• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamničani zaostajajo po prvi finalni tekmi končnice

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi finalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh izgubil proti ACH Volleyju z 0:3 (-19, -21, -26). Druga finalna tekma bo na sporedu že v petek, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik. Ekipi igrata na tri zmage.

ACH Volley - Calcit Volley 3:0 (19, 21, 26)

Ljubljana - Športna dvorana Tivoli, gledalcev 350, sodnika: Melavc, Kramar

ACH Volley: Pernuš, Šket 7, Rutar, Mašulović 8, Todorović, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 26, Pokeršnik, Videčnik 8, Kök 12. Trener: Mladen Kašić.

Calcit Volley: Kos 5, Hribar (L), Bregar 8, Purić 4, Kosmina, Gasparini 13, Klobučar 13, Siirilä 5, Brulec, Beravs 1, Plot (L), Pavlović 2. Trener: Matija Pleško.

V letošnji sezoni so ljubljanski odbojkarji dobili kar 51 od 52 tekem, tudi vse tri medsebojne s Kamničani, zato je bilo pred finalno serijo popolnoma razumljivo, da jim je tudi pripadla vloga favoritov. Tudi zato, ker so v dozdajšnjih sedmih finalnih obračunih vedno premagali odbojkarje Calcit Volleyja, ki pa so zato v zadnjih sezonah kar trikrat zmagali v pokalu Slovenije, enkrat pa so ACH Volley izločili v polfinalu. Toda pokal se igra le na eno zmago, prvenstvo na tri.

Domači odbojkarji so v uvodnem nizu z asom Nikole Gjorgieva povedli s 6:3, vendar so jim Kamničani, natančneje Tommi Siirilä, vrnili z dvema zaporednima asoma za izenačenje na 6:6. Toda po uspešnem napadu Mateja Köka, ki je bil po polminutnem odmoru Matije Pleška uspešen še v bloku, so Ljubljančani pobegnili na plus štiri (13:9). Za novi polminutni odmor se je kamniški trener odločil po novem bloku, tokrat Nebojše Mašulovića in zaostanku petih točk, že po naslednjem servisu Köka pa so Kamničani zaostajali za šest točk (12:18). Uvodni niz, v katerem so bili ljubljanski bolj učinkoviti v napadu, predvsem to velja za Gjorgieva, ki je dosegel osem točk, je bil s tem odločen. Zmago domače ekipe je potrdil Mašulović.

Tudi v drugem nizu so prvi do dveh točk prednosti prišli Ljubljančani (5:3), a ne za dolgo, kajti že na šesti točki je sledilo izenačenje. Do 14. točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, z novo točko Gjorgieva je ACH Volley povedel s 16:14, po uspešnem napadu Matica Videčnika pa z 18:15. V končnico niza so Kamničani vstopili že s štirimi točkami zaostanka (16:20, vendar so z asom Mihe Bregarja prepolovili svoj zaostanek (19:21), tako da je domači trener Mladen Kašić vzel svoj prvi polminutni odmor na tekmi. Po njem so njegovi varovanci zanesljivo prišli še do enega niza, ki ga je končal Gjorgiev.

V tretjem nizu so prvi do prednosti prišli Kamničani, ki so v vseh treh nizih sicer povedli z 1:0, po napaki domače ekipe pa prvič tudi z 2:0. Ljubljančani so na tretji točki izid izenačili, na servis Mitja Gasparinija ter dvema zaporednima točkama Bregarja pa je bilo 8:4 za Calcit Volley. Vendar so se ljubljanski odbojkarji hitro vrnili v igro (8:9), po zaostanku treh točk (9:12) pa je odlični Gjorgiev izid izenačil na 13:13. Timotej Gal Kos in Bregar z blokom sta Kamničanom še enkrat priigrala dve točki prednosti (15:13), spet pa je bil domači korektor tisti, ki je poskrbel za izenačenje, Mašulović pa za prvo vodstvo v tretjem nizu (16:15). Kamničani so na krilih Kosa in Bregarja še enkrat povedli s tremi točkami prednosti (19:16). S tremi točkami prednosti so vodili še po asu Jana Brulca (23:20) in uspešnem napadu Jana Klobučarja (24:21). Vendar je Mašulović na servis Matica Videčnika z blokom izid izenačil,

Gjorgiev pa je poskrbel za prvo zaključno žogo za končno zmag ACH Volleyja. Tretjo je z asom izkoristil Kök.

Izjavi po tekmi

Mladen Kašić, trener ACH Volleyja: »Že dolgo v slovenskem prvenstvu nismo igrali tako težke tekme, kar je bilo za nas kar malce presenetljivo, vendar so Kamničani prikazali dobro odbojko, tako da so na svoj račun lahko prišli tudi gledalci. Nam se pozna, da smo po vseh teh zmagah mentalno močni, na voljo imamo tudi dobro izbiro igralcev, ki so obenem še izkušeni. Gjorgiev je zaključil nekaj žog, ki so nasprotniku vzele voljo do igre, vendar pa Kamničane nikoli ne smemo odpisati. Po zmagi nad Mariborčani v polfinalu so v vse boljši formi in so si zaslužili nastop v finalu, tako da nas čaka še težko delo na poti do končnega uspeha.«

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Želja je bila, da bi v končnico niza prišli izenačeni z domačini, kar nam ni uspelo, v tretjem pa smo bili zelo blizu zmage, vendar je treba zaključiti zadnjo žogo, kar nam ni uspelo. Imeli smo nekaj menjav, da se je igra razživela, nekoliko smo bili podhranjeni v napadu, kjer smo tudi izgubili tekmo, saj smo bili v vseh drugih elementih igre enakovredni Ljubljančanom. Pri njih je vse niti igre v svojih rokah držal Nikola Gjorgiev, ki je zaključeval tudi nemogoče žoge. Seveda smo se nanj pripravljali, toda preprosto je svoje naredil.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica