• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Na pol poti do finala končnice DP

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi polfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale Formis s 3:0 (19, 23, 21). Druga tekma bo na sporedu v soboto, ob 10. uri, v Hočah, morebitna tretja pa prihodnjo sredo spet v Kamniku.

Calcit Volley - Formis  3:0 (19, 23, 21)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Atanasov, Tomec.

Calcit Volley: Griljc (L), Radišković 4, Stojilković 5, Vovk, Đorđević, Hutinski 9, Boisa, Kregar, Charuk, Sillah 19, Vukojević, Pucel 14j, Čižman 11, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Formis: Vodušek, Škoflek (L), Cvetko 3, Šteharnik 3, Zupan (L), Uršič 4, Grubišič Čabo 7, Milošič 21, Divjak , Klavžar, Halužan Sagadin 5, Bračič. Trener: Miloš Milić. 

Tako Kamničanke kot Hočanke so si uvrstitev v polfinale končnice državnega prvenstva zagotovile že po dveh tekmah. Aktualne državne prvakinje so bile boljše od Luke Kopra, Formis pa je v dveh tekmah v štajerskem obračunu premagal SIP Šempeter. Vse tri letošnje dozdajšnje medsebojne tekme so dobile odbojkarice Calcit Volleyja. Kamničanke so bile bolšje tudi v do zdaj najbolj pomembni tekmi, vendar so se morale zanjo predvsem v drugem in tretjem nizu pošteno potruditi. 

Prvi niz je bil izenačen do devete točke, do odločilne prednosti pa so domače odbojkarice prišle zahvaljujoč boljšemu servisu. Veliko zaslug za kamniško vodstvo s 14:9 je imela Nina Stojilković, ki je dosegla tudi dva asa, po novem asu, tokrat Maše Pucelj, pa je bilo že 16:10. Po četrtem kamniškem asu v uvodnem nizu, tokrat Neje Čižman, je bilo 22:14, toda pred vstopom v končnico je domači trener Gašper Ribič vseeno posegel po polminutnem odmoru, kajti na servis Žane Ivane Halužan Sagadin, so Hočanke svoj zaostanek znižale le na štiri točke (18:22). Serijo gostujočih točk je prekinila najbolj učinkovita igralka prvega niza, Fatoumata Sillah. Zadnjo točko v prvem nizu je dosegla Sara Hutinski.

V drugem nizu so domače odbojkarice s točko Sillah prve prišle do treh točk prednosti (7:4), vendar so jih gostje z asom Urše Uršič ulovile na osmi točki. Borbene gostje so po napaki domače ekipe tudi povedle (16:15), zato je Ribič vzel polminutni odmor, po bloku Hutinski pa so Kamničanke po daljšem času prišle do dveh točk prednosti (20:18), vendar ne za dolgo. Hočanke so na servis Julije Grubišič Čabo dosegle štiri zaporedne točke za vodstvo z 22:20, tako da je domači trener moral vzeti še svoj drugi polminutni odmor. V izenačeni končnici je Anđelka Radišković izid na 23. točki izenačila, Neja Čižman pa je poskrbela za prvo zaključno žogo Calcit Volleyja v drugem nizu. Že prvo je izkoristila Sillah, ki je veliko dela opravila tudi s svojimi servisi.

Veliko bolj odločno so domača odbojkarice vstopile v tretji niz, v katerem so po novi točki Čižmanove povedle s 6:2, mlada blokerka pa je bila z novo točko kamniško vodstvo povečala na 8:3. Za novo najvišje vodstvo v tretjem nizu je poskrbela Pucljeva (14:8), vendar se Hočanke niso sprijaznile s porazom. Na servis Halužan Sagadinove so svoj zaostanek prepolovile (11:14), po lepo odigrani akciji pa je najbolj učinkovita igralka tekme, Nina Milošič, svojo ekipo približala le še na točko zaostanka (17:18). S tem pa težav za Kamničanke še ni bilo konec, kajti z blokom Uršičeve, na servisu je bila Daše Cvetko, je Formis izid izenačil na 18:18. Ribič se je odločil za polminutni odmor, po njem pa so domače odbojkarice na servis Stojilkovićeve dosegle tri zaporedne točke za mirnejši vstop v končnico, ki jo je končala Sillahova. 

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Prve polfinalne tekme končnice so vedno nekoliko neugodne, saj prvo tekmo igraš doma, tako da je prisotne nekaj več nervoze, vendar smo to uspešno prebrodili. Zadovoljen sem, da smo tekmo dobili, zdaj pa se moramo pripraviti na drugo, ki bo še težja, verjamem pa, da bomo tudi mi prikazali boljšo igro. Čeprav so Hočanke v drugem nizu vodile tudi s 23:21, sem imel občutek, da niza ne bomo izgubili in da bodo dekleta ob pravem trenutku naredile dobre stvari. To se je tudi zgodilo. Na današnji tekmi nismo bili dovolj disciplinirani v bloku in obrambi, dekleta niso delale tistega, kar smo se dogovorili, zato so bile hoške odbojkarice bolj uspešne v napadu, kot bi morale biti. Na drugi strani so nas dobro zaustavljale v bloku, tako da smo imeli v napadu kar nekaj težav in upam, da bomo to na drugi tekmi popravili.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec

Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica