• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Rezultati v Samoborju so lep obet za državno prvenstvo v Kamniku

Hrvaški Samobor je v hudi nedeljski vročini gostil dirko slovenskega pokala SloXcup, ki je bila zadnji test slovenskih tekmovalcev pred nedeljskim državnim prvenstvom v gorskem kolesarstvu v olimpijskem krosu, ki bo v Kamniku. Člani kamniškega Calcit Bike Teama, organizatorja državnega prvenstva, so pokazali, da domači spektakel pričakujejo v vrhunski formi.

Rok Naglič je v moški elitni kategoriji prikolesaril do tretjega mesta, hitrejša sta bila le Italijan Alessio Agostinelli in Madžar Andras Parti.

»Dirka v Samoboru je bila težka zaradi vročine. Od štarta je bilo potrebno dirkati po pameti in to sem tudi storil. Skozi celo dirko sem pridobival mesta do končne 3. pozicije. Z dirko sem zadovoljen,« je po dirki povedal Naglič.

Matic Kranjec Žagar je dirko končal na 13. mestu, Blaž Žle na 24., Anže Dolenšek pa elitne dirke ni končal.

»Samobor je dirka, na katero grem vsako leto brez pričakovanj, saj mi proga nikakor ni všeč, saj je na njej zame preveč klanca. Tudi letos ni bilo nič drugače. Slabe noge, glava ni bila na svojem mestu. Na taki progi to pomeni slab rezultat. Vse misli so uprte na državno prvenstvo naslednjo nedeljo v Kamniku,« je sporočil Žle.

V ženski elite konkurenci je do 7. mesta prišla Maruša Knap. »Prva dva kroga ni šlo po načrtih, vendar sem vedla, da se splača pri teh temperaturah vztrajati in voziti svoj tempo. Na koncu se je obrestovalo, v zadnjih 2 krogih sem uspela prehiteti se 3 tekmovalke in sem v krogu zmagovalke zaključila na 7. mestu. Ključno je bilo, da smo se skozi celo dirko polivali, za to bi se rada zahvalila Hribovšku in Korošcu za podporo v feed zoni! Komaj čakam naslednji teden DP v Kamniku,« je razložila Maruša.

Zmage med veterani 1 se je veselil Boštjan Hribovšek, še tri prva mesta si privozili mladi upi našega kluba. Hana Kranjec Žagar je bila najbolj prepričljiva v kategoriji do 17 let, Tajda Šoštarko v kategoriji do 13 let, Gašper Štajnar pa v U15.

»Na tekmo sem bila dobro pripravljena, noge so bile sveže in kljub vročini sem odpeljala tekmo po pričakovanjih. Bilo je veliko klanca in prašni spusti. Potrudila sem se po najboljših močeh in zmagala,« so bile misli Hane.

Med veterani 2 je bil tretji Tomaž Pirc. Štajnarju je družbo na zmagovalnem odru delal Nik Golob, ki je bil drugi. Srebro medaljo si je priborila še Anamarija Kosec v U11.

Žan Šekoranja je bil četrti v U11, Jon Golob osmi v U13, Vid Žonta je končal dve mesti za njim. V isti starostni kategoriji je Jakob Krapež končal na 14., Žan Rojc pa na 16. mestu. Luka Maksimovič je prikolesaril do 5. mesta v U15, Jaka Tominšek do 6. Kaja Krapež je bila 7. med deklicami do 15 let. Nal Auer je bil 13. med mladinci.

Calcit Bike Team


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica