• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Na reški Kantridi so Kamničani prišli do dveh zmag in tako skočili kar na tretje mesto AWL.

Drugi dan tretjega turnirja sta se v edinem slovenskem obračunu pomerila Calcit Water Polo in mariborski Branik. S 13:10 so jo dobili kamniški vaterpolisti, ki so potrdili trenutno tretje mesto na lestvici.

V taboru Calcita so si za osnovni cilj zadali, da na lestvici prehitijo Gradčane. To so uresničil že s sobotno zmago v medsebojni tekmi, včeraj pa so Kamničani dobili še tekmo z Mariborčani. Prav vaterpolisti Branika so morda pričakovali več kot dva poraza, predvsem to velja za včerajšnjo tekmo s Tirolom. Končno so do zmage prišli Koprčani, ki so danes visoko premagali Tržačane, a so še vedno zelo oddaljeni od zaključnega turnirja, ki se zdaj nasmiha Opatiji. Vodilni na lestvici Ljubljana Slovan je premagal aktualne avstrijske državne prvake, na drugem mestu jim sledijo Triglavani s tekmo manj.

Calcit Water Polo – WBV Graz 15:7 (5:1, 2:1, 4:0, 4:5)

Strelci: Sebastijan Novak 4, Martin Stele 3, Ivan Gledec 3, Blaž Briški 3, Goran Blažević 1, Aleksander Cerar 1; Peter Zsolt Virag 2, Karoly Szavai 2, Tobias Lang 1, Adam Lahsoumi 1, Dimitrios Tzedopoulos 1.

Varovanci Gašperja Šenice so že v prvi četrtini naredili veliko dela na poti do končne zmage. Z golom Martina Steleta so v šesti minuti povedli s 4:0, prednost štirih golov pa so ohranili tudi do prvega odmora. V drugi četrtini sta se izkazala oba vratarja, Gašper Žurbi v kamniških vratih in Filip Popić v graških, v tretji pa je prišlo do končne odločitve. Žurbi je še naprej blestel v vratih, v napadu pa je Sebastijan Novak poskrbel za vodstvo z 11:2. V zadnji četrtini je visoko vodstvo nekoliko uspavalo kamniško ekipo, ki predvsem v obrambi ni bila več tako čvrsta, toda njihova visoka zmaga ni bila ogrožena.

Calcit Water Polo – Branik Maribor 13:10 (2:2. 3:1, 5:3, 4:4)

Strelci: Tilen Leskovec 3, Aleksander Cerar 3, Blaž Briški 3, Sebastijan Novak 2, Martin Stele 1, Goran Blažević 1; Tim Kačič 4, Rene Lep 3, Jan Herzog 2, Miha Žan Šulek 1.

Proti slovenskim podprvakom so mariborski vaterpolisti zelo dobro začeli srečanje, saj so z golom Herzoga v tretji minuti povedli z 2:0, a je dve minuti pozneje Sebastijan Novak izid izenačil na 2:2. Takšen je bil tudi izid po koncu prve četrtine, v začetku druge pa so Mariborčani, spet je bil uspešen Herzog, še zadnjič povedli (2:3). Blaž Briški, Aleksander Cerar in Martin Stele so poskrbeli, da so Kamničani ob polčasu vodili z dvema goloma prednosti, ob izteku druge minute tretje četrtine pa je Cerar zadel za 8:3. Mariborski vaterpolisti se še niso predali in Tim Kačič je z golom iz petih metrov svojo ekipo približal na tri gole zaostanka (9:6). V zadnji četrtini so do izraza prišle večje izkušnje in tudi večja kakovost kamniške ekipe in ko je Goran Blažević tri minute pred koncem tekme zadel za 13:7, je bila tekma dokončno odločena. Borbeni Mariborčani so dosegli še tri gole, spet pa se je s štirimi v njihovi ekipi izkazal 17-letni Kačič.

Miha Štamcar, Aleksander Sokler

foto: Marko Pilič

Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica