• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Taja Klemen dvakratna državna podprvakinja

Taja je osvojila še tri tretja mesta, plavalni klub Calcit Kamnik je kot klub zasedel odlično 7. mesto.

Na odprtem olimpijskem bazenu na Kodeljevem je 16. in 17. julija 2022 potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice. V konkurenci 24. slovenskih klubov je normo za to prvenstvo osvojilo tudi devet plavalk in plavalcev plavalnega kluba Calcit Kamnik. Nastopili so varovanci Lare Seretin in Emila Tahirovića: Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Anna Losieva, Vita Mlakar, Tymur Beshlyk, Žiga Rakar Keržič, Žiga Kugler in Peter Lackovič.

Omeniti je potrebno, da je po dveh letih, ko so zaradi korona virusa na državnem prvenstvu lahko nastopili vsi prijavljeni plavalci, letos bilo potrebno za uvrstitev na državno prvenstvo ponovno doseči normo za posamezno disciplino.

Taja Klemen je osvojila dva naslova državne podprvakinje na 50 m hrbtno in 50 m prosto. Osvojila je tri tretja mesta na 400 m prosto, 100 m hrbtno in 200 m hrbtno.

Tina Klemen diploma za mlajši letnik 3. mesto 100 m delfin.

Neža Hren diploma za mlajši letnik za 2. mesto na 100 m prsno in 50 m prosto, ter diploma za 3. mesto 200 m mešano in 50 m prsno.

Ker gre za državno prvenstvo je prav, da navedemo tudi najboljšo uvrstitev vseh naših plavalcev:

Anna Losieva 29. mesto 100 m prsno, Vata Mlakar 15. mesto na 50 m prosto, Tymur Beshlyk 23. mesto 200 m hrbtno, Žiga Rakar Keržič 40. mesto 50 m prsno, Žiga Kugler 29. mesto na 50 m hrbtno in Peter Lackovič 14. mesto na 100 m hrbtno.

Kamniški plavalci so odlično odplavali tudi več štafet. Najbolje so se uvrstile na 5. mesto v štafeti 4x50 m mešano ženske v postavi, Taja Klemen, Neža Hren, Tina Klemen in Vita Mlakar. In prav tako 5. mesto enaka postava v štafeti 4x50 m prosto.

Vsem plavalcem in trenerjem iskreno čestitamo. Želimo jim čim bolj sproščene počitnice, saj si jih po napornih treningih in uspešnih tekmah res zaslužijo. A plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik so vsi nestrpni in navdušeni ter z velikim optimizmom zrejo proti septembru. Kajti na plavalni tekmi Veronika pred tedni jim je bilo obljubljeno od župana in podžupana Kamnika, da bo že letošnjo jesen mogoče plavati tudi v Kamniku v pokritem bazenu.

Naši plavalci iskreno upajo, da to niso ponovno le predvolilne obljube, kot že tolikokrat do sedaj in da bodo čas katerega namenijo za prevoz do bazenov, lahko končno namenili za učenje.

Matjaž Spruk

Foto: člani PKK


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica