• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kegljanje: Ambrož team je prvak Občinske trim lige

Na sliki stojijo z leve: Štefan Flerin, Slavko Zorman, Boris Benedik, Mirjan Mlinarič, Primož Flerin in Boštjan Pohlin.
Čepijo z leve: Brane Benedik, Štefka Flerin, Uroš Stoklas in Zvone Izgoršek.
Manjkajo: Marko Oman, Nik Predovnik, Tadej Tušek in Nataša Radić.

Prejšnji teden je bila odigrana zadnja tekma letošnje, že 16. sezone Občinske trim lige. Kot je zadnja leta že v navadi, je nastopalo šest ekip: ŠD Policist, ŠD Soteska, Ambrož team, DU Kamnik, Calcit in Mesi Sports. Tekmovanje je potekalo v v štiri krožnem sistemu, tako da so se vsi tekmeci med seboj pomerili štirikrat.

V ekipah večinoma nastopajo igralci in igralke iz kamniške občine, pretežno člani/ce KK Calcit, najmočnejše ekipe pa imajo v svojih vrstah tudi vrhunske kegljače od drugod, kot so: Boris Benedik, Uroš Stoklas, Marko Oman, Janže Lužan, Primož Pintarič, Hafnar Damjan, Brane Benedik in drugi. Večina njih so bili ali so še člani reprezentance, so tudi nosilci mnogih medalj z domačih in mednarodnih tekmovanj. Glede na sestavo ekip je bilo že na startu sezone jasno, da se bodo za 16. naslov borile tri ekipe: ŠD Policist, ŠD Soteska in Ambrož team. Ekipo ŠD Soteska zastopajo v veliki večini domači igralci, ki pa so praktično vsi člani prve moške, oz. ženske ekipe KK Calcit Kamnik. Izjema je Grega Bajželj, ki je član 1. ekipe državnega prvaka Triglav. ŠD Policist ima dva igralca 1. moške ekipe KK Calcit, dva reprezentanta Slovenije Janžeta Lužana in Primoža Pintariča, ter dva igralca Ograjce, ekipe 1.A državne lige. Ambrož team ima najdaljši seznam kvalitetnih igralcev: glavni trije so legende slovenskega kegljanja, ter dolgoletni reprezentanti in nosilci številnih odličij z domačih in mednarodnih tekmovanj: Boris Benedik, Uroš Stoklas in Marko Oman. Na seznamu je tudi nekdanji olimpijec Brane Benedik, ter še štirje igralci ekipe Rudar, ki igra v 1.A ligi.

V prvi četrtini lige je Ambrož team najprej v derbiju izgubil proti ŠD Soteska, nato pa nepričakovano še proti Calcitu, je pa premagal ŠD Policist. ŠD Soteska je najprej dobila derbi proti ŠD Policist, nato pa klonila proti DU Kamnik. Stanje na lestvici je bilo dokaj izenačeno, saj je ŠD Policist vodil dve točki pred Ambrož teamom in ŠD Soteska, ter štiri pred Calcitom.

V drugi četrtini smo videli že precejšnjo prednost ŠD Policist in Ambrož teama pred zasledovalci, saj sta ti dve ekipi med seboj remizirali, vse ostale tekme pa zmagali. Tako je ŠD Policist zadržal prednost dveh točk pred Ambrož teamom. Na tretje mesto se je proti vsem pričakovanjem prebila ekipa DU Kamnik, vendar že pet točk za Ambrož teamom. ŠD Soteska, ki ni igrala v najmočnejši zasedbi, je izgubila kar štiri tekme. Calcit in Mesi Sports sta zasedali zadnji dve mesti, a je bil zaostanek le dve oziroma štiri točke za ŠD Soteska.

V tretji četrtini prvenstva je ŠD Policist nepričakovano klonil proti DU Kamnik, a je premagal tako Ambrož team kot ŠD Soteska. Ambrož team pa je premagal ŠD Soteska, tako, da je stanje na lestvici po 15.krogu ostalo nespremenjeno, saj je tudi DU Kamnik vknjižil tri zmage. Razlika je bila le v tem, da se je prednost vodilnega dvojca povečala za dve točki, Mesi Sports pa je zaostal za Calcitom za štiri točke.

V zadnji četrtini lige smo bili priča dramatičnemu razpletu. ŠD Soteska in ostala dva favorita so premagovali vse nasprotnike, tako da so o prvaku odločali medsebojni dvoboji. V 17.krogu je bila na sporedu tekma med ekipama ŠD Soteska in Ambrož team, a je bila zaradi Državnega prvenstva preložena. Tako je bil prvi derbi v 18.krogu med ekipama ŠD Policist in ŠD Soteska. ŠD Policist ni nastopil v najboljši zasedbi, tako da je ŠD Soteska nepričakovano visoko zmagala. Že v naslednjem, 19.krogu pa sta se srečali še ekipi Ambrož team in ŠD

Policist. V zelo kvalitetnem srečanju je odločila izenačenost v ekipi Ambrož team, saj je bil najslabši rezultat 557 podrtih kegljev, najboljši pa 589. Z zmago s 6:2 so se Ambroži izenačili v točkah s »Policisti«, a čakala jih je še preložena tekma 17.kroga s ŠD Soteska, ki je zadnjih sedem krogov beležila same zmage. Ambrož team je moral zmagati, v primeru remija ali poraza pa bi prvak postal ŠD Policist. Tekma, je upravičila pričakovanja, saj sta obe ekipi presegli povprečje 570 podrtih kegljev. V prvem delu je ŠD Soteska povedla z 2:1 in s 76 kegljev prednosti. Tudi v drugem delu jim je dobro kazalo vse do polovice tretjega seta, ko je prišla do izraza izkušenost legend slovenskega in svetovnega kegljanja, Uroša Stoklasa in Borisa Benedika. V zadnjih 45 lučajih sta s podporo mladega Nika Predovnika zaostanek 51 kegljev pretvorila v prednost 53 kegljev! Uroš je z vrhunsko igro celo postavil rekord kegljišča s 679 podrtimi keglji, le pet dni kasneje pa kegljal 24 ur za Guinnessovo knjigo rekordov! Na koncu je bilo 5:3 za Ambrož team, kar je pomenilo nov naslov prvaka Občinske trim lige, skupaj že sedmi. Ostale tekme niso odločale o končnem vrstnem redu, zato jih ne omenjamo, si pa lahko rezultate ogledate na spletni strani KK Calcit Kamnik.

Večino tekem je bilo možno spremljati tudi preko YouTube kanala, kjer so še vedno na voljo. Ta poteza KK Calcit se je pokazala za dobro odločitev, saj si je nekatere tekme ogledalo preko 300 uporabnikov.

Končna lestvica Občinske trim lige 2021/2022:

 1  AMBROŽ TEAM   20  16  1  3 111 : 49  33
 2  ŠD POLICIST  20  15  1  4 108 : 52  31
 3  ŠD SOTESKA  20  10  1  9 91,5 : 68,5  21
 4  DU KAMNIK   20  9  2  9 73 : 87  20
 5  CALCIT  20  4  1  15 48,5 : 111,5  9
 6  MESI SPORTS  20  2  2  16 48: 112  6

 

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica