• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Slab začetek in odličen konec za Kamničane

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga srednjeevropske lige v Zagrebu premagali domačo Mladost s 3:1 (-16, 28, 20, 16). V sredo, 10. novembra, bodo Kamničani v prvi tekmi kvalifikacij pokala CEV, ob 18.30, gostovali na Kanarskih otokih pri ekipi CDV Guaguas Las Palmas.

Mladost Zagreb – Calcit Volley   1:3 (16, -28, -20, -16)

Zagreb – Športna dvorana Bojan Stranić, gledalcev 20, sodnika: Mezöffy, Adler (oba Hrvaška).

Mladost Zagreb: Višić, Repek (L), Nikačević 15, Bakonji 4, Silva Franca 8, Jakovac 1, Vasko, Buša 17, Gajić 3, Vlasić, Smiljanić (L), Zeljković 5, Cvanciger. Trener: Radovan Gačić.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 22, Purić 6, Kosmina, Gasparini, Klobučar 15, Siirilä 4, Brulec, Beravs, Plot (L), Mujanović, Pavlović 19. Trener: Matija Pleško.

Kamniški odbojkarji so v Zagreb prišli po težko priborjeni zmagi v osmini finala pokala Slovenije, ko so šele v petem nizu v gosteh strli odpor Brezovice, člana 1B. lige. Tudi v Zagrebu začetek tekme ni veliko obetal, saj so domači odbojkarji brez večjih težav osvojili uvodni niz, v drugem pa so imeli tudi tri zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih. Vse tri so Kamničani ubranili, nato sami izkoristili drugo, v tretjem in četrtem nizu pa so bili gospodarji na igrišču in zasluženo prišli do prve letošnje zmage v srednjeevropski ligi. Z njo ostajajo v igri za uvrstitev na zaključni turnir.

V prvem nizu ni Kamničanom, ki kot da so bili še pod vtisom četrtkove tekme na Brezovici, ni prav veliko uspevalo. Že v začetku niza so po bloku Bruna Nikačevića zaostajali za pet točk (2:7), po asu Bernarda Bakonjija za šest (4:10) in po svoji lastni napaki že za sedem (4:11). Čeprav so se sredi niza domačinom z blokom Tommija Siirilä približali na tri točke zaostanka (11:14), do preobrata ni prišlo, kajti po petih zaporednih točkah Zagrebčanov je bilo jasno, da bo prvi niz pripadel Mladosti. Ob zaključku niza je v igro prvič v letošnji sezoni vstopil Mitja Gasparini, kar pa ni spremenilo poteka uvodnega niza, ki se je končal s točko Nikačevića.

V drugem nizu so Zagrebčani po asu Nikačevića povedli s 7:3, toda po polminutnem odmoru so se varovanci Matije Pleška le prebudili. Diko Purić je izid na osmi točki izenačil, Miha Bregar pa je že v naslednji akciji z asom Kamničane popeljal v vodstvo (9:8). Domači odbojkarji so po dveh zaporednih točkah Borisa Buše še enkrat pobegnili na tri točke (13:10), njihov nalet pa je Pleško zaustavil z novim polminutnim odmorom. Na 19. točki je Bregar izid izenačil, v razburljivi končnici pa so Kamničani še vodili s 23:22, a so prvi do zaključne žoge prišli domači odbojkarji, ki so imeli še dve. Vse tri so slovenski pokalni prvaki ubranili, zato pa so sami izkoristili drugo, ko je napako po servisu Jana Brulca naredil Bakonji.

Domači trener Radovan Gačič, tudi nekdanji pomočnik v slovenski reprezentanci, ki je v letošnji sezoni prevzel Mladost, je bil tisti, ki je v tretjem nizu prvi vzel polminutni odmor, saj so po uspešnem napadu Jana Klobučarja njegovi varovanci zaostajali za tri točke (6:9). Zagrebčani so za trenutek zaustavili Kamničane, ki pa so jim na servis Purića, s štirimi zaporednimi točkami, pred vstopom v končnico niza pobegnili na 19:13. Prednost šestih točk so brez večjih težav ohranili do konca niza, ki se je končal kot drugi, z napako domačinov na servisu.

V začetku četrtega niza sta obe ekipi naredili veliko število lastnih napak, eno več domačini, ob treh točkah Klobučarja pa je bil izid na sedmi točki izenačen. Spet pa je bil Gačič tisti, ki je prvi vzel polminutni odmor, kajti po bloku Siirilä so njegovi varovanci zaostajali za tri točke (8:11). Vendar to ni zaustavilo kamniške ekipe, ki je po novi točki Klobučarja povedla s 16:12. Z novim asom Purića, njegovim četrtim na tekmi, so Kamničani vodili z 19:14, še bližje trem točkam pa so bili že v naslednji akciji, ko so po dolgotrajni izmenjavi žog bili bolj zbrani. Prednost šestih točk so brez večjih težav ohranili do konca, sicer tudi ob pomoči domačih odbojkarjev, ki so se sprijaznili s porazom. Z blokom Bregarja so odbojkarji Calcit Volleyja zasluženo prišli pomembne zmage.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Tekmo smo začeli zelo slabo, naredili smo sedem napak v napadu, dobili tudi dva bloka, kar je našim igralcem porezalo krila. Je pa res, da v nadaljevanju slab vtis s četrtkove pokalne tekme razvodenel, igralci so se sprostili in začeli igrati odbojko, kot jo znajo igrati. Zanimivo je, da smo imeli v prvem nizu celo najboljši sprejem od vseh štirih nizov, v napadu pa je bila naša uspešnost zgolj nekaj čez 30-odstotkov, kar je bila ob vseh teh napak posledica gladko izgubljeni niz. Ampak potem se je stanje normaliziralo in je vse skupaj izpadlo dobro. Bi pa pohvalil Miho Bregarja, ki je, čeprav korektor ni njegovo pravo igralno mesto, prikazal zelo dobro igro, vsekakor velja omeniti tudi pet blokov Tommija Siirilä, je bila pa to zmaga celotne ekipe.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica