• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Že v soboto bo treba določene zadeve izboljšati

Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v soboto, ob 17. uri, v šestem krogu srednjeevropske lige, v Zagrebu proti Mladosti igral svojo četrto tekmo v tednu dni. V Zagreb odhajajo po težko priborjeni zmagi v osmini finala pokala Slovenije, ko so šele v petem nizu strli odpor domače ekipe ŠPAN Brezovica.

Čeprav so v letošnji sezoni kamniški odbojkarji že izgubili štiri tekme, dvakrat z Merkur Mariborom ter po enkrat z ACH Volleyjem in SK Zadrugo Aich/Dobom, vse so veljale tudi za srednjeevropsko ligo, pa niti za eno od njih ne moremo reči, da so igrali slabo. V četrtek pa so branilci slovenskega pokalnega naslova navkljub zmagi na Brezovici, prikazali svojo najslabšo igro sezone.

»Nikakor se nam ne bi smelo zgoditi, da nas je Brezovica 'poservirala'. Na trenutke smo igrali brez poguma, brez samozavesti, kar me je najbolj zmotilo. Edina dobra stvar, ki se je zgodila, je, da smo zmagali in se uvrstili v četrtfinale. Določene zadeve bomo morali premakniti in jih tudi bomo,« je bil s predstavo kamniških odbojkarjev nezadovoljen njihov trener Matija Pleško, ki je svojo odbojkarsko pot začel prav na Brezovici in tudi zato ga je slaba igra svojih varovancev toliko bolj razžalostila.

S podobno predstavo bodo Kamničani v soboto v Zagrebu težko računali na zmago, ki je, če se še želijo vmešati v boj za uvrstitev na zaključni turnir, še skorajda nujna. Tega se zaveda tudi Pleško.

»V športu, pa ne samo v športu, je tako, da je tisto, kar je bilo, le en lep spomin ali pa malo manj lep, kajti pomembno je le tisto, kar se dogaja zdaj. Vsaka tekma zase pokaže, koliko si vreden in v četrtek določene zadeve absolutne niso bile dobre in ne glede na to, kdo je igral, nimamo izgovora. Dejstvo je, da s podobno predstavo v Zagrebu nimamo kaj delati, kaj šele potem prihodnjo sredo v Španiji, ko nas v pokalu CEV čaka izredno dobro organizirana ekipa. Zavedamo se pomembnosti tekme, ki je pred nami, vendar bo treba določene zadeve premakniti na bolje, če bomo želeli priti do ugodnega izida in verjamem, da jih tudi bomo,« se boljše igre svojih varovancev nadeja Pleško.

Zagrebčani, ki jih vodi slovenski trener Radovan Gačič, tudi nekdanji pomočnik v slovenski reprezentanci in ACH Volleyju, zadnja leta pa je deloval v glavnem v tujini, so v srednjeevropski ligi do zdaj igrali le eno tekmo. Pred slabimi 14 dnevi so v Pliberku po zaostanku z 0:2 premagali SK Zadrugo Dob. Zelo blizu v tretji krog kvalifikacij so bili v ligi prvakov, kjer jih izločil češki državni prvak ČEZ Karlovarsko.

Novo težko preizkušnjo bodo po tekmi v Zagrebu imeli Kamničani že v sredo, 10. novembra, ko bodo ob 18.30, igrali prvo tekmo prvega kroga pokala CEV. Njihov nasprotnik bo CDV Guaguas Las Palmas, prva tekma bo na Kanarskih otokih, povratna pa teden dni pozneje v Kamniku.

Miha Štamcar
Foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica