• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Haya Veinhandl Obaid in Žiga Pahor prejela nagrado za najboljša judoista leta 2021

V torek, 22.3.2022 je v Austria Trend hotelu v Ljubljani potekala že tradicionalna slavnostna prireditev s podelitvijo nagrad najboljšim judoistom v preteklem letu, ki jo je organizirala Judo zveza Slovenije. Priznanja so se podelila glede na točke v slovenskem judo pokalu, kjer so se judoisti celo leto borili na tekmovanjih in nabirali točke v posameznih kategorijah, kot tudi ekipno za svoj klub. Lansko leto je prireditev zaradi razmer potekala le virtualno, letos pa ponovno v fizični obliki, ki nagrajencem gotovo ostane v lepšem spominu.
 
Judo klub Komenda je prejel skupno 5 nagrad, kar kaže na velik napredek kluba in odlično delo trenerjev Boštjana Veinhandla, Anje Černjak in Katarine Kumer ter predanost in trud tekmovalcev, ki imajo veliko željo po doseganju vedno boljših rezultatov.
 
Nagrado za drugo najboljšo judoistko v kategoriji starejših deklic je osvojila Haya Veinhandl Obaid, ki je v letu 2021 osvojila kar osem zmag in eno tretje mesto, prav tako pa nosi naslov državne prvakinje za leto 2021.
 
Nagrad za drugega najboljšega judoista v kategoriji starejših dečkov je osvojil tudi Žiga Pahor, ki si je v lanski tekmovalni sezoni enako kot Haya priboril osem zlatih kolajn in eno bronasto ter prav tako naslov državnega prvaka za leto 2021.
 
Ne glede na to, da je judo individualni šport pa se točkuje tudi ekipno in tudi tukaj Judo klub Komenda ni ostal praznih rok. V kar treh kategorijah je izmed 55 slovenskih klubov osvojil 2. mesto in prejel nagrado zveze. Priznanja za drugo uvrščen klub so osvojili v kategoriji mlajših deklic U12, mlajših dečkov U12 in starejših deklic U14. Odlični so bili tudi starejši dečki U14, ki so se uvrstili na 4. mesto.
 
Zbrane so s svojim obiskom počastili tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije g. Bogdan Gabrovec, Igor Primc iz športne enote slovenske vojske in Otto Kneitinger, v.d. predsednika Evropske judo zveze, ki je judoistki Tini Trstenjak podelil posebno priznanje Evropske judo zveze za dosežke na olimpijskih igrah. Zbrane je prvič v vlogi predsednika nagovoril Lovrencij Galuf, ki je izrazil zadovoljstvo nad dosežki v letu 2021.
 

Katarina Kumer


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica