• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Tudi v Novi Gorici potrdile svojo premoč v domačem prvenstvu

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v Novi Gorici premagale domači GEN-I Volley s 3:0 (18, 14, 21). Zanje je bila to zadnja tekma v letošnji sezoni, saj bo derbi z Novo KBM Branikom šele prihodnje leto, v torek, 20. decembra, pa jih ob 19. uri v Atenah čaka povratna tekma prvega kroga pokala CEV z Olympiacosom.

GEN-I Volley – Calcit Volley  0:3 (-18, -14, -21)

Nova Gorica – Dvorana , gledalcev 60, sodnika: Zajec, Strmčnik.

GEN-I Volley: Damijanović 8 , Frelih 6, P. Marušič 1, Blažič 6, Š. Marušič 1, Makuc, Mazej (L), Mohorič 9, Žigon. Trener: Vasja Lipicer Samec.

Calcit Volley: Gorjup 1, Radišković 11, Vovk, Đorđević 4, Hutinski 11, Boisa 9, Kregar, Charuk, Pucelj 12, Čižman 9, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

Slovenske državne prvakinje so v torek nekoliko nesrečno izgubile prvo tekmo prvega kroga pokala CEV, ko so imele proti grškemu Olympiacosu v tretjem nizu štiri zaključne žoge za vodstvo z 2:1 v nizih, v četrtem pa so že vodile z 20:18, nato pa do konca niso osvojile več točke. Toda v domačem prvenstvu jim gre vse kot po maslu. Tudi v Novi Gorici so potrdile svojo premoč. Spet so prevladovale v bloku, v tem elementu igre so dosegle kar 15 točk, največ, šest, Sara Hutinski.

V prvem nizu so oslabljene domačinke so sedme točke, ko je Polona Frelih še zadnjič izenačila izid, še držale korak z gostujočimi odbojkaricami, ki so na servis Mile Đorđević in po uspešnem napadu Andjelke Radišković povedle z 12:8. Tudi po polminutnem odmoru Vasje Lipicerja Samca Novogoričanke niso več ulovile stika s Kamničankami, ki so po bloku Sare Hutinski vodile že s 17:10. Domači trener je vzel še en polminutni odmor, po katerem so njegove varovanke prišle na pet točk zaostanka (13:18), toda po novi točki Hutinski je bilo spet plus sedem za kamniško ekipo (21:14), ki je zadnje štiri točke dosegla po lastnih napakah Novogoričank.

Še bolj prepričljive so bile varovanke Gregorja Rozmana v drugem nizu, ki pa je imel podoben potek kot prvi. Tokrat so Novogoričanke korak s Kamničankami držale do deset točke, ko je izid izenačila Sanja Damjanović. Toda nadaljevanje niza je bilo popolnoma v znamenju odbojkaric Calcit Volleyja, ki so domačinkam pobegnile na 19:11, v tem obdobju so se v napadu pri gostjah izkazale Maša Pucelj, Neja Čižman in Radišković. Končnica niza pa je bila popolnoma v znamenju Hutinski, ki je dosegla zadnjih pet kamniških točk, od tega kar tri z blokom.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, ko kamniški napad ni bil več tako učinkovit, pa tudi Novogoričanke so naredile manj lastnih napak. Večinoma so bile v prednosti Kamničanke, ki so po dveh zaporednih točkah Đorđević prve prišle do treh točk prednosti (11:8), vendar so domačinke z uspešnim napadom Pie Blažič povedle s 17:15, po napaki gostij že z 18:15. Toda že na 18. točki je Đorđević izid izenačila, pred vstopom v končnico niza pa je Naja Boisa svojo ekipo spet popeljala do vodstva (21:10). Po dveh zaporednih blokih (Pucelj, Boisa), je bila prednost Kamničanke že tri točke, vse dvome o zmagovalkah dvoboja pa je z asom razrešila Ula Gorjup.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ni bilo ravno preprosto po torkovem porazu z Grkinjami igrati v Novi Gorici, saj imamo še nekaj težav z boleznijo in poškodbami. Vseeno so igralke prikazale dobro igro in veseli me, da so od prve do zadnje točke imele pravi pristop. Veliko se pogovarjamo, kako in na kakšen način igrati v bloku, je pa res, da imamo Saro Hutinski, ki s svojo prisotnostjo veliko prinese k naši uspešni igri v tem elementu igre.«


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica