• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Judoisti Judo kluba Komenda na velikem mednarodnem turnirju Laktaši Open osvojili 11 kolajn

Za podaljšan vikend, med 4. in 7.2.2022 se je 12 judoistov Judo kluba Komenda napotilo na veliki mednarodni turnir Laktaši Open v Republiki Srbski (BiH), eden izmed največjih, ki so se ga kadarkoli udeležili. Na njem je nastopilo preko 1000 tekmovalcev iz 64 klubov in vseh balkanskih držav, ki imajo odlično pripravljene borce. Naši judoisti so Slovenijo zastopali več kot odlično, saj so osvojili kar 11 kolajn, nekateri celo po dve, tudi v starejših starostnih kategorijah.

Dan pred tekmovanjem je Judo klub Komenda je odšel v Založane v Judo klub Zvezda, na povabilo gospoda Jesenka Delića, ki je tudi inštruktor policistov v specialni enoti in uči tako specialni blok, kot tudi druge službe v policiji samoobrambe in borilnih veščin.  Ogledali smo si njihovo telovadnico in vadbene prostore ter poligone, ki so več kot odlično opremljeni. Z JK Zvezda, ki je zelo perspektiven klub na kadetskem in članskem nivoju, smo sklenili tudi dolgotrajnejše sodelovanje. Poleg ogleda prostorov so za nas organizirali tudi judo trening v zares odličnih pogojih. Naši otroci so bili zelo zadovoljni s treningom, kot tudi ogledom centra, kjer usposabljajo več vrst policistov, kar je še dodatno pritegnilo njihovo pozornost. Tam so veljala stroga pravila in smo morali zelo točno vstopiti in izstopiti iz prostora. Preizkusili smo se tudi na zunanjem spretnostnem poligonu, ki zahteva veliko moči, natančnosti in iznajdljivosti. Po tem smo odšli na večerjo v eno boljših restavracij z značilnimi Banjaluškimi čevapčiči v samem centru Banja Luke – Obelix.

Sledila sta dva naporna dneva tekmovanj od jutra do večera, kjer so se prav vsi naši judoisti odlično odrezali in si priborili skupno 11 kolajn.

Prvi dan so imeli borbe tekmovalci mlajših selekcij U11, U13 in U15. V starostni kategoriji U11 sta se pomerila dva naša borca: Mihajlo Ilić in Zakhar Kholodov, ki sta osvojila lepe zmage in klonila če v finalnem nastopu ter zasedla odlično 2. mesto. V kategoriji U13 je Mihajlov starejši brat Pavle Ilić izgubil borbo za vstop v finale in se zadovoljil s še vedno odličnim 3. mestom. Prav tako je odlične nastope pokazal Leon Adrović in se tudi uvrstil na 3. mesto. V kategoriji U15 je Zakharjev starejši brat Stepan Kholodov v štirih težkih borbah suvereno prišel do 1.mesta in pometal s konkurenco, kar je precej zanimivo, saj je v mlajši kategoriji U13 ostal brez uvrstitve, pri starejših pa dosegel tako velik rezultat. Za las je kolajno zgrešila tekmovalka Žana Lazić, ki je osvojila 4. mesto, potem pa v U15, kjer je opravila drugi štart med starejšimi nasprotnicami osvojila 3. mesto. V U15 so se dobro borili tudi Karim Veinhandl, ki je zmagoval vse do borbe za tretje mesto, vendar zaradi treh kazni po sodniški odločitvi prejel hansoku-make, izključitev in ostal brez medalje na 5. mestu.

Enako se je do 5. mesta priborila Timeja Starovasnik. V kategoriji U15 se je najbolj izmed vseh izkazal Žiga Pahor, ki je imel 5 borb in 20 nasprotnikov iz različnih držav, a kljub temu premagal vso močno konkurenco in končal na 1. mestu. Haya Veinhandl Obaid se je odlično borila, a žal po sodniški odločitvi izgubila v finalu zaradi lastne napake, saj je izvedla nedovoljen met in dobila hansoku-make. Kljub temu je v svoji kategoriji osvojila 2. mesto in srebrno kolajno.

Naslednji dan so na tatamiju nastopali kadeti U18 in starejši kadeti U21. V višjo kategorijo U18 smo prijavili oba uspešna tekmovalca Žigo Pahorja in Hayo Veinhandl Obaid, katera sta oba zasedla 3. mesto. To pomeni, da sta tekmovala med eno do dve leti starejšimi nasprotniki in se vrhunsko izkazala. V kategoriji U18 je nastopil tudi Maj Lokar Gros  in z dobrimi nastopi osvojil 2. mesto. Izgubil je samo v finalu. Tekmovalca Maja in Hayo smo prijavili še za eno stopnjo višje, v kategorijo U21, kjer tekmujejo tudi do 6 let starejši tekmovalci. Haya se je dobro borila in izgubila borbo za 3. mesto proti domačinki, ki je bila močnejša. Haya je končala na 5. mestu. Tudi Maj je enako kot Haya izgubil v borbi za 3. mesto, vendar je pred tem premagal nekaj zelo močnih nasprotnikov, da je sploh prišel do odločilnega boja za kolajno. V obe starostnih kategorijah je nastopil tudi Žiga Klarić, ki se je odlično boril in premagal dva nasprotnika, vendar ne dovolj za kolajno. Obakrat je zasedel 7. mesto.

REZULTATI:

U11

Mihajlo Ilić – 2. mesto
Zakhar Kholodov – 2. mesto

U13

Leon Adrović – 3. mesto
Pavle Ilić – 3. mesto
Žana Lazić – 4. mesto
Stepan Kholodov - brez uvrstitve

U15

Stepan Kholodov – 1. mesto
Žiga Pahor – 1. mesto
Haya Veinhandl Obaid – 2. mesto
Žana Lazić – 3. mesto
Timeja Starovasnik – 5. mesto
Karim Veinhandl – 5. mesto
Leon Adrović – 5. mesto

U18

Maj Lokar Gros – 2. mesto
Haya Veinhandl Obaid – 3. mesto
Žiga Pahor – 3. mesto
Žiga Klarić – 7. mesto

U21

Maj Lokar Gros – 5. mesto
Haya Veinhandl Obaid – 5. mesto
Žiga Klarić – 7. mesto

Katarina Kumer


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica