• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Osemnajst blokov za nove tri točke

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 18. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagal Hišo na kolesih Triglav s Triglav  3:1 (16, -22, 15, 23). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 5. marca, ob 20. uri gostovali pri ekipi Merkur Maribor.

Calcit Volley – Hiša na kolesih Triglav  3:1 (16, -22, 15, 23)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Klinar, Zajec.

Calcit Volley: Kos 8, Hribar (L), Bregar 1, Purić 7, Kosmina, Gasparini 6, Klobučar 15, Siirilä 16, Brulec 3, Beravs, Plot (L), Mujanović 8. Trener: Matija Pleško.

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Pušnik 11, Nanut 9, Tučen 3, Bregant 10, Godnič 1, Libnik (L), Snedec, Mali 12, Šikanič 1, Maček 3, Fajfar, Kumer (L). Trener: Sašo Rop.

Rezultati kranjskih odbojkarjev v letošnji sezoni zagotovo niso takšni, kot bi si v klubu želeli. V prejšnjem krogu so doma izgubili s Krko, tako da so še naprej na zadnjem mestu v Sportklub prvi odbojkarski ligi, toda proti Kamničanom, kot se za lokalne obračune spodobi, so vedno imeli dodatni motiv.

Uvodni niz se je začel z dvema zaporednima točkama domačega kapetana Mitje Gasparinija, nato pa so bili Kamničani ves čas v vodstvu. Po uspešnem napadu Jana Klobučarja so prvič povedli s tremi točkami prednosti (8:5), po dveh lastnih napakah gostov že 11:6. Do izida 11:15 so se Kranjčani še lahko nadejali preobrata, toda po seriji dobrih servisov Gasparinija in bloku Dika Purića so zaostajali za devet točk (11:20). Niz se je končal z lastno napako gostov.

V drugi niz so bolje vstopili gostujoči odbojkarji, ki so v Kamnik prišli brez Andreja Štembergar Zupana, v domači ekipi ni bilo Danila Pavlovića. Z blokom Uroša Tučna so povedli s 3:0, po uspešnem napadu Maja Nanuta že s 5:1. Matija Pleško je posegel po svojem prvem polminutnem odmoru, ki je prebudil domačo ekipo. Timotej Gal Kos je izid na osmi točki izenačil, Tommi Siirilä pa je z blokom Kamničane v tem nizu prvič popeljal do vodstva (13:12). Vendar se Kranjčani še niso predali in z asom Mihe Malija v končnico vstopili z dvema točkama prednosti (22:20). Še več, z novim asom, tokrat Tilna Pušnika, so izkoristili prvo zaključno žogo.

V začetku tretjega niza so domači odbojkarji povedli s 5:2, že na šesti točki pa so Kranjčani izid izenačili. Toda na prvi polminutni odmor je vseeno zahteval gostujoči trener Sašo Rop, kajti na servis Siirilä so njegovi varovanci spet zaostajali za tri točke (7:10). Po bloku Jana Klobučarja in zaostanku štirih točk (14:18), je Rop posegel še po drugem polminutnem odmoru, ki pa ni več spremenil poteka niza. Z asom Purića in dvema zaporednima blokoma Siirilä so Kamničani gostom pobegnili za neulovljivih osem točk (22:14), s tem pa je bil niz odločen. Tudi ta niz se je končal z asom, le da, po zaslugi Jana Brulca, kamniškim.

S svojim devetim blokom na tekmi je Siirilä na servis Purića domačo ekipo popeljal do vodstva s 3:0, s svojim desetim pa do 5:1. Kamničani so vodili tudi že s 15:9, vendar jih je visoko vodstvo uspavalo, kar so Kranjčani izkoristili in se jim na servis Matica Fajfarja približali na točko zaostanka (15:16). Za še bolj napeto končnico so z lastno napako poskrbeli domači odbojkarji, saj so gostje na 19. točki izid izenačili. Za nekoliko mirnejšo končnico sta poskrbela Mujanović in Jan Klobučar, saj so domači odbojkarji povedli z 21:19, po polminutnem odmoru Ropa pa je Klobučar dosegel še eno točko. Vendar je Mali z asom svojo ekipo vrnil v igro (22:23), toda njegov naslednji servis je končal v mreži, Miha Bregar pa je z drugo zaključno žogo potrdil zmago Calcit Volleyja.

Izjavi po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Imeli smo svetle in malo manj svetle trenutke v tekmi. Morda smo bili nekoliko slabši na sprejemu, ali pa je imel nasprotnik malenkost boljšega. Vsekakor bi si v napadu želel, da bi bila kakšna žoga več na tleh, toda kljub vsemu smo imeli kar 18 blokov, kar ni nezamerljivo. Na koncu sem vseeno zadovoljen, da smo ob določenih težavah, ki ji imamo, tekmo dobili. Pohvalil pa bi Timoteja Gala Kosa, ki je po daljšem času pet igral v prvi postavi«.

Sašo Rop, trener Calcit Volleyja: »Mislim, da Calcit Volley nocoj ni igral na svojih najboljših obratih. Bojim se, da smo njihovo nekoliko slabšo igro premalo izkoristili. Že vso sezono se nam ponavlja, da ko smo blizu, tudi potem, ko že izgubljamo, potem v končnicah pojenjamo. Ne vem, koliko ljudi je pričakovalo, da bomo osvojili kakšno točko, mi smo upali, želeli smo si, ampak na koncu to ni bilo dovolj. Nisem najbolj zadovoljen z našo igro, ob tem smo res dobili preveč blokov.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica