• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Namiznoteniške lige Kamnik 2021

Razburljiva dogajanja za zelenimi mizami in prave športne drame smo gledali v treh medobčinskih namiznoteniških ligah, Kamnik 2021 odigranih v OŠ Marije Vere od 30.4. do 13.6. 2021. Zmagovalec, Matjaž Mikuš je dokazal, da je trenutno v vrhunski formi. S konstantnim napredkom v igri in s stoodstotnim fokusom pri vsaki točki v stilu Novaka Đokovića, je pometel s konkurenco.

V elitni ligi je nastopilo 18 igralcev. Prvi štirje so: 1. Matjaž Mikuš, 2. Matej Habjanič, 3. Luka Koželj, 4. Željko Đurić.

Liga je potekala v šestih krogih na turnirjih, ki so se točkovali za jakostno lestvico. Najslabši točkovni dosežek na enem od turnirjev smo vsakemu igralcu brisali in tako dejansko dobili kvalitetno in točkovno najboljše v šesttedenskem tekmovanju.

V prvi ligi je tekmovalo 12 igralcev. Vrstni red najboljših je: 1. Marko Osolnik, 2. Tomaž Zelič, 3. Marko Nemanič, 4. Mitja Mali.
V drugi ligi je nastopilo 14 igralk in igralcev. Najboljši so: 1. Vita Berčič, 2. Zdravko Padjen, 3. Pavle Alandžak, 4. Janez Bergant.

Po zaključku tekmovanja in po podelitvi športnih priznanj nam je svoje vtise zaupal prvi strokovnjak v NTK Kamnik, članski trener Boris Hribar. Dejal je sledeče: »Po enomesečnih pripravah smo pričeli s tekmovanji, kar je pohvalno. Začetna kvaliteta je bila pod povprečjem, toda pričakovana po mesecih ne igranja zaradi pandemije. V drugi polovici lige smo že spremljali spodobne dvoboje na koncu celo vrhunske. Menim, da bodo igralci nadaljevali s tako formo tudi v ekipni ligi Kamnik 2021, katero smo ravno kar začeli. Od igralcev, ki so največ napredovali bi omenil Luka Koželja, Tomaža Zeliča in Mitjo Malija. Veseli me, da se tudi starejši igralci vračajo v staro formo in dokazujejo, da leta niso ovira za kvaliteten namizni tenis. Od starejših bi omenil vse boljše nastope bivšega občinskega prvaka, Francija Sitarja in neuničljivih mojstrov bele žogice Iva Zeliča, Eda Osenka ter Boža Rojca. Vsem nastopajočim čestitam za srčne nastope.«

V ligah Kamnik 2021 so poleg kamniških športnikov nastopili igralci iz Mengša, Domžal, Jezerskega, Komende, Gornjega Grada in iz Medvod.

Zapisal: Željko Đurić


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica