• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Boksarski spektakel ponovno v Kamniku

V soboto, 12.11.2022 je Boksarski klub Hayat Kamnik s pomočjo Boksarske zveze Slovenije organiziral 3. Pokal Kamnika v boksu, kjer je nastopila večina slovenskih klubov. Tekmovanje se je že drugo leto zapored odvijalo v telovadnici OŠ Toma Brejca, kjer se je zbralo ker nekaj gledalcev. Borbe so potekale v profesionalnem IBA boksarskem ringu, kateri je prej stal na svetovnem prvenstvu. V jem se je zvrstilo 15 borb v kategorijah schoolboys, junior, youth in elite. Ogledali smo si tudi dve borbi v ženski konkurenci.

Dogodek sta z govori otvorila predsednik Boksarskega kluba Hayat, g. Boštjan Veinhandl in župan Občine Kamnik, g. Matej Slapar.

Za domači Boksarski klub Hayat sta nastopila STEPAN KHOLODOV, ki je zabeležil že svojo 5. zmago ter HAYA VEINHADL OBAID, ki je tokrat tekmovala proti starejši nasprotnici iz Maribora in kljub precej enakovredni borbi osvojila 2. mesto. Obe dekleti sta boksali odlično in poskrbeli za živahno navijanje publike. Haya primarno trenira judo in le občasno pride na boksarski trening ter je zelo srečna, da z minimalnim številom treningom, kljub temu stoji v vrhu boksa njene generacije.

Pokale za najboljše ekipe tekmovanja so prejeli:

  1. mesto: Fight club Ljubljana - FCL
  2. mesto: Železničarski boksarski klub Maribor
  3. mesto: DOUBLE B GYM
  4. mesto: Boksarski klub Predator

S tem dogodkom, ki bo kmalu prerastel v tradicijo želimo Kamničane spomniti, da je boks v tem mestu doma že dolgo. Je šport, ki poleg dobre fizične pripravljenosti zahteva tudi pogum, taktično razmišljanje, predvsem pa borbenost po srcu.

Katarina Kumer


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica