• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KEGLJANJE – Državno prvenstvo za U - 23 – naše punce pred vsemi

V začetku decembra so bile z dvema nastopoma odigrane kvalifikacije za naslov državne prvakinje posamezno, pretekli vikend pa še dva nastopa za ekipni naslov.

V posamezni konkurenci mlajših članic (U-23) so KK Calcit Kamnik zastopale Tea Repnik, Lea Drnovšek in Tia Schatz. Prvi dan so igrale na kegljišču v Litiji. Vse tri so nastopile odlično. Lea je podrla 588 kegljev, Tea 587, Tia pa 570. Že naslednji dan so nastopile še v Škofji Loki, kjer je blestela Tea Repnik, ki je s 624 podrtimi keglji prepričljivo prevzela vodstvo pred ostalima dvema dekletoma iz Calcita - Leo, ki je podrla 558 in Tio s 568 podrtimi keglji. Tako so naše punce pred finalom 16 najboljših, ki bo 26.12.2022 v Hrastniku, na prvih treh mestih. Tretji nastop bo štel za uvrstitev posamezno, v seštevku s prvima dvema pa za kombinacijo.

Preteklo soboto in nedeljo so se dekleta pomerila še v ekipni konkurenci. Zgoraj naštetim dekletom se je pridružila še 13  letna Kristina Mihelčič. V ekipah namreč nastopajo štiri igralke, za uvrstitev pa štejejo trije najboljši rezultati. Že v soboto, ko so nastopile na kegljišču Brest v Cerknici, so dale nasprotnicam vedeti, da je tudi letos  prvo mesto rezervirano za Calcit. Vse štiri so igrale vrhunsko. Lea Drnovšek je kljub drhteči roki v zadnjem setu krepko popravila svoj osebni rekord in se zaustavila pri 637 podrtih kegljih. Tea Repnik s 619 podrtimi keglji ni veliko zaostala, Tia Schatz pa je kljub temu, da je zadnje tri mete zgrešila, podrla 585 kegljev. Tudi mlada Kristina je za svoja leta s 523 podrtimi keglji dosegla lep rezultat. Naslednji dan, ko so nastopile v Rušah, so se na precej težjem kegljišču odrezale nekoliko slabše, a vseeno krepko premagale vse ostale, tako da imajo pred finalnima nastopoma, ki bosta 7. in 8. januarja 2023 v Novi Gorici in Slovenj Gradcu krepkih 151 kegljev prednosti.

Nastope naših deklet si lahko ogledate: Kegljaški klub Litija – YouTube in Kegljaški klub Brest Cerknica – YouTube

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica