• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


NA 13. KVADRATLONU KAMNIK PREHODNI POKAL DOBIL LASTNIKA

Športna zveza občine Kamnik je že trinajsto leto organizirala kamniško in slovensko športno posebnost - Kvadratlon. Letos se je tekmovanja udeležilo manjše število ekip, ki pa so vseeno prikazali nekaj lepih tekem.  Po koncu napornega 10 urnega maratonskega tekmovanja je prvo mesto osvojila ekipa No Limits – La Food (Cico team), druga je bila ekipa Voluharji in tretji Rekreapivci. Ekipi Cico team je  po tretji zaporedni zmagi pripadel tudi veliki prehodni pokal.

Že trinajsto leto je Športna zveza občine Kamnik v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport Kamnik, Odbojkarskim klubom Kamnik, Vaterpolskim društvom Kamnik in Občino Kamnik organizirala kamniški Kvadratlon. Tovrstno tekmovanje je edinstveno v Sloveniji, cilj organizatorjev pa je predvsem druženje udeležencev  z igranjem atraktivnih poletnih športov. Ekipe se tako na igriščih in Bazenu pod Skalo merijo v malem vaterpolu, nogometu na mivki, košarki 3na3 in odbojki na mivki. Ekipo sestavlja pet igralcev, ki morajo nastopiti v vseh štirih športih, brez dodatnih menjav.  Letošnjega tekmovanja se je udeležilo pet ekip, ki so se v vseh disciplinah pomerili vsak z vsakim.

Tekmovanje se je letos prvič začelo z malim vaterpolom. Po pričakovanju so se prvega mesta veselili mladi igralci ekipe Voluharji, druga je bila ekipa Babe in tretji Drobižki. Veliki derbi na papirju najmočnejših ekip za skupno zmago, pa so igralci No Limits - La Food po dodatnih strelih premagali Rekreapivce. V nogometu so izstopale tri ekipe, ki so na koncu imele po tri zmage. O zmagovalcu je odločala gol razlika, zmage pa so se veselili igralci ekipe No Limits – La Food, pred Voluharji in Rekreapivci. Tudi košarka je prinesla lepe dvoboje. V derbiju najboljših ekip  pa je ekipa No Limits – La Food premagala košarkarsko ekipo Rekreapivcem. Tretji so bili Voluharji. Odbojka na mivki je odločala o skupnem zmagovalcu turnirja. Po pričakovanju je slavila ekipa No Limits – La Food, pred ekipo Rekreapivcev in Voluharji.

Končni vrstni red 13. Kvadratlona: 1. mesto No Limits – La Food (Cico team) - 17 točk (Dalibor Crnoja, Klemen Hribar, Franci Kramar, Gašper Pibernik in Jure Sitar), 2. mesto Voluharji - 15 točk (Gašper Brišnik, Gašper Zigmund, Blaž Belentin, David Lukič in Matic Kordež), 3. mesto Rekreapivci - 12 točk (Gregor Poljanšek, Jernej Jerčo, Andraž Komatar, Jakob Jančar in Primož Rems), 4. mesto Babe – 9 točk in 5. mesto Drobižki – 7 točk. Na koncu je predsednik Športne zveze občine Kamnik Robert Prosen podelil še nagrado najboljšemu posamezniku na 13. Kvadratlonu. Z svojimi predstavami v vseh športih si je ta naslov prislužil Jure Sitar. V idealno peterko pa so bili izbrani še: Gašper Brišnik (vaterpolo), Dalibor Crnoja (nogomet na mivki), Primož Rems (košarka) in Klemen Hribar (odbojka na mivki). Ekipe so si na koncu ob prijetnem druženju dolgo v noč v lokalu na kamniškem Bazenu obljubile, da naslednje leto zopet pridejo, organizator pa si želi še kakšno ekipo več, saj se je tudi na tem Kvadratlonu pokazalo, da ima druženje igralcev ob žogi prednost pred samim tekmovanjem in da noben od športov ni tako zahteven, da ga ne bi mogli igrati vsi, ki se vsaj malo ukvarjajo s športom.

Se vidimo na 14. Kvadratlonu Kamnik.

Za ŠZ Kamnik

Cico1.


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2023 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica