• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Brezovica v pokalu namučila Kamničane

Branilci naslova v pokalnem tekmovanju Slovenije, odbojkarji Calcit Volleyja, so se morali pošteno potruditi, da so v osmini finala zlomili odpor domače ekipe ŠPAN Brezovica, člana 1. B DOL za moške, ki so jo premagali s 3:2 (-25, 15, -27, 21, 12). Že v soboto pa čaka kamniško ekipo v šestem krogu srednjeevropske lige zahtevno gostovanje v Zagrebu, kjer se bodo ob 17. uri, pomerili z Mladostjo.

ŠPAN Brezovica - Calcit Volley  2:3 (25, -15, 27, -21, -12)

ŠPAN Brezovica: Jereb 10, Kumer (L), Šusto 1, Željeznov, Rus, Rozman 5, Šip 6, Šen 32, Glamočanin 13, Založnik 5, Moljk (L), Solinc, Blaževič 3. Trener: Iztok Kšela.

Calcit Volley: Kos 3, Hribar (L), Bregar 6, Purić 6, kosmina 20, Gasparini, Klobučar 5, Siirilä 9, Brulec 4, Plot (L), Mujanović 10, Pavlović 10. Trener: Matija Pleško.

Domači odbojkarji, ki jih vodi Iztok Kšela, ki je letos poleti s slovenskimi kadeti osvojil naslov evropskega prvaka, so na krilih Klemna Šena, ki je v petih nizih dosegel kar 32 točk, ob tem pa je imel  61-odstotni sprejem, bili blizu senzaciji, saj so že vodili z 2:1 v nizih. Toda v četrtem in petem nizu so Kamničani stopili skupaj, preprečili presenečenje in se uvrstili v četrtfinale, kamor so že bili uvrščeni Panvita Pomgrad, Hiša na kolesih Triglav, Salonit Anhovo, Merkur Maribor, Črnuče in ACH Volley. 

V želji, da odpočije nekatere nosilce igre, je Matija Pleško, trener kamniške ekipe, tekmo proti tretjeuvrščeni ekipi 1B. DOL, ki pa ima, tako kot vodilni Fužinar SijMetal in drugouvrščeni Šoštanj Topolšica štiri zmage in poraz, začel v nekoliko spremenjeni zasedbi. Toda že sredi niza so za domačini zaostajali za pet točk (10:15), z blokom Martina Kosmine pa sta bili ekipi na 16. točki že skupaj. S tremi zaporednimi točkami je Kosmina svoji ekipi priigral prvo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih, a so Brezovčani po zaslugi Šena izkoristili svojo drugo.

Drugi niz je bil izenačen le do sedme točke, z delnim izidom 11:3 pa so gostje pobegnili za osem točk in niz zanesljivo dobili. V tretjem nizu so še vodili z 9:6, vendar so domačini z asom Šena povedli z 12:11, v nadaljevanju pa si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Tudi tokrat so do prve zaključne žoge prišli Kamničani, ki so imeli nato še eno, vodstva z 2:1 v nizih pa so se po asu Alena Jereba veselili domači odbojkarji.

S štirimi zaporednimi točkami je Miha Bregar v četrtem nizu Kamničane popeljal do vodstva s 7:4, ki ga je Tommi Siirilä z blokom povečal na 15:8. Vendar so se domačini z dvema zaporednima asoma Šena, skupaj je Brezovica dosegla kar 11 asov, gostom približali na točko zaostanka (14:15). Do popolnega preobrata pa ni prišlo, tudi zaradi velikega števila lastnih napak Brezovice, ki je tudi v tie-breaku dolgo dihala za ovratnik Kamničanov. Še na deseti točki je bil izid izenačen, zmago in napredovanje v četrtfinale pa je Calcit Volleyju zagotovil Kosmina.

»Za nocojšnjo predstavo nihče nima izgovora. Nikakor se nam ne bi smelo zgoditi, da nas je Brezovica 'poservirala'. Na trenutke smo igrali brez poguma, brez samozavesti, kar me je najbolj zmotilo. Edina dobra stvar, ki se je zgodila, je, da smo zmagali in se uvrstili v četrtfinale. Določene zadeve bomo morali premakniti in jih tudi bomo,« je tekmo komentiral Matija Pleško, trener Calcit Volleyja, ki je svojo odbojkarsko pot začel prav na Brezovici.

Miha Štamcar
Foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica