• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


KEGLJANJE –  Šesti krog v Državnih ligah – poraza prvih ekip

V 6. krogu v Državnih ligah sta obe prvi ekipi gostovali, prav tako tretja moška ekipa, medtem ko sta obe drugi ekipi igrali doma. Najbolj boli nesrečen poraz prve ženske ekipe proti neposrednim tekmicam za prvaka. Prva moška ekipa je izgubila v Mariboru, tretja moška ekipa pa v Novi Gorici. Obe drugi ekipi sta zmagali doma.

Prva moška ekipa je gostovala pri KK Konstruktor, ki v tej sezoni še ne pozna poraza. Za Calcit so začeli Igor Zamljen, Matej Turk in Gašper Burkeljca. Vsi trije so slabo začeli in gladko izgubili prvi set, Igor (580) je nadaljeval bistveno bolje in dobil naslednja dva seta, v zadnjem pa sta ga le 2 keglja ločila od zmage in ekipne točke. Matej (516) in Gašper (519) nikakor nista našla pravega orožja in bilo je 3:0 za domače, ter +117 v kegljih. V drugem delu so za Calcit nastopili Peter Jantol, Štefan Flerin in Franci Grubar. Že po prvem setu je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma. Odlično je igral Franci, ki je s 590 podrtimi keglji edini osvojil ekipno točko, Peter (567) in Štefan (529) pa sta izgubila.

Prva ženska ekipa je gostovala v Postojni pri neposrednih tekmicah za naslov prvaka KK Proteus. Tekmo sta odprli Noemi Živković in Irena Koprivc. Noemi (539) je imela možnost osvojiti ekipno točko, a je v zadnjem setu preveč popustila, medtem ko Irena (533) proti razpoloženi nasprotnici ni imela pravih možnosti. V drugem delu sta za Calcit nastopili Tadeja Kokalj in Tia Schatz. Po napeti borbi vse do zadnjih lučajev sta obe uspeli osvojiti ekipni točki. Tadeja je igrala odlično in podrla zelo dobrih 592 kegljev, Tia pa 551. Tako je bil rezultat izenačen, a zaostanek v kegljih (-84) težko dosegljiv. Zadnji dve naši, Lea Drnovšek in Tea Repnik bi morali osvojiti obe točki za končni vsaj neodločen izid. Obe sta igrali zelo dobro in bili na dobri poti k zastavljenemu cilju. Tea (564) je uspela, Lea (560) pa je imela obilo smole, saj je po dobljenem prvem setu naslednja dva nesrečno izgubila v zadnjem, oz. predzadnjem metu, nato pa popustila in pomembni točki sta ostali doma.

Druga ženska ekipa je doma igrala z ekipo KK Kočevje. Gostje niso skrivale, da so prišle po zmago. Za Calcit so začele Nika Progar, Manca Progar in Štefka Flerin. Štefka je podrla 543 kegljev in gladko osvojila ekipno točko. Nika (511) in Manca (447) pa sta izgubili in gostje so vodile z 2:1 in +61 kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopile Ljuba Babnik, Kristina Mihelčič in Marija Ravnikar. Ljuba je igrala dokaj dobro, a s 482 podrtimi keglji izgubila, Marija (533) pa je prepričljivo osvojila ekipno točko. Presenetila je mlada Kristina. Za 13-letnico je s 503 podrtimi keglji dosegla odličen rezultat, poleg tega pa osvojila svojo prvo ligaško točko, ki je pomenila tudi zmago Calcita s 5:3.

Druga moška ekipa je doma gostila ekipo KK Vodnjak, ki cilja v sam vrh lestvice. Za Calcit so tekmo odprli Branko Progar, Matic Babnik in Igor Alpner. Branko (536) je po odličnem začetku popustil in izgubil za 2 keglja, Matic (579) in Igor (552) pa sta gladko osvojila ekipni točki. Bilo je 2:1 za Calcit in lepih +86 kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopili Miha Uršič, Andraž Babnik in Brane Potočnik. Kazalo je, da bodo imeli lahko delo, toda gostje so zagrozili z odličnim Bortekom, ki je podrl kar 635 kegljev. Brane (545) tako ni imel nobenih možnosti. Miha (577) in Andraž (551) sta sicer dokaj gladko zmagala, a skupaj z Branetom so morali zadržati vodstvo v kegljih, kar jim je v zadnjih lučajih tudi uspelo in zmagali so s 6:2.

Tretja moška ekipa je gostovala v Novi Gorici pri ekipi KK Gorica. Doživeli so drugi zaporedni poraz. Najboljši je bil Gašper Pirman (544), ki je tudi edini osvojil ekipno točko. Igrali so še: Mirjan Mlinarič (529), Rudolf Vidic (522), Pavel Serša (515), Tone Klemenc (496) in Franci Poljanšek (485).

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije (APLIKACIJA), kjer so povezave do video prenosov tekem.

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica