• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


V Črnučah potrdili polfinale končnice

Odbojkarji Calcit Volleyja so tudi v drugi četrtfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige premagali Črnuče in se uvrstili v polfinale. V sredini domači tekmi so črnuško ekipo premagali s 3:1 (-20, 15, 29, 25), nocoj pa so jo v gosteh premagali s 3:0 (21, 25, 19). Prvo polfinalno tekmo bodo Kamničani igrali že v sredo, 30. marca, v Mariboru. Nasprotnik bo aktualni državni prvak, Merkur Maribor.

Črnuče – Calcit Volley 0:3 (-21, -25, -19) Ljubljana – Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 100, sodnika: Markelj, Melavc. Črnuče: Verdinek (L), Mihelčič, Karadža Pevc (L), Prevorčnik, Gornik 6, Tepič, Bošnjak 7, Sešek 11, Oman 5, Slovnik 6, Jančič, Mejal 3. Trener: Jurij Žavbi.

Calcit Volley: Kos, Hribar(L), Bregar 1, Purić 1, Kosmina, Gasparini 12, Klobučar 10, Siirilä 9, Brulec 2, Beravs, Plot (L), Mujanović 1, Pavlović 13. Trener: Matija Pleško.

V sredo so se morali kamniški odbojkarji pošteno potruditi, da so v prvi četrtfinalni tekmi končnice zlomili odpor Črnučanov. Po izgubljenem uvodnem nizu in gladki zmagi v drugem so tretji in četrti niz dobili šele v napeti končnici. Nekaj lažje delo so imeli na drugi tekmi, čeprav so imeli le 35-odstotni sprejem (Črnuče 64-odstotkov), na servisu pa so za dva asa naredili kar 20 lastnih napak (Črnuče 16 napak za dva asa), zato pa so bili od domačinov bolj učinkoviti v napadu, 46-odstotkov (36-odstotkov Črnuče) in v bloku (11 blokov proti petim domačim).

V prvem nizu so Kamničani z asom Jana Klobučarja in blokom Danila Pavlovića povedli z 8:1, po napaki Črnučanov pa že z 11:2. Čeprav so vodili tudi še z 19:12, so se jim domačini približali le na tri točke zaostanka (16:19) in šele Pavlović je zaustavil njihov nalet. Z novim blokom, tokrat Tommija Siirilä, je kamniška ekipa, ki je naredila kar deset lastnih napak, prišla do petih zaključnih žog, tretjo je izkoristil Miha Bregar.

Drugi niz so bolje začeli Črnučani, ki so z uspešnim napadom Jaka Seška prišli do štirih točk prednosti (8:4). Vodili so še s 14:11, vendar je Pavlović izid na 14. točki izenačil. Siirilä je z blokom svojo ekipo popeljal do vodstva (19:18). V napeti končnici je kamniško vodstvo z 2:0 v nizih s tretjo zaključno žogo zagotovil Jan Klobučar.

Domači odbojkarji so v tretjem nizu še vodili s 7:6, toda s štirimi zaporednimi, od tega je dve dosegel Mitja Gasparini, so Kamničani prišli do treh točk prednosti (10:7). Odlični Siirilä je bil s svojim petim blokom na tekmi zaslužen za kamniško vodstvo s 13:9. Črnučani so se jim še približali na dve točki zaostanka (12:14), v bloku je bil uspešen Jurij Oman, toda po novem bloku, tokrat Jana Brulca, je bilo že 18:13. Za prvo od sedmih zaključnih žog je poskrbel Pavlović, po napaki domačih na servisu pa so kamniški odbojkarji izkoristili drugo.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Za Črnuče smo vedeli, da bodo zelo pritisnili s servisom, da bodo tvegali več, kot običajno, kar jim je prineslo uspeh, saj smo bili zelo slabi na sprejemu. Zato tudi nismo mogli razviti svoje igre, vsaj ne tiste, ki smo jo želeli, zato se je naša igra v napadu bolj ali manj dogajala na 'kolih', kjer pa smo bili dovolj potrpežljivi, da smo tekmo pripeljali v mirne vode in do zmage. Že v sredo nas čaka prva polfinalna tekma v Mariboru, kar je pričakovan tekmec. Naredili bomo vse, da premagamo favorite, kar ne bo lahko.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec

 


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica