• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Kamničanke v Kopru potrdile prvo mesto po rednem delu DP

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zadnji tekmi 20. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagale Ankaran s 3:0 (16, 21, 14). Že v sredo, 16. februarja, se bodo ob 20. uri, v svoji športni dvorani v Kamniku v tekmi 21. kroga pomerile z Novo KBM Branikom.

Ankaran – Calcit Volley   0:3 (-16, -21, -14)

Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, gledalcev 60.  

Ankaran: Kolbl (L), Kolenc, Pangerc 2, Forštnarič 2, Žnidar 2, Valenčič 10, Cerovac 3, Petranovič 3, Lovšin 7, Kaker 6. Trener: Sebastijan Mikša.

Calcit Volley: Pavlović Mori 3, Špoljarič (L), Mihevc 6, Javornik, Radišković 5, Šiftar 3, Brulec Kostić 9, Lenart, Boisa, Janežič (L), Charuk 13, Sillah 15, Zorman 1, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

V letošnji sezoni so se Ankarančanke in Kamničanke pomerile trikrat, vendar smo enkrat v prvenstvu, ko so v Kopru s 3:1 zmagale odbojkarice Calcit Volleyja. Preostali dve tekmi sta bili v četrtfinalu pokala Slovenije, obakrat so bile s 3:0 boljše poznejše pokalne prvakinje, ki so z zmago v četrtem medsebojnem dvoboju potrdile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva.

Kamniške odbojkarice so po dveh zaporednih točkah Lucille Charuk povedle s 5:1, toda tudi prvi polminutni odmor domačega trenerja Sebastijana Mikše ni zaustavil naleta gostij, ki so po treh točkah Fatoumatte Sillah in bloku Katje Mihevc pobegnile na 11:4. Mikša je vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki tudi ni spremenil razmerja moči na igrišču, kajti po napaki njegovih varovank je bilo že 19:11 za Calcit Volley. S tremi zaporednimi točkami so se Ankarančanke gostjam še približale na pet točk zaostanka, toda na servis Eve Pavlović Mori so Kamničanke dosegle nove tri točke, pri njihovem vodstvu z 22:14 pa je bil uvodni niz bolj ali manj odločen. Prvo zaključno žogo je izkoristila Andjelka Radišković.

Tudi v drugi niz so bolje vstopile gostujoče odbojkarice, ki so s točko Charuk povedle s 7:3. Toda po dveh zaporednih točkah Tine Kaker, nekdanje igralke Calcit Volleyja, so Ankarančanke svoj zaostanek prepolovile (6:8), z asom Tare Cerovac pa so povedle z 11:10. Po bloku Sare Valenčič, še ene nekdanje igralke Calcit Volleyja, je bilo 15:13 za domačo ekipo, po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana pa so Kamničanke dosegle tri zaporedne točke, tako da se je za polminutni odmor tokrat odločil Sebastijan Mikša. Tudi po njem so Kamničanke dosegle še dve točki, zadnjo Charuk, pri izidu 17:20 pa je domači trener vzel še svoj drugi polminutni odmor. Z asom Katje Mihevc so Kamničanke prišle do petih zaključnih žog, tretjo je, tako kot v uvodnem nizu, izkoristila Radišković.

Z blokom Charuk, njenim prvim na tekmi, so Kamničanke v tretjem nizu povedle s 3:0, pri zaostanku petih točk (2:7), ko je bila v napadu uspešna Sillah, je Mikša že vzel polminutni odmor. Z blokom Kaker so se Ankarančanke gostjam še približale na dve točki zaostanka, toda na servis Radišković so Kamničanke dosegle šest zaporednih točk, vodstva z 20:12 pa niso več izpustile iz rok. Tekma se je končala z lastno napako domače ekipe.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Zadovoljen sem, kako smo odigrali tekmo. Igralke so se držale dogovora, tekmo smo dobili brez izgubljenega niza, s tem smo tudi privarčevali nekaj moči za sredino tekmo z Novo KBM Branikom. Res je, da tekma ne bo odločala o ničemer, vendar ni tudi proti Mladosti, pa je bil pristop vseeno pravilen in nekaj podobnega pričakujem v sredo. Tekme z Mariborčankami so vedno nekaj posebnega.«

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica