• +386 (0)8 161 53 09
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠPORTNA ZVEZA OBČINE KAMNIK


civilno združenje kamniških športnih društev in klubov

foto: Klemen Brumec

BAZEN POD SKALO


Do zmage tudi na gostovanju v Kranju

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v Kranju premagal domačo Hišo na kolesih Triglav s 3:1 (13, 14, -21, 22). V soboto, 15. januarja bodo Kamničan ob 19. uri uri igrali tekmo 14. kroga srednjeevropske lige v Pliberku proti SK Zadrugi Aich/Dobu.

Hiša na kolesih Triglav - Calcit Volley  1:3 (-13, -14, 21, -22)

Kamnik - Športna dvorana Planina, gledalcev 50, sodnika: Mohorčič, Novak.

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 2, Pušnik, Nanut 12, Tučen 7, Bregant 5, Godnič 2, Libnik (L), Mali 6, Štembergar Zupan 15, Šikanič 3, Maček 1, Fajfar (L), Kumer. Trener: Sašo Rop.

Calcit Volley: Kos 2, Purić 8, Kosmina 1, Gasparini 18, Klobučar 17, Siirilä 9, Brulec 3, Beravs, Plot (L), Mujanović 3, Pavlović 15. Trener: Matija Pleško.

Varovanci Matije Pleška so v leto 2022 vstopili z dvema domačima zmagama v srednjeevropski ligi, s katerima so ostali v igri za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo v Pliberku. V Pliberku pa bodo zelo pomembno tekmo igrali že v soboto, tudi nje pa bo v marsičem odvisna njihova usoda v tem tekmovanju. Zato pa so v domačem prvenstvu prišli do novih treh točk, čeprav je po prvih dveh nizih kazalo, da bo njihova pot do njih nekoliko lažja.

Gostje iz Kamnika so na najboljši možni način vstopili v uvodni niz, saj so po bloku Tommija Siirilä povedli s 5:0, tako da je domači trener Sašo Rop posegel po polminutnem odmoru. Ko so se njegovi varovanci z asom Andreja Štembergar Zupana, približali na dve točki zaostanka (4:6), je vse kazalo, da so ujeli priključek. Vendar je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti po asu Dike Purića so Kamničani pobegnili za pet točk (12:7), po dveh zaporednih asih Jana Brulca že za sedem (15:8). Novi polminutni odmor domačega trenerja ni prinesel drugačnega razmerja moči na igrišču, kajti po uspešnem napadu Purića je bilo 19:11 za Calcit Volley, niz pa se je končal s še enim asom gostov, tokrat Danila Pavlovića.

Tudi v drugem nizu so bili Kamničani tisti, ki so prvi prišli do občutnejše prednosti, ko so z blokom Purića domačinom, ki so bili v prvem nizu samo 18-odstotni v napadu, pobegnili na 8:4. Toda tudi po polminutnem odmoru Ropa težav za kranjsko ekipo, ki je imela tudi nemalo težav na sprejemu, še ni bilo konec, kajti po dveh zaporednih asih Mitje Gasparinija je bilo 12:5 za kamniške odbojkarje. Razigrani Kamničani so na servis Brulca svojo prednost povečali na 18:9, dokončno pa je usodo domačih s svojim tretjim asom zapečatil Gasparini.

V tretji niz so bolje vstopili Kranjčani, ki so na servis Štembergar Zupana in blokom Aljoše Šikaniča prišli do štirih točk prednosti (6:2), po polminutnem odmoru gostov pa je nekdanji kapetan tudi z nekaj sreče dosegel še asa. Prednost petih točk domače ekipe se je stopila na servis Purića, ko je Jan Klobučar s tremi zaporednimi uspešnimi napadi zaostanek svoje ekipe znižal na točko (9:10). Kranjčani so spet nekoliko lažje zadihali po bloku Uroša Tučna, ko so pobegnili na 15:11, tako da je Pleško vzel še svoj drugi polminutni odmor. Z dvema zaporednima blokoma Purića in enim Timoteja Gala Kosa pa sta bili ekipi po izidu 2:2 spet skupaj. Tokrat je po polminutnem odmoru posegel Rop, toda ob vrnitvi na igrišče in lastni napaki njegovih varovancev so Kamničani prišli do prvega vodstva v tretjem nizu. Kranjčani se niso predali, z asom Gala Ibrišimoviča so prišli do treh zaključnih žog, po napaki gostov pa so prvo tudi izkoristili za svoj prvi niz na tekmi.

Čeprav je v začetku četrtega niza Klobučar s tremi zaporednimi točkami Kamničanom priboril pet točk prednosti (6:1), toda po asu Maja Nanuta so Kranjčani izid že na osmi točki izenačili. Z asom Pavlovića so gostje nekoliko lažje zadihali (12:9), še bolj po uspešnem napadu Gasparinija (15:11). Pred vstopom v končnico niza so gostje po točki Pavlovića vodili že z 20:15, toda po bloku Nanuta je bilo le še 22:21. Da ni prišlo do preobrata, je poskrbel Klobučar, ki je priboril dve zaključni žogi, piko na i pa je s svojo edino točko na tekmi postavil Martin Kosmina, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil na igrišče.

Miha Štamcar
foto Klemen Brumec


Športna zveza občine Kamnik
Kajuhova pot 12,1241 Kamnik

+386 (0)51 390 361

objave na spletni strani
sportnimediji@gmail.com

© 2024 Športna Zveza Občine Kamnik . All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica