• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Na Koroškem do štirih naslovov državnih prvakov

Blestela sta Laura in Rok, Plavalni klub Calcit Kamnik pa je kot klub zasedel odlično 6. mesto.

Na Ravnah na Koroškem je med 22. in 24. julijem 2022, potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za dečke in deklice. Na državnem prvenstvu lahko nastopi plavalec, ki je imel osvojeno normo za posamezno disciplino, določi jo Plavalna zveza Slovenije. Normo je doseglo sedem plavalcev Plavalnega kluba Calcit Kamnik, pod mentorstvom trenerjev Mihe Potočnika in Emila Tahirovića. Nastopili so: Ana Avbelj, Laura Podgoršek, Tajda Spruk, Nina Vrhovnik, Liam Negodič, Rok Vejnovič in Nace Žen.

Laura Podgoršek je osvojila dva naslova državne prvakinje na 100 m delfin in 200 m delfin. Temu uspehu je dodala še tri naslove državne podprvakinje in sicer na 100 m hrbtno, 50 m delfin in 50 m hrbtno.

Rok Vejnovič je osvojil naslov državnega prvaka na 200 m mešano in tri naslove državnega podprvaka na 200 m prsno, 400 m mešano in 1500 m prosto. Tem uspehom pa je dodal še 3. mesto na 200 m delfin.

Nina Vrhovnik je osvojila naslov državne podprvakinje na 200 m prosto.

Naslov državnega prvaka so plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik osvojil tudi v štafeti 4 x 100 m mešano MIX, ki so jo sestavljali Nina Vrhovnik, Laura Podgoršek, Liam Negodič in Rok Vejnovič. Naslov prvaka v štafeti pa je dal tekmovalcem še dodatni zagon in motivacijo.

Ker pa je že sama uvrstitev na državno prvenstvo uspeh, omenimo najboljše uvrstitve še za ostale kamniške plavalce:

Ana Avbelj: 4. mesto na 50 m prsno.

Tajda Spruk: 13. mesto na 200 m prsno.

Liam Negodič: 6. mesto na 200 m prsno.

Nace Žen: 28. mesto na 200 m prosto.

Glede na moštveno točkovanje je Plavalni klub Calcit Kamnik osvojili odlično 6. mesto, od 20 nastopajočih klubov.

Plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik nestrpno in navdušeno zrejo v mesec september. Na plavalni tekmi Veronika 2022, jim je bilo obljubljeno s strani župana in podžupana Kamnika, da bodo že letošnjo jesen plavali v Kamniku, in sicer v pokritem bazenu.

Naši plavalci iskreno upajo, da to niso ponovno le predvolilne obljube kot so jih že tolikokrat do sedaj slišali. Želijo si, čas namenjen vožnji do Radovljice in nazaj, prerazporediti učenju.

Vsem plavalcem in trenerjem iskreno čestitamo ter jim želimo čim bolj sproščene počitnice, saj so si jih po napornih treningih in uspešnih tekmah res zaslužili.

Matjaž Spruk

Foto: člani PKK

 


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica