• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamniško plavanje bogatejše za tri naslove državnih prvakov

V sredo, 4.5.2022 je v Radovljici potekalo zimsko državno prvenstvo v daljinskem plavanju na 5 kilometrov. Za Plavalni klub Calcit Kamnik so nastopili štirje plavalci pod vodstvom trenerja Mihe Potočnika.

Nik Peterlin je z novim mladinskim državnim rekordom s časom 56:25,72 osvojil naslov absolutnega državnega prvaka. V absolutni razvrstitvi so Nikov uspeh dopolnili Gašper Stele z drugim mestom, Rok Vejnovič s petim in Mark Anej Lapuh s sedmim mestom.

V posameznih kategorijah so slavili še Gašper Stele s 1. mestom in naslovom državnega prvaka med mlajšimi člani. V kadetski kategoriji pa je naslov državnega prvaka osvojil Rok Vejnovič, državni podprvak pri kadetih pa je postal Mark Anej Lapuh.

Če malo v precep vzamemo čas Nika Peterlina 56:25,72, vidimo, da je bil njegov čas na vsakih 100 m 1 minuto in 7 ali 8 sekund. Plavati takšen tempo in to skoraj eno uro nam pove, da naši plavalci pošteno in trdo trenirajo. Mi pa lahko plavalcem in trenerju le iskreno in iz srca čestitamo! Se že veselimo novih uspehov.

Matjaž Spruk

Foto: Miha Potočnik


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica