• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Žiga Klarić ponovno na stopničkah

Kamničan Žiga Klarič, član Judo kluba Komenda je tekmovalec o katerem boste še veliko slišali. Ima svoj cilj in vizijo, za kar trenira in se udeležuje vseh priprav in dodatnih borbenih treningov. Sedaj je nastopil njegov čas in vedno večkrat ga vidimo na stopničkah, v družbi najboljših judoistov Slovenije, aktualnih kadetskih evropskih zmagovalcev.

Žiga ima za sabo dva zelo uspešna nastopa v novembru. Najprej se je dokazal na Pokalu Dupleka v soboto, 12.11.2022, kjer je v svoji kategoriji kadetov U18 do 90kg s tremi zmagami in enim porazom osvojil 3. mesto. Najboljši rezultat v svoji karieri pa je dosegel v nedeljo, 20.11.2022 na velikem mednarodnem turnirju 58. Nagaoka, ki velja za eno izmed najmočnejših judo tekmovanj v Sloveniji. Žigu je prvič uspelo priti v finale, kjer pa je klub dobri borbi, ki je vztrajala vse do konca 4 minut izgubil za wazari in osvojil 2. mesto.

Na Pokalu Dupleka je kolajno osvojil še mladi Svit Starovasnik (U12), ki zasluženo stopil na 2. mesto.

Na turnirju Mini Nagaoka in Nagaoka, kjer je nastopilo 423 tekmovalcev iz 50 klubov in 6 držav, se je Judo klub Komenda ekipno povzpel na 10. mesto. K tej dobri uvrstitvi so s svojimi rezultati doprinesli: Pavle Ilićv (u14) – 1. mesto, Nastja Drakšič Koštomaj (U14) – 1. mesto, Teo Bizjak (u14) – 2. mesto, Haya Veinhandl Obaid (u16) – 3. mesto, Timeja Starovasnik (u14) – 3. mesto, Karim Veinhandl (u14) – 5. mesto in Svit Starovasnik (u12) – 7. mesto.

V zadnjih letih Judo klub Komenda raste in napreduje, tako po številu članov, kot tudi po uspešnosti na tekmovanjih. Že od samega začetka, od ustanovitve naprej ga vodi Boštjan Veinhandl, ki je tudi glavni krivec za razvoj kluba. Vsekakor brez dobrega dela trenerjev in pomočnikov takega uspeha ne bi zabeležili, kljub temu pa je Boštjan gonilo, ki vsakodnevno spodbuja mlade športnike, jih trenira, motivira, vodi na tekmovanjih in poskrbi za njihovo dobro počutje.

Katarina Kumer


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica