• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Ankarančanke so mesto pred državnimi prvakinjami

Po sredini zmagi nad Marino iz Kaštele v tretjem krogu srednjeevropski ligi bodo odbojkarice Calcit Volleyja že v petek, v prvi tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige, gostovale v Kopru, pri Ankaranu. Tekma proti trenutno drugouvrščeni ekipi državnega prvenstva bo na sporedu ob 19. uri, že dan pozneje pa Kamničanke čaka nova tekma v srednjeevropski ligi. Tokrat v Zagrebu, kjer se bodo pomerili z Mladostjo.

Kamniške odbojkarice v sredo proti ekipi iz Kaštele niso ravno blestele s svojo igro, ki pa je bila, z izjemo drugega niza, dovolj dobra, da so brez težav vknjižile vse tri točke. Malce so jim delo olajšale tudi gostje, ki so v Kamnik prišle v nekoliko oslabljeni zasedbi, po besedah njihovega trenerja Milorada Krunića zato, ker imajo v ekipi študentke in igralke, ki hodijo v službo, vendar to nič ne zmanjšuje zaslužene zmage odbojkaric Calcit Volleyja.

»V tekmo smo vstopili, kot je treba, v drugem nizu pa smo bili premalo zbrani in odločni na začetnem udarcu, kajti sedemnajst napak je vendarle preveč za štiri nize. Tudi ostalih napak tako v obrambi kot v napadu je bilo preveč, ampak dobro, to se na tekmah dogaja. Ne moreš biti vedno na sto odstotkih, to je odbojka, to je šport. Ampak na koncu je najbolj pomembno, da smo, kljub temu da nismo odigrali svoje najboljše tekme, osvojili vse tri točke,« je na kratko dogajanje na sredini tekmi komentiral Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, ki so vse svoje misli že preusmerile k naslednjim nasprotnicam, Ankarančankam.

»Trenutno druge na prvenstveni lestvici. V končni fazi so pred nami, tako da natančno vemo, kaj nas v Kopru čaka. Tako kot na vseh tekmah bomo morali od prve do zadnje točke igrati resno, brez popuščanja. Časa za počitek ne bo, ampak nič zato, v nogah imamo veliko število treningov in na to se ne smemo izgovarjati. Preprosto moramo v petek v Koper in tekmo odigrati, kot se od nas pričakuje,« Rozman ne išče nobenih izgovorov.

Ankaran, ki je v letošnji sezoni izgubil le proti Novi KBM Braniku, je vanjo štartal z zelo spremenjeno ekipo. Ostal je sicer trener Sebastjan Mikša, zato pa je odšlo devet igralk, prav toliko jih je prišlo. Tako so  prišle Tina Kaker in Maja Fortšnarič, ki sta pred leti igrali tudi za Calcit Volley, Dajana Smolnik, Anastazija Žnidar, Tajda Lovšin, Teja Kolbl, Neža Skuk, Lajris Kolenc in Ana Meral Cvitanović. Tako močne zasedbe Ankaran, v kateri je tudi še ena nekdanja Kamničanka in nekdanja slovenska reprezentantka, Sara Valenčič, odkar igra v prvi slovenski ligi, še ni imel.

»Dejstvo je, da ima Ankaran zanimivo ekipo izkušenih igralk, ki igrajo dobro odbojko, tako da, če nisi od prve do zadnje točke pozoren, se lahko zelo hitro opečeš. V nobenem primeru mu ne smemo dovoliti, da bi se razigral, vsaka naša neodločnost bi lahko domačinke hitro kaznovale, zato, bomo morali tekmo resnično odigrati na čim višji ravni.«

Tekma v Kopru pa za Kamničanke ne bo zadnja v tem tednu, kajti že v soboto jih čaka novo gostovanje. Tokrat v Zagrebu, ko bodo v četrtem krogu srednjeevropske lige igrale z Mladostjo. Z njo so v pripravljalnem obdobju odigrale tri tekme, vse tri so dobile, Zagrebčanke pa so v drugem krogu kvalifikacij lige prvakinji izpadle proti ekipi Viteos Neuchatel, s katero bodo Kamničanke igrale v prvem krogu pokala CEV.

»Zagrebčanke seveda dobro poznamo, prav tako one nas, vendar se bomo z njimi začeli ukvarjati šele po tekmi v Kopru. Ankaran je preveč dobra ekipa, da bi razmišljali o naslednjih nasprotnicah,« opozarja trener slovenskih državnih prvakinj.

Preostale tekme sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige bodo na sporedu v soboto. V Šempetru v Savinji dolini bo gostoval Krim, zanimivo bo tudi v Grosupljem, kjer bo igral GEN-I Volley, medtem ko Novo KBM Branik čaka gostovanje pri Luki Koper.

Miha Štamcar
Foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica