrati zadeve, ki smo se jih dogovorili, dekleta so igrale zbrano, na vsako žogo, tiste stvari, ki jih moramo oddelati stoodstotno, smo jih oddelali dobro in tekmo z izjemo končnice četrtega niza v miru pripeljali do konca v svojo korist. Si pa vse čestitke zasluži Mija Šiftar, ki je samo potrdila svoj izredni talent.«   

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica