• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


V Las Palmasu boljši Španci, odločitev v Kamniku

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi prvega kroga pokala CEV v gosteh izgubili z 0:3 (-20, -22, -22). Povratna tekma bo na sporedu prihodnjo sredo, 17. novembra, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik. V soboto, 13. novembra, bodo Kamničani v sedmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške gostovali pri Črnučah. Tekma se bo začela ob 19. uri.

CDV Guaguas Las Palmas - Calcit Volley   3:0 (20, 22, 22)

Las Palmas - Centro Insular de Deportes, gledalcev 300, sodnika: Tillman (Madžarska), Dotan (Izrael).

CDV Guaguas Las Palmas: Fernandez Rojas, Magnani Hage 12, Escobar Silva, Cezar , Delgado Escribano (L), Bertassoni 2, Martin, Almansa 4, Rodriguez Dosal, Hernandez Cardonell 16, Ruiz 8, Knigge 9. Trener: Sergio Miguel Camarero.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 11, Purić 4, Kosmina 6, Gasparini, Klobučar 12, Siirilä 7, Brulec 3, Beravs, Plot (L), Mujanović, Pavlović 1. Trener: Matija Pleško.

Španski državni prvaki so letošnjo evropsko klubsko sezono začeli v kvalifikacijah lige prvakov, kjer so v prvem krogu po porazu v t. i. zlatem nizu izgubili proti bolgarski ekipi Hebar Paradžik. Ekipo, ki je sestavljena iz izkušenih španskih, brazilskih in kubanskih odbojkarjev, pomembno vlogo v njej pa še Američan Matthew Knigge, so v kamniškem taboru sicer dobro proučili, vendar so bili domači odbojkarji bolj razpoloženi, predvsem na servisu in v napadu in so zasluženo zmagali. Odločitev o napredovanju v drugi krog bo padla v Kamniku, ekipi iz Las Palmasa zadoščata že dva osvojena niza, v primeru zmage Calcit Volleyja s 3:0 ali 3:1 pa bo odločal zlati niz.

Slovenski pokalni zmagovalci so v uvodnem nizu do dvanajste točke držali korak z domačini, ki so do štirih točk prednosti prišli na servis Guilherma Magnani Hagea, ki je dosegel tudi dva asa. Prednost štirih točk (16:12) so po uspešnem napadu kubanskega korektorja Yosvanya Hernandeza Cardona povečali na pet (19:14). Pred vstopom v končnico niza so se jim Kamničani še približali na tri točke zaostanka (18:21), vendar so domačini odgovorili z dvema zaporednima točkama, niz pa se je končal z napako gostov na servisu.

Hernandez Cardone je v začetku drugega niza svojo ekipo popeljal do vodstva s 6:2, vendar so kamniški odbojkarji z blokom Martina Kosmine, ki je zamenjal Danila Pavlovića, izid na deveti točki izenačili. Domačini so si po uspešnem napadu Jorgeja Almanse še enkrat priigrali tri točke prednosti (17:14), vendar so z dvema zaporednima blokoma Tommija Siirilä Kamničani izid še enkrat izenačili (20:20). V končnici so bili za kamniško ekipo spet usodni začetni udarci Magnani Hagea, ki je z asom tudi končal drugi niz.

V tretjem nizu je dolgo kazalo, da bodo španski odbojkarji brez težav prišli do končne zmage, po drugem polminutnem odmoru in zaostanku sedmih točk (8:15) pa so se Kamničani le prebudili. Čeprav so zaostajali že za šest točk (13:19), so na servis Jana Brulca z blokom Siirilä izid na 19. točki izenačili, toda podobno kot v drugem nizu, so domači odbojkarji s tremi zaporednimi točkami prišli do vodstva z 22:19, ki so ga z drugo zaključno žogo, v napadu je bil uspešen Magnani Hage, obdržali do konca tekme.

V tretjem nizu že zaoatanek šestih točk Kamničanov, na servis Jana Brulca približali na tri točke zaostanke (16:19), po polminutnem odmoru še dve točki Klobučarja in z blokom Siirilä izenačili na 19:19, še drugi polminutni odmor domače ekipe. Toda s tem je bilo odpora konec. Španci tri zaporedne točke, ki jih Kamničani niso več ulovili.

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec

Image

Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica