• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kegljanje: Odlične predstave Calcitovih kegljačev – spet same zmage

V 15. krogu Državnih lig so vsi naši predstavniki prepričljivo osvojili nove točke in tri kroge pred koncem ostajajo v boju za vrh. Prvi moški ekipi se nasmiha najmanj tretje mesto, prva ženska ekipa ima odlične možnosti za prvi naslov prvakinj, druga in tretja moška ekipa čakata morebiten spodrsljaj vodilnih ekip in napredovanje v višjo ligo, druga ženska ekipa pa teoretično še lahko osvoji tretje mesto.

Prva moška ekipa je igrala doma proti najslabši ekipi lige KK Konjice. Videli smo odlično predstavo obeh ekip, na koncu pa so po pričakovanju zmagali domači s 6:2, ki so dosegli tudi odličen ekipni rezultat 3598 podrtih kegljev. Nazadnje so boljši rezultat na domačem kegljišču dosegli januarja 2017, ko so bili državni prvaki in so imeli v svojih vrstah Lužana, Mahkovica in Starmana. Tekmo so za Calcit začeli Matej Turk, Marko Oman in Štefan Flerin. Vsi trije so gladko zmagali. Oddali so le eno set točko. Štefan je podrl 597, Matej 589, Marko pa vrhunskih 631 kegljev, kar je bil tudi najboljši rezultat tekme. V drugem delu so za Calcit nastopili Peter Jantol, Igor Zamljen in Gašper Burkeljca. Pričakovati je bilo rutinsko zmago, a so gostje pokazali zobe. Odličen je bil Pečnak, ki je z osebnim ligaškim rekordom 621 podrtih kegljev uspel premagati odličnega Gašperja (610). Tudi Peter je podrl odličnih 610 kegljev in osvojil edino točko v drugem bloku, medtem ko Igorju (561) ni šlo najbolje in je izgubil. Naši fantje so z enakim številom točk kot drugi Konstruktor trenutno na tretjem mestu.

Prva ženska ekipa je na domačem kegljišču gostila KK Celje, ki se bori za obstanek v ligi. Tekmo so za Calcit začele Tamara Pevec, Lea Drnovšek in Irena Koprivc. Tamari tokrat igra ni stekla, zato jo je po 60 lučajih zamenjala Tia Schatz. Igrala je precej bolje, a proti odlični nekdanji reprezentantki Kozmusovi ni imela možnosti. Irena (568) je igrala odlično in brez oddanega seta osvojila ekipno točko. Lea (538) je osvojila prva dva seta, nato pa v tretjem izgubila, a zadnjega spet dobila in bilo je 2:1 za Calcit, v kegljih pa +18 za gostje. V odločilnem delu srečanja so za Calcit nastopile Noemi Živković, Tadeja Kokalj in Tea Repnik. Tea (534) je po slabem tretjem setu nesrečno izgubila za 6 kegljev, Noemi (512) je srečno osvojila ekipno točko, medtem ko je Tadeja (534) dobila nedoraslo nasprotnico, kar je izkoristila, gladko zmagala in še izdatno nadoknadila zaostanek v kegljih. 6:2 za Calcit. Tako so dekleta še naprej s tekmo manj na prvem mestu.

Druga ženska ekipa je tudi igrala doma. V goste so prišle igralke KK Gorica. V prvem delu so za Calcit nastopile Marija Ravnikar, Nika Progar in Štefka Flerin. Marija (544) je igrala zelo dobro in prepričljivo zmagala. Štefka (520) je prva dva seta igrala odlično, nato pa zaradi slabega počutja popustila, a vseeno uspela osvojiti ekipno točko. Nika (503) ni igrala slabo, a si je v drugem setu nabrala prevelik zaostanek, da bi lahko upala na točko. Pred odločilnim blokom je bilo tako 2:1 za Calcit in +14 kegljev. V drugem delu so za Calcit nastopile Lidija Pirman, Ljuba Babnik in Tatjana Hace. Lidija je igrala odlično. S 557 podrtimi keglji je postavila najboljši rezultat tekme in gladko zmagala. Tudi Tatjana (488) je z odličnim zadnjim setom preobrnila potek dvoboja in zmagala. To je uspelo tudi Ljubi (458), ki ji ni šlo najbolje, a nasprotnica je bila še slabša. Tako dekleta po lepi zmagi s 7:1 še upajo na tretje mesto, za katerim zaostajajo tri točke.

Druga moška ekipa je odšla v Ljubljano na težko gostovanje proti Taborski jami, ki je vedno neugoden nasprotnik. Na koncu se je pokazalo, da je bila bojazen odveč, saj so naši fantje spet prikazali odlično igro in gladko zmagali s 7:1. Tekmo sta za Calcit odprla Jakob Jančar in Franci Grubar. Jakob (549) je tokrat igral zelo dobro in osvojil točko. Spet je odlično igral Franci (585), ki je premagal najboljšega domačega igralca. Bilo je 2:0 za Calcit in lepih +69 kegljev. V drugem bloku sta za Calcit igrala Rok Jantol in Miha Uršič. Oba sta igrala izvrstno in zabeležila novi ekipni točki. Rok je podrl 583, Miha pa 571 kegljev. Po 4:0 in +125 kegljev je bila tekma praktično odločena. V zadnjem paru sta za Calcit nastopila še brata Matic in Andraž Babnik. Tudi onadva sta prikazala zelo dobro igro. Matic (566) je nekoliko nesrečno izgubil za 7 kegljev, Andraž (561) pa prepričljivo zmagal. Z novim odličnim ekipnim rezultatom 3415 so fantje še naprej v boju za prvo mesto in napredovanje v 1.B ligo.

Tretja moška ekipa je gostovala v Kranju pri KK Triglav. Po nesrečnem porazu doma v zadnjem krogu so tokrat spet zaigrali kot znajo in zmagali. Za Calcit sta začela Rudolf Vidic in Marjan Dolinšek. Rudolf je s 595 podrtimi keglji postavil rezultat tekme in gladko zmagal. Marjan (543) je imel precej težje delo, a tudi zmagal. V drugem delu sta za Calcit igrala Franci Poljanšek in Igor Alpner. Žal nista bila uspešna in sta oba izgubila. Franci je podrl 503, Igor pa 533 kegljev. Po izidu 2:2 in +72 kegljev za Calcit bi morala zadnja igralca Calcita Mirjan Mlinarič in Brane Potočnik osvojiti le eno točko, a sta kar obe. Mirjan (545) je gladko zmagal, Brane (555) pa je svoj dvoboj odločil v zadnjem setu. 6:2 za Calcit in še naprej možnosti za 1. mesto.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije in facebook profilu Kegljaški klub Kamnik. Na spletni strani KZS so tudi povezave na video prenose tekem.

Štefan Flerin


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica