• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Devetindvajset točk Fatoumatte Sillah za drugo kamniško zmago

V drugi finalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske so odbojkarice Calcit Volleyja v Mariboru zmagale s 3:2 (19, -23, 18, -23, 11). Tudi v prvi tekmi so bile s 3:0 (19, 22, 21) boljše Kamničanke, ki jih do ubranitve naslova državnih, sicer svojega šestega, loči le še zmaga. Do nje lahko pridejo že v torek, ko bo ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik, na spordu še tretja tekma finalne serije končnice državnega prvenstva.

Nova KBM Branik  - Calcit Volley  2:3 (-19, 23, -17, 23, -11)

Maribor  - Športna dvorana Lukna, gledalcev 700, sodnika: Valentar, Melavc.

Nova KBM Branik: Milošič, Pogačar 6, Šalamun, Winkler, Knez (L), Bračko 1, Potokar 12, Gradišnik Klanjšček, Velikonja Grbac 9, Cikač (L), Ramić, Galić 26, Lorber Fijok 16, Augustinovič 1. Trener: Bruno Najdič.

Calcit Volley: Pavlović Mori 4, Špoljarič (L), Mihevc 3, Radišković 14, Šiftar, Vovk, Brulec Kostić 21, Lenart 1, Boisa, Janežič (L), Charuk 17, Sillah 29, Zorman, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

Kamniške odbojkarice so prvo tekmo finalne serije končnice državnega prvenstva začele s pričakovano zmago v svoji dvorani, v kateri so 18. januarja 2020, v finalu pokala Slovenije, za zdaj zadnjič izgubile z Mariborčankami. Svojo zmagovito serijo so z zmago v drugi tekmi letošnje finalne serije podaljšale še za nekaj časa, največ zaslug za vodstvo z 2:0 v zmagah pa je imela Fatoumatta Sillah, ki je dosegla kar 29 točk. V domači ekipi, ki je bila boljša na servisu in v bloku, naredila pa je tudi manj lastnih napak, je tri točke manj dosegla Anamarija Galić. Kamničanke so bile boljše na sprejemu in predvsem v napadu, kajti ob Sillah sta se izkazali še Olivera Brulec Kostić (21 točk) in Lucille Charuk (17 točk, od tega štirje bloki).

Na servis Katje Mihevc so Kamničanke povedle s 3:0, toda po asu Brine Bračko so domače odbojkarice prišle do dveh točk prednosti (5:3) in šele Lucille Charuk je zaustavila njihovo serijo zaporednih točk. Do desete točke so bile domačinke še v prednosti, z blokom Fatoumatte Sillah so gostje spet povedle (11:10), zadnji pa je bil izid izenačen pri 12:12, ko je bila za Mariborčanke uspešna Lorena Lorber Fijok. V nadaljevanju niza so bile domače odbojkarice premalo učinkovite v napadu, do odločilne prednosti pa so Kamničanke prišle na servis Anje Zorman, ki je serijo treh zaporednih začetnih udarcev končala z asom za vodstvo z 22:16. Z dvema zaporednima točkama je niz, v kateri so sicer Kamničanke naredile kar osem lastnih napak, Mariborčanke le tri, končala Olivera Brulec Kostić.

Toda začetek drugega niza je pripadel domači ekipi, ki je na servis Anamarije Galić povedla s 5:0, prednosti pa nato ni več izpustila iz rok. Z blokom Lucille Charuk so se jim gostje na sredini niza približale na točko zaostanka (11:12), toda z blokom Lorene Lorber Fijok so Mariborčanke spet pobegnile za tri točke (14:11). Čeprav so se jim Kamničanke po zaslugi Fatoumatte Sillah hitro približale na točko zaostanka (14:15), nato pa so za domačinkami še nekajkrat zaostajale le za točko, do izenačenja ni prišlo. Predvsem po zaslugi Anamarije Galić in Mirte Velikonja Grbac, niz pa se je končal z lastno napako gostujoče ekipe.

V začetku tretjega niza so Mariborčanke še vodile z 2:1, Andjelka Radišković je izenačila na 2:2, na servis Olivere Brulec Kostić pa so Kamničanke dosegle kar enajst zaporednih točk za vodstvo s 13:2. Varovanke Gregorja Rozmana so v obrambi ulovile nekaj težkih žog, v napadu se je razigrala Andjelka Radišković, ki je v napadu dosegla štiri točke, s tremi jih je sledila Lucille Charuk. Šele Anamarija Galić je prekinila neverjetno serijo gostujoče ekipe, ki je povedla tudi s 17:4. Visoko vodstvo je uspavalo Kamničanke, ki so dovolile, da so domače odbojkarice dosegle šest zaporednih točk in se jim približale na 13:20, vendar njihova zmaga ni bila vprašljiva.

Ko so domače odbojkarice s točko Monike Potokar povedle s 6:3, je bilo jasno, da se Mariborčanke nikakor niso sprijaznile s porazom. Še bolj je bilo to očitno po vodstvu z 9:5, v bloku je bila uspešna Eva Pogačar in podobno kot v drugem nizu, Mariborčanke vodstva niso izpustili iz rok. V končnici niza so po zaslugi Sillah gostje izid na 22. točki še izenačile, toda Monika Potokar in Brina Bračko sta poskrbeli za dve zaključni žogi domače ekipe za izenačenje v nizih na 2:2. Drugo je izkoristila izkušena Monika Potokar.

Čeprav so bile v tie-breaku domače odbojkarice tiste, ki so po zaslugi štirih točk Lorene Lorber Fijok prve prišle do dveh točk prednosti (4:2), so na menjavo strani z minimalno prednostjo odšle Kamničanke. V napadu je bila uspešna Olivera Brulec Kostić, ki je dosegla točko tudi za vodstvo z 10:8. Domačinke so izid na osmi točki še izenačile, zadnjič pa je bilo neodločeno pri izidu 11:11. Lucille Charuk je svoji ekipi spet priborila servis, ki ga je do konca tekme izvajala Andjelka Radišković. Zmago aktualnih državnih prvakinj je z blokom zagotovila najboljša igralka tekme, Fatoumatta Sillah.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Prvi in tretji niz smo odigrali korektno, dobro smo držali igro servis - sprejem, tudi napadalno smo bili uspešni, tako da sem z njima lahko zadovoljen. Drugače je bilo v drugem in četrtem nizu, ko smo oba začeli slabo, nato pa smo Mariborčanke ves čas lovili, vendar neuspešno. Težava je bila v tem, da naši servisi niso bili več tako odločni, hkrati pa so domačinke začele dobro sprejemati, bile boljše v napadu, v obrambi pa so bile odlične. Na drugi strani smo bili mi premalo odločni v napadu, ko nismo zaključili žoge na enojni blok in temu primeren je bil tudi rezultat. Za tie-break pa spet lahko rečem, da smo ga odigrali na pravi ravni, z dobro energijo in izkušnjami. Moram priznati, da sem res vesel, da smo dobili to tekmo.«

Miha Štamcar
fotografija 


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica