• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Calcit Water Polo na prvi polfinalni tekmi povsem nemočen

V drugi polfinalni tekmi pokala Slovenije so vaterpolisti Ljubljane Slovana doma premagali Calcit Water Polo s 16:6 (2:1, 5:0, 5:4, 4:1). Povratna tekma bo predvidoma na sporedu 7. decembra v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju.

Ljubljana Slovan – Calcit Water Polo 16:6 (2:1, 5:0, 5:4, 4:1)

Ljubljana – Bazen kopališča na Kodeljevem, sodnika: Radonjič, Carič.

Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 6, Čanč 3, Potočnik 2, Žiberna, Povhe, Ćetković, B. Kirasič 1, Čarni 1, Cuomo 1, Puš 2, Petrovčič, P. Kirasič. Trener: Jure Škof, pomočnik trenerja: Nikola Hajdin.

Calcit Water Polo: Jeran, Brišnik, Stele, Lukić, Gledec 1, Leskovec 3, Kordež, Blažević 2, Belentin, Cerar, Briški, Bergant, Gole. Trener: Gašper Šenica, pomočnik trenerja: Darko Homar.

Pred slabimi tremi tedni na prvem turnirju novoustanovljene Alpe Waterpolo lige so v Gradcu z 11:9 slavili varovanci Jureta Škofa, ki so imeli nemalo težav, da so premagali Gašperja Žurbija. Tako so Calcitovci optimistično pričakovali prvo tekmo polfinala. Gostitelji so nato brez dogovora s Calcitom tekmo prestavili na petek, zaradi tega sta v igri manjkala Žurbi in Novak …

Tako so Kamničani v Ljubljano prišli v oslabljeni zasedbi. Ni bilo prvega tudi reprezentančnega vratarja Gašperja Žurbija, ki bi kljub manjši poškodbi še kako prav prišel v igri, tudi z izredno motivacijo, ki jo deli med igralce. V igri se je poznala odsotnost hitrega Sebastjana Novaka, ki bi nedvomno močno vplival na igro tako v napadu kot v obrambi. Calcit upa, da se jim bo v začetku naslednje sezone ponovno priključil vedno borbeni Luka Sokler.

V uvodu tekme sta obe ekipi močno stisnili v obrambi. Redki streli so šli v okvir vrat. V vratih sta skozi celotno srečanje blestela oba vratarja. Prvi zadetek je v drugi polovici uvodne četrtine uspel najprej Eneju Potočniku in nato še Matiji Bernardu Čanču, zaostanek Kamničanov je znižal Goran Blažević. Na semaforju je bil po prvi četrtini rezultat 2:1 v korist Slovana.

Prelomna je bila druga četrtina, v kateri Ljubljančani niso prejeli gola, v napadu je Vukašin Stefanović z dvema zaporednima poskrbel, da so domačini ob polovici tekme vodili že s 7:1.

Calcit je povsem izgubil ritem, Stefanović je tudi v začetku tretje četrtine poskrbel, da so domačini gostom pobegnili že za osem golov (9:1), po golu mladega Branka Kirasiča pa je bilo že 10:1 za Ljubljano Slovan. Kamničani so do konca te četrtine nekoliko ublažili svoj zaostanek, a je nato prav ob koncu zadnje četrtine Enej Potočnik poskrbel za najvišjo prednost ljubljanskih vaterpolistov, ki so v začetku sezone očitno že v zelo dobri formi.

Poraz gostov bi bil lahko še višji, če se v njihovih vratih nekajkrat ne bi izkazala kamniška hobotnica, Gašper Jeran, ki je med drugim iz neposredne bližine ubranil strel ena na ene in petmetrovko. Calcitovci so se kljub velikemu zaostanku borili naprej in niso dopustili, da bi se razlika še povečevala. Najboljši strelec pri Calcitu je bil Tilen Leskovec s tremi zadetki.

Izjavi po tekmi

Igor Cuomo, vaterpolist Ljubljane Slovana: »Naš prvi cilj je bil, da prejmemo čim manj golov, v čemer smo tudi uspeli. Čeprav imamo deset golov prednosti, bomo tudi v povratni tekmi igrali na polno, da ne bi prišlo do kakšnega presenečenja, hkrati pa to tekmo lahko izkoristimo tudi za pripravo na morebitni finale. Računam še na eno dobro predstavo, sicer pa želimo v letošnji sezoni v vseh treh tekmovanjih, v katerih igramo, priti do finalnih obračunov, potem pa bo, kar bo.«

Gašper Jeran, vratar Calcit Water Pola: »Dejstvo je, da je zaostanek desetih golov velik in da ga bo na povratni tekmi težko nadomestiti. Toda dokler se igra, možnost obstaja, zato bomo naredili vse, da popravimo vtis s prve tekme. Sicer smo šele na začetku sezone, ki bo še dolga, v njej bo še veliko tekem in verjamem, da bodo tudi naše predstave boljše.«

Naslovnica: Tilen Leskovec je bil s tremi zadetki najboljši strelec Calcita / foto Aleksander Sokler


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica