• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Vaterpolisti Calcita v četrtek Pod Skalco v Kamniku računajo na močno podporo iz tribun!

Calcit se končno vrača v domači bazen Pod Skalco, kjer se bodo za potrditev tretjega mesta pomerili proti proti banjaluškemu Borcu. Tekma 8. kroga med Calcitom in Slovanom je dobila epilog. Po mnenju kamniškega moštva so sporne sodniške odločitve, ki so tekmo pripeljale v povsem napačno smer, dobile zaključek. Na ljubljanski strani je kazen treh tekem neigranja dobil Fakin, na Calcitovi strani pa je seznam daljši. Tri tekme prepovedi igranja sta dobila Sokler in Žurbi, ki se je vrnil po poškodbi. Trenutno prvi vratar Jeran je dobil prepoved tekme in bo tako lahko že branil v četrtek.

9. krog

Grafist Koper - Calcit Waterpolo 14:7 (4:4, 5:1, 2:1, 3:1)

Koper - Olimpijski bazen, sodnika: Homovec, Podjed, delegat: Stanišić.

Grafist Koper: Prcać, Janošević, Krivičić 5, Giorgi 2, Nastran, Anzeljc 2, Bašić 1, Fičur 2, Mutić, Koder, Šantak 1, Jačimović 1, Parovel. Trener: Teo Galić.
Calcit Waterpolo: Brišnik, Gole, Stele, Gledec 2, Pilić, Kordež, Blažević 2, Cerar, Briški 1, Bergant 2. Trener: Aleš Komelj.

Zaradi že omenjenih kazni, kjer je kamniška ekipa ostala brez obeh vratarjev, se je med vratnice podal povratnik po poškodbi Gašper Brišnik, ki pa ni vratar. Calcit je na klopi zaradi že omenjenih kazni po pravilih imel tri igralce manj. Tekmo so bolje začeli Kamničani, ki so po zadetku Gorana Blaževića v četrti minuti povedli s 3:1, Koprčani so do konca četrtine izenačili.

Sledile so črne minute Kamničanov, v katerih so Koprčani izkoristili dejstvo, da je Calcit praktično igral brez vratarja in imel kratko klop. Tudi v obrambi, kjer je manjkal vedno borbeni Sokler, se ni dalo veliko postoriti. Za Grafist je dvakrat zadel reprezentant Gašper Fičur, po zadetek so dodali AnzeljcJačimović in Giorgi, za Calcit je bil uspešen le Briški.

V nadaljevanju sta zadetka za domače dosegla še Krivičić in Šantak, za neulovljivih 11:5. Koprčani so si z zmago zagotovili drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva in s tem prednost domačega igrišča v polfinalu končnice, kjer se bodo po vsej verjetnosti srečali prav s Kamničani. Seveda Calcit še tudi ni izgubil upanja, da bi ekipi ob zaključku pomagali stari izkušeni člani, kot sta povratnika Tilen Leskovec in Sebastjan Novak

Kamničani bodo tako zadnje tri tekme rednega dela gostili Borac, Maribor in na koncu še Gorico.

Izjave po tekmi s Koprom

Boško Krivičić, vaterpolist Grafist Kopra: »Imeli smo dve težki četrtini, saj so se Kamničani dobro držali, potem pa smo malo stisnili v "pressingu", kar nam je prineslo zmago. Drugo mesto po rednem delu prvenstva nam ob tem, da nam v polfinalu ne bo treba igrati s Kranjčani, prinaša morebitno tretjo tekmo doma, kar je velika prednost.«

Teo Galić, trener Grafist Kopra: »Končni izid ni realen, saj so bili Kamničani zelo oslabljeni. V tekmo smo slabo vstopili, potem smo se jim nekako priključili ter nato nadzorovali tekmo do konca, vem pa, da to nič ne pomeni. V polfinalu pričakujem še enkrat Kamničane, to bodo popolnoma drugačne tekme in resnično bomo morali svoje napake zmanjšati na minimum, če jih bomo želeli premagati, da bi prišli v finale.«

Rok Bergant, vaterpolist Calcit Waterpola: »Tekma je bila težka, potrudili smo se po svojih najboljših močeh. Veliko smo plavali, dosegli smo tudi nekaj lepih zadetkov, kar pa ni bilo dovolj za končni uspeh. Pričakujem, da bomo v naslednjih dveh tekmah premagali tako Borac kot Branik in da se bomo nato v polfinalu spet pomerili s Koprčani. Verjamem, da jih lahko premagamo in se uvrstimo v finale.«

Še pogled na listo strelcev pri Calcit Waterpolu. Vodilni je Gledec s 26 zadetki, sledijo Briški 21, Blažević 15, Stele 13, Cerar A. in Sokler 10, Bergant 7, Lukič in Leskovec 2, Kordež 1.

Statistika tekme


Sledijo domače tekme v zunanjem kamniškem bazenu Pod Skalco.

U19
četrtek, 19. 5. 2022 ob 17. uri / Calcit Waterpolo - VK Borac

ČLANI
19. 5. 2022 ob 19. uri / Calcit Waterpolo - VK Borac
21. 5. 2022 ob 18. uri Calcit Waterpolo - AVK Branik Maribor
23. 5. 2022 ob 18.30 / Calcit Waterpolo - VK Gorica


naslovnica - Boško Krivičič ob izvajanju petmetrovke / foto Aleksander Sokler


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica