• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Na pol poti do polfinala končnice

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi četrtfinala Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Fužinar SijMetal Ravne s 3:0 (14, 26, 14). Druga tekma bo na sporedu v sredo, 29, marca, ob 19. uri na Ravnah, morebitna tretja pa prihodnjo soboto v Kamniku.

Calcit Volley - Fužinar SijMetal Ravne  3:0 (14, 26, 14)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Kern, Markelj. 

Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 18, Vinkovič 6, Lazar 3, Košenina (L), Arsenoski 1, Okroglič 1, Sosa Sierra 12, Mitrašinović, Aponza 11, Pavlović. Trener: Jurij Žavbi

Fužinar SijMetal Ravne: Lednik 2, Knuplež (L), D. Ranc 1, Bregar 9, Erpič 4, Levar, Hribernik, Libnik (L), Vučetić 2, Plesec 12, Kasnik 2, Jelić 5, V. Ranc 4. Trener: Bogdana Veličković.

Ravenski odbojkarji so redni del Sportklub prve odbojkarske lige končali na sedmem mestu, tako da so se morali za obstanek v njej v osmini finala končnice pomeriti z drugouvrščeno ekipo 1B. lige Šoštanjem Topolšico. Čeprav so bili v tem dvoboju v vlogi favorita, pa so se morali pošteno potruditi, da so jo tudi opravičili, saj so do zmage prišli šele v tretji tekmi in še to v tie-breaku. Toda to so bile skrbi, s katerimi so se soočali Ravenčani, drugačne so imeli Kamničani, ki so zadnji tekmi proti ACH Volleyju izgubili. Najprej v finalu pokala Slovenije, nato še v srednjeevropski ligi. Za nameček je pred nekaj dnevi postalo dokončno jasno, da bodo do konca sezone ostali brez svojega kapetana Jana Klobučarja, ki se je poškodoval v finalu pokala Slovenije.

V prvem nizu so domačini na servis Nika Mujanović povedli s 5:0, zadnjo je mladi kamniški odbojkar dosegel z asom, nato pa prednost brez večjih težav ohranili do konca prednosti. Vasja Plesec je sicer Ravenčane še približal na dve točki zaostanka (6:8), toda po novi točki razpoloženega Mujanovića je bilo že 15:8 za Calcit Volley. Do vodstva z 1:0 so Kamničani prišli po napaki gostujoče ekipe. 

Čeprav so drugi niz bolje začeli ravenski odbojkarji, ki so še vodili s 5:3, so Kamničani s štirimi zaporednimi točkami povedli s 7:5. Na sedmi točki so gostje izid že izenačili, nato pa so držali korak do devete točke. Do prve večje prednosti so domačini prišli na servis Luisa Sosa Sierre in uspešnem napadu Mujanovića (15:11). Ko je Sosa Sierra svojo ekipo popeljal do prednosti petih točk (19:14), je vse kazalo na mirno končnico, vendar se Ravenčani niso predali. Na servis Naceta Lednika in napadu Nemanje Jelića so se domačinom približali le na točko zaostanka (19:20), po kamniški napaki pa je bil izid na 22. točki spet izenačen. Jurij Žavbi, trener domače ekipe, je bil prisiljen vzeti polminutni odmor. Čeprav so Kamničani prvi prišli do zaključne žoge, so dve imeli tudi ravenski odbojkarji, drugo pa je nato za Calcit Volley z asom izkoristil Luka Lazar.

Kamničani so na najboljši možni način vstopili v tretji niz, saj so povedli s 5:1, tako da je gostujoči trener Bogdan Veličković vzel polminutni odmor. Tudi po njem domača ekipa ni popustila in po novi točki Sosa Sierre je gostom pobegnila za šest točk (8:2). Za drugi polminutni odmor se je Veličković odločil pri zaostanku sedmih točk (5:12), vendar so Kamničani po bloku Dina Vinkoviča prišli že do osmih točk prednosti (18:10). Zmago domače ekipe je s svojim četrtim blokom na tekmi potrdil Daniel Aponza.


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica